Ransomware hk (1 Viewer)

Joined
Jan 7, 2023
Credits
2,058
Rating - 0%
Php bir ransomware olusturmak ıstıyorum ben exe cıktıyı verdıkden sonra fud yapacagım ve daha sonrada anahtar keyı ıle cozebılecegım guclu bır ransomware olusturmak ıstıyorum bunun ıcın kaynak atabılırmısınız veya bu konuda bılgılı bırı varmı ıcınızde
 

p6743 

test
Joined
Sep 17, 2022
Credits
7,750
Rating - 0%
(Sanırsam PHP ile C2 control server'ın backendini kodlayacaksın)
Pek bilgi alanım olmasada, ilgili programlama dilinde asimetrik şifreleme işlemlerine bakabilirsin. Onun dışında duyduğum kadarıyla bu işin çok fazla ince noktası varmış.
Teoride amaç verileri tek yönlü şifrelemek ve private key ile çözülebilmesi dolayısıyla önce sistemde yetkili kullanıcı haklarına erişebilmeli(kernel level 1) ve ondan sonra şifreleme işlemlerine başlamalısın.
Örneğin windows AD altyapısı kullanan bir sistem bütünü içerisindeki bir domain controllerı ele geçirebilirsen, örneğin C dili ile WinAPI kütüphanesindeki fonksiyonları kullanarak geliştirdiğin malware'i windows üzerinde çalıştırarak sistem üzerinde işlemler yaptırabilirsin.

Eğer malware development öğrenmek istersen sektor7'nin kursları gayet iyi onun dışında birkaç blog var clearnet üzerinde onların linklerini atabilirim gayet bilgiler içeriyorlar.

Birkaç bildiğim ama öğrenmediğim kaynak belirtmem gerekirse:
C programlama dili için(Çünkü C gelişmiş bir OS kontrol kütüphanesi ve efektif kullanımda hızlı işlem kapasitesi sunuyor, Rust'ta tercih edebilirsin pek bilgim yok)
Windows İşletim Sistemlerinde Ransomware geliştirmek için Windows işletim sisteminin temel mimarisini öğrenmelisin.
Malware geliştirebilmek için bu kurslar başlangıç düzeyinde iyi olduğunu duydum:

Not olarak benimde pratikte bilgimin olmadığı bir konu konuyu takipteyim, sadece genel bir fikir vermesi amaçlı söyledim.

Verdiğim tüm bilgiler kullanıcı farkındalığı oluşturmak yani eğitim amaçlıdır.
 

Users who are viewing this thread

Top