Haber Çin, 5G ve 6G'de vites artırıyor: 6G Teknolojisine Geciyor ! (2 Viewers)

Tiwet 

Emekli
Joined
Jan 4, 2021
Credits
29,182
Rating - 100%
Çin yıl sonuna kadar 600 bin 5G baz istasyonu daha kurarak ülkedeki toplam 5G baz istasyonu sayısı 3.14 milyona çıkaracak. Doğu Asya ülkesi ayrıca 6G Ar-Ge çalışmalarına da hız veriyor.

indir.jpg

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Jin Zhuanglong, 5G ağlarının inşasını ve dağıtımını hızlandıracaklarını açıkladı. Beşinci nesil mobil iletişim teknolojisinde ön sıralarda yer alan Doğu Asya ülkesi ayrıca 6G araştırma ve geliştirme çalışmalarına da hız verecek.

indir (1) (1).jpg

Bakana göre Çin şu anda 5G gelişiminin ön saflarında yer alıyor. Ülke hali hazırda 2.54 milyondan fazla 5G baz istasyonu kurdu ve 5G destekli akıllı telefon kullanıcılarının sayısı 575 milyon kişiyi aştı. Jin bu yıl 5G baz istasyonu sayısına 600 bin ekleme yapacaklarını söyledi.

6G çalışmaları hızlanıyor

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanı 5G'nin madencilik, limanlar, enerji ve havacılık dahil olmak üzere büyük endüstriyel sektörlerin yarısından fazlasında kullanıldığını belirtti. Ayrıca özellikle sanayide süper hızlı kablosuz teknolojinin uygulama kapsamının genişletilmesi çağrısında bulundu.

Çin'in 6G ile ilgili araştırma yapmak üzere bir çalışma grubu kurduğu biliniyor. IMT-2030 (6G) isimli oluşum, altıncı nesil mobil iletişim teknolojisi ve uluslararası iş birliğinin geliştirilmesi için Çin'in amiral gemisi platformu olacak. Bu da 6G teknolojisinin gelişimini hızlandıracak.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Biz niye izliyoruz neyi bekliyoruz? Gerçekten kimse bu ülkeyi, bu ülkenin ilerlemesini düşünmüyor, herkes rant ve koltuk derdinde. 5G ve fiber optik internet altyapısı hayati derecede önemli, stratejik bir konudur. Ekonomiye, teknolojik gelişime sayısız fayda sağlayacaktır.



 

Tiwet 

Emekli
Joined
Jan 4, 2021
Credits
29,182
Rating - 100%
adamlar tam bir imparatorluk.

Şanghay İşbirliği Örgütü ( SIÖ )

Wiki

Geliyor gelmekte olanlar , amerikan dolabının altına endekslenmesi ve tüm ticaretlerin usd üzerinden yapılmasını zorunlu hale getiren hükumetin korkulu rüyası , diye düşünmekteyim .
 

Tiwet 

Emekli
Joined
Jan 4, 2021
Credits
29,182
Rating - 100%
Bu tarz konuların ve haberlerin gündem olmamasına şaşırmalı , daha fazla hit beklemiştim bu haber için . İlginç bir ülkeyiz
 

Users who are viewing this thread

Top