Enver Yalcın

teknik adam
Joined
Dec 28, 2015
Credits
0
Rating - 0%
Merhaba arkadaşlar;
Bir çok ipone kullanıcısının ortak sorunların'dan birisidir, İpone bataryası aslın'da çok pahalı değildir fakat herkes istediği zaman değiştiremediği ve son kullanıcının telefon iç donanımına müdahele etme şansı olmadığı için bu fırsata çevrilmiştir sizde ipone kullanıcısı iseniz ve batarya ile ilgili sorunlarınız var ise bu işlemi uygulayabilirsiniz.

Telefonumuzun iç donanımına ulaşmak için çıkarmamız gerek 2 adet vida bulunuyor ve bu tüm modeller de aynı yerdedir ipone 3 ile ipone 6 ya varana kadar değişmemiştir vidalar hep aynı yerine konulmuştur.
YQu9exSH.png


Yukarı'daki görünen vidalar standart yıldız vidalar değildir 5 gen yıldızdır buna dikkat edin ve normal bildiğimiz yıldız tornavidalar ile açmaya çalışmayın. İstenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir.

Daha sonra aşağıda ki resimde göründüğü gibi halk dili ile "Öpücük" teknik servislerin diliyle "Vakum" yardımı ile ekranımızı kaldırırken diğer yandan da vakuma destek olması amacıyla cok fazla kuvvet uygulamadan kastırıyoruz ve aynı anda vakum ile ekranı yukarı çekiyoruz bir den bire asılıp çekmeyin ekran ile anakartın bağlantısını sağlayan ekran filimini kopara bilirsiniz benden söylemesi.
jwn2lZn3.jpg


Ekranımızı ayırdık'dan sonra ekranı tamamen çıkartmıyoruz dik bir şekilde tutuyoruz ekran filini yerinden çıkartmak ile uğraşmayın biraz zamanınızı alır ve sizi zorlar bu yüzden dik tutun filime zarar vermemeye özen gösterin

Daha sonra batarya filimizi kasaya sabitleyen küçük parçayı çıkarıtıyoruz ve batarya filimini de çıkarıyoruz
CuEYJxB7.jpg


Artık bataryamızı yerin'den çıkartabiliriz bu aslında en zor kısım burasıdır batarya kasaya çift taraflı bant tarzı bir şey ile yapıştırılmıştır ve çıkarması bi hayli zordur dikkatli olmanız gerekiyor cıkarırken başka yerlere zarar vermeden resimdeki gibi bir yandan altından kastırarak diğer taraf'dan da bataryanın plastik yerinden tutup çekiyoruz
GEJWR4Rp.jpg


Sökülmüş hali bu şekilde olacaktır;
2HnvIa6U.jpg


Yaptığımız bu işlemler den sonra yeni bataryamızı aynı şekilde yerine oturtup filimini taktık'dan sonra kullanmaya başlayabiliriz. Umarım faydalı olmuştur kolay gelsin.
 

Users who are viewing this thread

Top