İsrail ordusu ve polisi vücuda takılan insansız hava araçları satın almayı planlıyor (1 Viewer)

KAALI

ISO27001 (Counterintelligence)
Joined
Apr 7, 2020
Credits
313
Rating - 100%
İsrail ordusu ve polisi vücuda takılan insansız hava araçları satın almayı planlıyor

İsrail ordusu ve kolluk kuvvetleri, Avnon Group'un bir parçası olan İsrailli SKYLOCK şirketi tarafından üretilen kişisel anti-drone sistemlerini satın almayı düşünüyor.
İnsansız hava araçlarının yaygın kullanımından kaynaklanan tehdit ve bunlarla uzaktan karşı karşıya gelme ihtiyacının artmasıyla bağlantılı olarak, uzmanlar, şimdiye kadar yalnızca araçlara takılanlar gibi dronları etkisiz hale getirmek için giyilebilir cihazlar geliştirdiler.
Cihaz yelek gibi giyilir ve 1,5 kg ağırlığındadır. Yerleşik bir drone dedektörüne (1 km'lik bir yarıçap içindeki insansız hava araçlarını algılar) ve sistem operatörünün onu yakındaki bir drone hakkında uyardığında kendi takdirine bağlı olarak kullanabileceği bir elektronik karıştırma cihazına sahiptir. Böyle bir sistemin maliyeti 50 bin dolardır ABD Ordusu ve NATO askerleri zaten bu tür yelekleri kullanıyor.
Rafael, Elbit ve Elta gibi büyük İsrail savunma şirketleri kendi anti-drone sistemlerini yapıyorlar, ancak bunlar çok daha büyük ve daha geniş bir yelpazeye sahip. Tipik olarak, bu sistemler stratejik öneme sahip binalara kurulur. Buna karşılık, SKYLOCK cihazı, örneğin başkanın veya özel askeri birimlerin korunması gibi hareketli kuvvetler için tasarlanmıştır.
 

Users who are viewing this thread

Top