1 Yıllık ücretsiz VPS (1 Viewer)

Status
Not open for further replies.
S

Silinen üye 7909

Dün bi kardeşimizle konuşmamda aramda vps vds muhabbeti geçmişti benimde aklıma bu olay geldi herkesin anlayabileceğini düşündüğüm şekilde yazıya döktüm yapamayanlar. Konu altında güncelleme atsın yardımcı olurum.

View hidden content is available for registered users!

ÜYELİK AŞAMASI
  1. Hadi başlayalım ilk önce üyeliğimizi oluşturmamız gerekiyor alttaki butona tıklayarak üyeliğimizi oluşturacağız siteyi açıyoruz.
    AMAZON AWS (ÜYELİK OLUŞTUR )
  2. Site açıldıktan sonra Create an AWS Account a tıklıyoruz.
  3. Açılan pencerede sizden istenen bilgileri doldurarak devam edin.
  4. 3. sayfa ya geldiğinizde sizden kredi kartı bilgileri isteyecek. Bunda ister kendi sanal kartınızı eklerseniz ister online oluşturulan sanal kartları eklersiniz içinden deneme için 1.5 dolar çekip geri iade edecek. Benim önerim o kısımda hiç kendinizi riske atmayın ve ENTROPAY kullanın derim içinde 5 dolar atabiliyorsunuz ve istediğiniz kadar mastercard sanal kartı oluşturabiliyorsunuz. Bir çok platformlarda kullanılabilir bir sistem.
  5. Kart bilgilerini doldurduktan sonra sizi araması için bir numara giriyorsunuz.Size söylenen şifreyi yazmanızı istiyor onu yazdıktan sonra hesabınızı telefon onayı yapmış bulunuyorsunuz.
  6. En son kısımda AWS planı seçiyorsun ücretsiz olan aws planını seçiyoruz.
  7. Şimdi üyelik kısmı bitti gelelim vps kısmına üyeliğiniz oluştuktan sonra aws.amazon.com sitesine giriş yapın.
  8. Giriş yaptıktan sonra ok ile gösterdiğim butona tıklıyoruz tasarım değişmiş olabilir değişmişse menüden EC2 bulup içine girmeniz gerekiyor.
Screenshot_5-300x141.png


VPS oluşturma aşaması
EC2 giriş yaptıktan sonra, altta gördüğünüz gibi bir görüntü ile karşılaşmanız gerekiyor. LAUNCH INSTANCE butonuna tıklayın.

Screenshot_6-300x128.png

Açılan pencere de kurmak istediğiniz işletim sistemini belirleyiniz.Bana windows lazım olduğu için windows işaretleyip devam ediyorum.İşletim sistemini belirledikten sonra sağ tarafta olan Mavi butona yani LAUNCH butonuna tıklayınız.

Screenshot_7-300x137.png

İşletim sistemi belirledikten sonra sunucunun paketini belirleme sayfası açılıyor.Biz ücretsiz plan olduğumuz için üstten 2. sıradaki paketi belirleyeceğiz. T2 MİCRO planını seçtikten sonra Review and Launch butonuna tıklıyoruz.

Screenshot_8-300x132.png

Paketi de belirledikten sonra server kurulumuna geçiyoruz Direk sağ altta olan Launch butonuna tıklayabiliriz.

Screenshot_9-300x137.png

Bu kısım önemli bu kısımda Create olanı seçip alttaki kutucuğa bir kelime yazıyoruz ben musayildirim.com.tr yazdım sizde kendinize uygun olan birşeyi yazıp Download key pair butonuna basın. Size bağlanabilmeniz için bir anahtar dosyası veriyor.

Screenshot_10-300x146.png



Tebrikler ! cebinden 3 kuruş çıkmadan 1 gb ramlik sunucu sahibi oldun.

Asıl soru şimdi geliyor, Biz bu sunuculara nasıl bağlantı kuracağız ?

Bizim bu bağlantıyı putty ile yapabilmemiz için ilk önce AWS den aldığımız anahtar keyini putty ssh private keye dönüştürmemiz gerekiyor. Onun içinde bize PuttyGen lazım PUTTYGEN İNDİR butona tıklayarak puttygeni indir.



Putty için key oluşturma aşaması
Programı açtığınızda alttaki gibi bir ekran ile karşılacaksınız Load butonuna tıklayın.

RELATED POSTS
Yazılım dillerinin yarışı

Dev E-ticaret sitesi dükkanı kapatıyor

En çok takipçisi olan 5 youtuber

Screenshot_11-300x291.png

Tıkladıktan sonra oklarla işaretlediğim yerden dosya türlerini tüm dosyalar olarak düzeltmeniz gerekiyor. Tüm dosyaları açtıktan sonra amazon dan indirdiğiniz pem dosyasını bulup açın.

Screenshot_12-300x213.png

Seçtikten sonra da başarılı olduğunuza dair böyle bir ekran alacaksınız.

Screenshot_13-300x289.png

Save Private Key butonuna tıklayarak putty için key dosyasını kaydediyoruz.

Screenshot_14-300x287.png

Gelen uyarı ya evet diyoruz.

Screenshot_15-300x296.png



TEBRİKLER! Putty için ssh key oluşturuldu şimdi geriye bağlanmak kaldı.

Artık connect olabilir ( Bağlantı Aşaması )
İlk önce sunucu ipsini öğrenelim. Panelde EC2 ye tıkladıktan sonra INSTANCE diye bir menü var oradan sunucu bilgilerini görüyoruz.

Screenshot_10-1-300x136.png

İlk önce puttye çevirdiğimiz anahtarı tanımlayalım Kategori den Connections > SSH > Auth tıklayın browse diyip puttygen ile çevirdiğiniz dosyayı seçin.

Screenshot_16-300x289.png

Connection > Data ya girip Auto-login username kutucuğuna ubuntu yazıyoruz.

Screenshot_17-300x288.png

En son siteden kopyaladığınız ip yi yazıp bağlantıyı başlatıyoruz.
 
S

Silinen üye 7909

Bu yönden kötü bence google clouddan alsalar daha iyi
Ücretsiz server işte ufak tefek işler için, bir proje yönet diye vermiyolar zaten sana serveri. maksat reklam insanın ilgisini çekmek için yapılan güzel bir proje. Türkler daha keşfetmedi tam olarak tüm forumlarda yayılırsa onuda vermezler çee
 
Joined
Feb 2, 2017
Credits
506
Rating - 0%
Ücretsiz server işte ufak tefek işler için, bir proje yönet diye vermiyolar zaten sana serveri. maksat reklam insanın ilgisini çekmek için yapılan güzel bir proje. Türkler daha keşfetmedi tam olarak tüm forumlarda yayılırsa onuda vermezler çee
Yayılmış yayılacağı kadar bir ara kullanıyordum upload için deneme yanılma yöntemi ile video yüklediğim için zor oluyor 1 gb
 
Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Top