- Ağ Yapıları - (1 Viewer)

R

Roselly

Purple-technology-data-internet-88.jpg


View hidden content is available for registered users!



Network (Ağ] Nedir?



Birden fazla cihazın (host) çeşitli sebeplerden dolayı birbirine bağlandığı yapıya Network diyoruz. Bu nedenlerden bağzıları bilgi paylaşımı, yazılım ve donanım merkezi yönetimi ve teknik destek kolaylığı gibi konulardır.
( Network'e giriş konuma şuradan ulaşabilirsiniz.) https://spyhackerz.org/forum/threads/network-nedir-ne-değildir-roselly.20388/



Iletişim


Bilgilerin kaynaklar arasında transferinin mümkün olması çok sayıda kişi tarafından paylaşılması demektir. Yer ve zaman sorunu olmadan rahatlıkla haberleşebiliriz. Ağ iletişimi ise teknik olarak, hostların kablolu ya da kablosuz iletişim araçları üzerinden birbirleri ile bağlanması ile meydana gelir.



2019-12-05_ai_network_networking_platform_.augtera.jpg



Bant Genişliği


Bir haberleşme hattının saniyede taşıyabildiği bit miktarı o hattın bant genişliği belirler.


seri-paralel-ileti%C5%9Fim.jpg



Seri Iletişim


Bilgisayar ağlarında kullanılan iletişim seri iletişimdir. Seri iletişimde tek seferde tek karakterin sadece tek biti iletilir. (Bu nasıl bir cümle oldu ben anlamadım ama siz anladınız)



Paralel Iletişim


Paralel iletişimde tüm bitler aynı anda transfer edilir.Paralel veri iletiminde gönderilecek bilginin her biti için ayrı bir kablo bağlantısı bulunur.





Seri iletişim asenkron seri iletişim ve senkron seri iletişim olmak üzere iki çeşittir:




Asenkron Seri İletişim



Asenkron iletişimde herhangi bir zamanda veri gönderilebilir. Veri gönderilmediği zaman hat boşta kalır. Senkron seri iletişimden daha yavaştır. Her veri grubu ayrı olarak gönderilir. Gönderilen veri bir anda bir karakter olacak şekilde hatta bırakılır.



Senkron Seri İletişim



Senkron iletişim alıcı ve vericinin eş zamanlı çalışması anlamına gelir. Önce gönderici taraf belirli bir karakter gönderir. Bu her iki tarafça bilinen iletişime başlama karakteridir. Alıcı taraf bu karakteri okursa iletişim kurulur. Verici bilgileri gönderir.





Ayrıca network ile ilgili tüm konularıma buradan ulaşabilirsiniz.

https://spyhackerz.org/forum/forums/network.96/


 

Users who are viewing this thread

Top