Acı , Çelişki Ve Yalnızlık Üçlüsü (1 Viewer)

Durden 

existence is not real.
Joined
Apr 26, 2020
Credits
1,735
Rating - 100%
İnsanların çoğu hedonisttir yani kendi menfaatlerine olan hareketleri iyi sayarlar fakat kendi menfaatleri dışındaki herşeyi ise kötü sayarlar. (Zevk veren hareket iyi , zevk vermeyen hareketler ise kötü olarak adlandırılır)

Zeki , toplumdan farklı olan insanların bu dünyada yaşamaya yeri yoktur çünkü zeki insanlar gerçekleri acı bir şekilde görürler ve diğer insanlara göre olgun bir şekilde davranırlar.

Peki bizi olgun yapan nedir ?

Bizi olgun yapan tabiki de acılarımız ve çelişkilerimiz , acılarımız olmasa bizler bir hiçtik.

Acı ve çelişki olmasaydı hiçbir şeyimiz olmazdı.”

Bize asıl başarıyı getiren de acılarımızdır , yalnız kaldığınızda anlıyorsunuz ki tek yanınızda olan şey başarılarınızdır.


Şimdi gelelim asıl konuya Acı , Çelişki Ve Yalnızlık Üçlüsü nedir ?

Yukarıda belirttiğim gibi bizi acılarımız ve çelişkilerimiz olgun yapar , olgunluk zeka belirtisidir.

Zeki insanlar , etrafındaki herşeyi gören analiz eden çoğu insandan farklı düşündüğü için de toplumdan dışlanan yalnız kişilerdir. Zekilik ise acı veren birşeydir çünkü çoğu insan deli gibi eğlenirken zeki insanlar acı gerçeklerle ilgilenir ve ne kadar farklı olduğunu farkeder.

Mesela dünyada o kadar sorun varken tek amaç doğrultumuzun kızı eve atmak olmaması lazım , birçok arkadaşım (maalesef) bu kafada ilerliyor ve hepsinden utanç duyuyorum.

Dünyada bu kadar sorun varken tek amaç doğrultusunun geçici zevk veren şeyler olması ne kadar acı...

Bu tür geçici zevkler yerine olabildiğince çok acı gerçeklere , başarı yoluna ve çevremizdeki problemlere yönelmemiz gerekli. Artık aydınlanmamız gerekli. Artık insanlar sorgulayabilmesi gerekli. Sorgulamayan insan aptaldır...

Evet ve şunu da unutmayın ki inanın hiç bir kimsenin sevgisine ihtiyacınız yok sırf çevreniz sizi sevsin diye topluma ayak uydurmaya çalışmayın.

"Kim acısının üstüne çıkarsa , o yükselecektir"

- Hölderlin
 

Users who are viewing this thread

Top