Alkol Kullanmadan 15 Liraya Şarap Yapmak (kafası çok iyi)

Evet arkadaşlar hoşgeldiniz. Şimdi size beni gibi alkol sevdalısı insanların son gelen zamlardan sonra yapmış olduğu yöntemi tarif edeceğim. Öncelikle gerekli malzemeler ; 1...

Evet arkadaşlar hoşgeldiniz. Şimdi size beni gibi alkol sevdalısı insanların son gelen zamlardan sonra yapmış olduğu yöntemi tarif edeceğim.
Öncelikle gerekli malzemeler ;
1 litre meyvesuyu (marka farketmez bimden alın daha ucuz)
aldığınız meyve suyu elmalıysa yaptığımız şarap da elmalı olacaktır. ona göre alın meyve suyunu.
1 adet ekmek mayası (toz) Tekli satılmıyor 5li 2 3 lira falan.
küp şeker ya da toz şeker
2 adet pet şişe 1 tanesi hazırladığınız karışımdan büyük olsun(hacmen)
serum borusu
--------------------------------------------------------------------------------------HAZIRLANIŞ---------------------------------------------------------------------
ilk başta elimizdeki meyve suyunu boş şişeye aktarıyoruz.
Sonrasında içine küp şeker ya da toz şeker atıyoruz elimizde hangisi varsa. dipten 1 serçe parmağı kadar yüksekte olsa yeterli o kadar bile olmasa olur. Şeker tadını yumuşatıyor. Ona göre ayarlama yapabilirsiniz.
Şişenin kapağını kapatıp allahına kavuşturana kadar çalkalıyoruz. Şeker iyice eriyor.
Kapağı açın biraz beklesin siz o arada hava kilidini hazırlayın.
HAVA KİLİDİ HAZIRLANIŞI
Hava Kilidimiz oluşturduktan sonra 1.5 çay kaşığı ekmek mayası atıyoruz. ve şarap hazır diyebiliriz. yalnızca 10-15 gün arası güneş görmeyen bir yerde kalması lazım ki fermente olabilsin.

Okuduğunuz için teşekkürler. Emeğe karşılık coin bağışlamak isteyen olursa bırakıyorum buraya.
[CHARGE=1][/CHARGE]
[CHARGE=2][/CHARGE]
[CHARGE=3][/CHARGE]

Evet arkadaşlar hoşgeldiniz. Şimdi size beni gibi alkol sevdalısı insanların son gelen zamlardan sonra yapmış olduğu yöntemi tarif edeceğim.
Öncelikle gerekli malzemeler ;
1 litre meyvesuyu (marka farketmez bimden alın daha ucuz)
aldığınız meyve suyu elmalıysa yaptığımız şarap da elmalı olacaktır. ona göre alın meyve suyunu.
1 adet ekmek mayası (toz) Tekli satılmıyor 5li 2 3 lira falan.
küp şeker ya da toz şeker
2 adet pet şişe 1 tanesi hazırladığınız karışımdan büyük olsun(hacmen)
serum borusu
--------------------------------------------------------------------------------------HAZIRLANIŞ---------------------------------------------------------------------
ilk başta elimizdeki meyve suyunu boş şişeye aktarıyoruz.
Sonrasında içine küp şeker ya da toz şeker atıyoruz elimizde hangisi varsa. dipten 1 serçe parmağı kadar yüksekte olsa yeterli o kadar bile olmasa olur. Şeker tadını yumuşatıyor. Ona göre ayarlama yapabilirsiniz.
Şişenin kapağını kapatıp allahına kavuşturana kadar çalkalıyoruz. Şeker iyice eriyor.
Kapağı açın biraz beklesin siz o arada hava kilidini hazırlayın.
HAVA KİLİDİ HAZIRLANIŞI
Hava Kilidimiz oluşturduktan sonra 1.5 çay kaşığı ekmek mayası atıyoruz. ve şarap hazır diyebiliriz. yalnızca 10-15 gün arası güneş görmeyen bir yerde kalması lazım ki fermente olabilsin.

Okuduğunuz için teşekkürler. Emeğe karşılık coin bağışlamak isteyen olursa bırakıyorum buraya.
-=Stripped Content=-
ne bos islerle ugrasiyosunuz valla

131,695Konular
3,270,412Mesajlar
315,912Kullanıcılar
Üst Alt