Coinli Amacına Göre En Çok Kullanılan Hacker Programları Asıl Gerçekler ! (1 Viewer)

SpyCoin istenen konu
Status
Not open for further replies.

Zabtruy 

God
Joined
Jan 6, 2021
Credits
923
Rating - 100%
Konuyu Görmek için like + yorum + 5 coin kaçıran çok üzülür

Wifi Şifresi Alabilmek İçin Kullanılan Hacker Programları


Linux – Wifite
Öncelikle belirtmek gerekiyor ki Linux, hacker olmak isteyenler için büyük bir nimet! İçerisinde sayısız özellik barındıran Linux’ta Windows kadar eliniz kolunuz bağlanmamaktadır. Wifite, Linux’un en popüler wifi şifresi kırma programlarından bir tanesidir. Wifite, bruteforce taraması ya da handshake yakalamak gibi wifi şifresi öğrenmek için gerekli olan adımlara ihtiyaç duymamaktadır. Çünkü programın kendisi tüm bu araçların üzerinde bulunmaktadır. Kendisine has bir yazılımı bulunan Wifite ile WPA2 güvenlikli ağ şifrelerini bile kolaylıkla kırabiliyorsunuz. Programda wifi şifresi kırabilmek için yapılması gereken tek adım, terminali açıp wifite – kill yazarak işlemlere başlamaktır.



Windows – Dumper
Linux işletim sistemi kadar olmasa da Windows’unda kendisine has birkaç wifi analiz programı mevcuttur. Windows işletim sistemi kullanan kişilerin en sık kullandığı wifi şifre kırma programı, Dumper olmaktadır.



Basit bir çalışma prensibi bulunan Dumper programı, çevrenizde bulunan kablosuz ağları tarar ve ondan sonra onların güvenlik yöntemlerini size gösterir. Dumper, WEP bağlantılarını doğrudan kırabilir, fakat WPA ve WPA2 korumalı bağlantıları kıramamaktadır. Bu işlem yerine, BruteForce ile sözlük saldırısı gerçekleştirir. Linux işletim sistemindeki programlara nazaran başarı şansı daha bir düşük olan Dumper’da varsayılan modem pinleri kullanılarak şifre alınabilir. Kullanımı basit olsa da başarılılık oranı olumsuz değerlendiriliyor.





Uzaktan Yönetim Aracı (RAT) İçin Kullanılan Hacker Programları
Uzaktan yönetim aracı programlarını saymadan önce RAT nedir onu ele alalım. Uzaktan yönetim ya da RAT, hazırlamış olduğunuz bir virüsü hedef olan bilgisayara yüklediğinizde onun kontrolünü uzaktan yapmanız demektir. Yani bir bilgisayarı uzaktan yönetebilirsiniz. Bunlar; webcam açma, ekran resmi alma ya da ses kaydı yaratma gibi şeylerdir.



Linux – Metasploit
Metasploit, kendi içerisinde sayısız virüs ve açık bulunduran bir terminaldir. Bunun yanı sıra güvenlik açıklarını araştırmak ve ağ yöneticisinin güvenlik risklerini tanımlaması ve hangi açıklarının ilk önce hedef haline getirilmesi gerektiğini belgeler haline getirmek için pek çok hazır kodun bulunduğu bir açık kaynak projesidir. Eğer Metasploit kullanmaya karar verdiyseniz, Metasploit’in ayrılmaz eşi olan Armitage’yi kullanabilirsiniz. Armitage, kullanıcılara görsel alan imkanı sunmaktadır.



Windows – Darkcomet
Windows, konu hack olunca Linux’tan daha az donanıma sahip bir işletim sistemidir, fakat görsellik ve kullanım kolaylığı söz konusu olunca Linux’tan daha iyi bir performans sergilemektedir. Darkcomet, aynı Linux işletim sistemindeki Metasploit gibi bir çalışma anlayışına sahiptir. Öncelikle bir virüs yaratır ve ardından hedefteki bilgisayara yollar. Ancak Windows’un Darkcomet’i görsel açıdan daha kolaydır ve Metasploit gibi görsellik için ekstra bir programa ihtiyaç duymaz. RAT işleminin en bilinen programıdır. Darkcomet’te ticari olarak temin edilebilen diğer RAT’lara aşırı benzer özellikler sunmaktadır ve Client-Server mimarisi uygulamaktadır.



Darckcomet’te sunucular ve işlemci arasında bir bağlantı oluşturulur. İstemci, gelen tüm bağlantıları yönetmek için tam komut, kontrol özelliği ve dosya erişimi sağlayan bir yönetim konsoludur. Darkcomet programı pek çok siteden indirilebilir, fakat bu programların çoğu sahtedir. Pek çok kişi Darkcomet programı indirdiğini zannederken, virüs indirebiliyor. Bu sebeple dikkatli olmak gerekmektedir.





Site Analizi İçin Kullanılan Hacker Programları


Linux – Sqlmap
Linux işletim sistemi üzerinde yerleşik bir program olan Sqlmap, kullanımı oldukça basit bir site analiz programıdır. SQL açıklarını ve hatalarını tespit etme ve kullanma amacı ile kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra veri tabanı sunucularını devralma işlemlerini otomatikleştiren açık kaynaklı bir araçtır.



Güçlü bir algılama motoru olduğu için birçok özelliğe sahiptir. Aynı zamanda veri tabanı açık arama, veri tabanından veri alma, temel dosya sistemlerine erişme ve işletim sistemi üzerinden komut çalıştırma gibi geniş özellikleri içerisinde barındırmaktadır. Tüm bunların yanı sıra Sqlmap, yalnızca SQL veri tabanı kullanan web siteleri için kullanılabilmektedir. Diğer web siteler için ne yazık ki uygun değildir.



Windows – Acunetix
Windows’un iddialı programlarından olan Acunetix, hackerlik söz konusu olunca işleri biraz daha büyütüyor. Kendi içerisinde sayısız özel araç bulunduran Acunetix, Windows’un en iyi hacker programı desek abartmış olmayız.



Acunetix, SQL Injection, web siteler arası komut çalıştırma ve diğer pek çok güvenlik açıkları gibi güvenlik açıklarını kontrol ederek, web uygulamalarınızı denetlemektedir. Otomatik bir web uygulaması güvenlik testi aracıdır da diyebiliriz.



Acunetix’in kullanımı oldukça basittir. Programın ara yüzü çok kolay ve görsel olarak iyi olduğu için bilmeniz gereken her şeye doğrudan erişebiliyorsunuz. Acunetix ile sitenizde yer alan açıkları bulabilir ve onlara kalıcı çözümler sağlayabilirsiniz. Acunetix, daha çok yararlı bir hacker programıdır.
 
Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Top