Bilgisayarınız nasıl hackleniyor (1 Viewer)

Joined
Sep 25, 2019
Credits
155
Rating - 0%
MSFVENOM

Evet arkadaşlar, bildiğimiz üzere saldırıların çeşitli çeşitli yöntemleri vardır. Bugün sizlere bilgisayar (hedef) kişiye yapılan saldırıların çoğunun nasıl yapıldığını ve nasıl kurtulabileceğinizi anlatacağım. Öncelikle şu terimleri bilmeniz gerekir yazdığım yazıyı anlamak için: “MSFVENOM,ARMİTAGE,PAYLOAD”

Öncelikle arkadaşlar, msfvenom bir virüslü dosya hazırlama yazılımıdır. Zararlı yazılımlar genellikle msfvenom üzerinden terminal ile hazırlanır. Terminal ise, linuxta bulunan komut sistemidir. Yani bu tür saldırılar linuxtan yapılır.
images


Kali linux, parrot gibi sistemler “linux” işletim sistemlerini kullanırlar. Yani şöyle ki, kali linux ve parrot os security işletim sistemleri, hayatımızın her yönünde bize yardımcı olabilir. Şimdi konumuza gelelim, bu sistemlerde terminal komut sistemi kullanılır. Yani bir msfvenom saldırısı gerçekleştirmek veya saldırgan, beyaz şapkalı, kısacası hacker olmak istiyorsanız bu işletim sistemlerini kullanınız. Size saldıranlar da bu işletim sistemlerini kullanırlar.

Armitage ise linuxta bulunan bir tooldur. Msfvenom’un gui (arayüz - program) versiyonudur. Payloadları yazmak ile uğraşmazsınız. Seçip programı direk oluşturabilirsiniz. Ama öğrenmek istiyorsanız terminalden yapmanızı öneririm. Ayrıca armitage bilgisayarı kastırır.

Payload ise hedef sisteme gönderilip, hedef sistemde çalışmasını istediğimiz bir modüldür. Modül aracılığında kullanıcıdan veri çekme işlemi gerçekleştirebiliriz. Yani payload burada önemli bir rol oynar.

Evet, saldırganlar size msfvenom üzerinden saldırarak bilgisayarınıza zararlı yazılım sokmaya çalışırlar. Bu tür saldırılardan korunmak için, dosyaları virüstotal ( https://www.virustotal.com/gui/home/upload ) e atıp bir taratma yapabilirsiniz. Bu en kolay yöntemidir. En zoru ise zararlı yazılımı programlar ile kontrol etmektir.
 
Last edited:

Users who are viewing this thread

Top