Bilgisayar Güvenliği [YENİLER İÇİN] (1 Viewer)

Joined
Jul 27, 2018
Credits
33
Rating - 0%
Gençler öncelikle bu konuda sizlere bilgisayar güvenliğinden bahsedeceğim sadece dikkat etmeniz gereken tek bir konu var. Öncelikle orjinal sürüm değilse windows kullanmayın gidin ubuntu kurun başka bir şey yapın ne bileyim. O indirdiğiniz warez siteleri hayrına o sunucuları alıp size ücretsiz bu hizmeti sağlamıyorlar. Çoğunda backdoor var.
Yazılımlarda aynı şekilde warez yazılım kullanmak heykır arkadaşımızın bilgisayarımıza bc oluşturmasını sağlamaktan başka bir işe yaramaz. Şimdi diyeceksiniz ki aşırı basit bir konu neden anlatıyor bunu bu kadar. Şöyle söyleyeyim bir çok kurumsal firmaya pentest yapan birisiyim, warez yazılım kullanımı ve güncellemelerin sağlanmaması açıkların %70 inden fazlasını oluşturuyor.
Şüphe ettiğiniz exe dosyasını virustotalden taratmakta iyi bir yöntemdir.
Bana kalırsa silin bugün windovzu ve BlackArch kullanın. Hem daha çok kendinizi geliştirirsiniz, hem de warez gibi virüs gibi şeylerle başınız ağrımaz..
 
Joined
Nov 8, 2018
Credits
4
Rating - 0%
Öncelikle elinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş. Sizce Stabil olarak BlackArch kullanmak ne kadar güvenilir olur? Stabil olarak bilgisayarımızda linux dağıtımlarından her hangi birisini kullanıp (Ubuntu, Arch, Mint vs) ve sanal makine üzerinden (BlackArch, Kali veya Parrot) kullanmamız kişisel güvenliğimiz açısından daha doğru olmaz mı?
 

Users who are viewing this thread

Top