Bilgisayarlara sızma Yöntemİ

Konu başlığından da anlaşılacağı üzere bir bilgisayara sızma yöntemlerinden birisini göstereceğim. Dikkat ettiyseniz "sızma yöntemlerinden birisi" dedim çünkü bilgisayara...

Konu başlığından da anlaşılacağı üzere bir bilgisayara
sızma yöntemlerinden birisini göstereceğim.

Dikkat ettiyseniz "sızma yöntemlerinden birisi" dedim
çünkü bilgisayara sızmanın çook çeşitli yolları vardır. Tabii ben
bu yollardan sadece bir tanesini anlatmaya çalışacağım.

BİLGİLENDİRME 2:
Benim burada yapacağım sızma yöntemi arka kapı(backdoor)
yöntemidir. Konuyu bilen arkadaşların bundan sonrasına devam etmemesi
zaman tasarrufu açısından iyi olur.

KONU:

Fiziksel olarak yapacağımız arka kapı açma yöntemi bir
bilgisayarda birden fazla kullanıcı hesabı oluşturmaya yarayan bir yöntemdir.
Bu şekilde kilitli bilgisayarlara kullanıcının haberi olmadan girebilirsiniz vs. vs.

Detaylı anlatımları ve bilgilendirmeleri sonraki konulara bırakacağım...

Şimdi yapacağım sıralı adımlarla 5 dakika içinde fiziksel olarak arka kapı
oluşturabilecek ve girebileceksiniz.

İlk olarak yapılacak işlem bunu yapacak bir bilgisayar olması Smile
(Evet komik tmmı).

Bu arada ben bu işlemi Windows 7 ile yapacağım minik farklılıklarla karşılaşırsanız
telaşlanmayın.

>X. İşlemimiz sırasıyla Bilgisayar>Yerel Disk C>System32.

>Burada Utilman adlı dosyayı bulacaksınız.

>Utilman'ın üstüne sağ tıklayıp özellikler kısmına girin.

> Karşınıza gelen pencerede -Güvenlik- kısmına gelin ve aşağıdaki -gelişmiş- seçeneğine tıklayın.

>Karşınıza gelen yeni pencerede İzinler kısmına gelmiş olmalısınız.

>Burada -TrustedInstaller- seçili olacak şekilde aşağıdaki (veya yanında..) -İzinleri değiştir...- seçeneğine tıklıyoruz.

>Karşımıza gelen yeni pencerede yine -TrustedInstaller- seçiyoruz (seçili değilse) ve aşağıda bulunan(herhangi bir yerde) -Düzenle-
seçeneğine tıklıyoruz.

>Gelidğimiz yer -Utilman izin girdisi olacak- burada -Değiştir- seçneğine tıklayıp aşağıda girmemiz beklenen yere kullanımda olan
hesabın adını giriyoruz.

>Ardından -Adları denetle- seçeneğine tıklayıp tamam diyoruz.

*>Diğer pencereyi de kapatmak için tamam diyoruz ve karşımıza çıkan uyarıya -evet- diyoruz.

>Diğer pencereleri de aynı şekilde tamam diyerek kapatıyoruz.

Artık dosyanın sahipliğini değiştirmiş olduk. kısa bir bilgilendirmeden sonra devam...

-Buraya kadar yaptığımız işlemin sebebi kısaca: Yönetici hesabın işlem yaptığımız dosyanın adını değiştirebilme yetkisine sahip olmasından kaynaklıydı.-

>Şimdi yapacağımız işlemde ise dosya değiştirme izni almak.

>Tekrardan -Utilman- dosyasına geliyor sağ tıklayıp özellikler pencerisini açıyoruz.

>Güvenlik kısmına geliyoruz ve burada -düzenle- seçeneğine tıklayıp -Administrator- ya da bağlı bulunan yönetici grubunu seçiyoruz.

>Hesaba tam erişim vermek için -Tam denetim- kutucuğuna tıklıyoruz.

>karşınıza gelen uyarı olursa evete tıklayıp diğer seçenekler için de tamama tıklayıp kapatıyoruz.

Sonunda dosya ismini değiştirmek için gerekli tüm izinleri aldık. Smile

Madem o kadar işlem yaptık dosyamızın adını değiştirelim dimi.

Herhangi bir isim koyabilirsiniz artık.

İsim değiştirme işlemini de yaptıktan sonra ki işlemlerimiz...

> System32 klasörü içinde bulunan -cmd- adlı dosyayı buluyoruz.

>Cmd dosyasını kopyalayarak tekrar System32 klasörü içine kaydediyoruz.

>-Cmd kopya- olan dosyayının adını da -Utilman- olarak değiştiriyoruz.

Yaptığımız işlem el çabukluğuna göre yaklaşık 2 dakika sürdü aslında. Geriye kaldı 3 dakikamız.

Kullanıcı gelene kadar 1 dakikalık dinlenebilirsiniz. Ama tevsiye etmem Smile (tamam kızma patron).

Devam edelim.

Bu kısımdan sonra 2 yolumuz var.

İlk yolumuz:
Adını -Utilman- olarak değiştirdiğimiz cmd dosyasına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırıyoruz.
Burada komut satırına şunları yazıyoruz:

net user kullanıcı adı(örn: arkakapi) şife(örn:12345) /add //Bu kısımda -arkakapi- adında hesabımızı oluşturduk.
#Enter
net localgroup administrators arkakapi /add //burada -arkakapi- adlı hesabımıza yöneticilik verdik.
#Enter

Ve artık bilgisayarda 2. bir hesap olan arkakapimiz var. Yani bir arka kapı var yani sist... tamam sustum.

2. yolumuz ise bu işlemi bilgisayar kapatılıp açıldıktan sonra yapmak.

Bilgisayar bir gün elimize geçti ve açıldığında bizden şifre girmemizi istiyor. Madem o kadar kapı inşa ettin al anahtarını gir dimii.

>Ekranın sağ ya da sol alt köşesinde -Erişim kolaylığı- diye bir bölüm vardır.

İşte bu kısım -Utilman- dosyasına karşılık gelen kısımdı ve biz burada oynama yaptık.

>Erişim kolaylığı menüsüne tıkladığımızda cmd dosyası açılır ve aynı kodları.. dur ben tekrar yazayım

net user kullanıcı adı(örn: arkakapi) şife(örn:12345) /add //Bu kısımda -arkakapi- adında hesabımızı oluşturduk.
#Enter
net localgroup administrators arkakapi /add //burada -arkakapi- adlı hesabımıza yöneticilik verdik.
#Enter

Bunları yazarız ve kullanıcı değiştir kısmından da oluşturduğumuz hesabı görebilir,girebilir ve bilgisayarı istediğimiz gibi kullanabiliriz.

Kısa bir not: Burada asıl yapılması gereken yer utilman ve cmd dosyasına yapılan işlemlerdir.. 2. yöntemden de anlayacağınız üzere

kodları sonra da yazıp giriş yapabilirsiniz. ve saadece 1 seferlik işlemdir(silinmediği sürece)..
ALTINTIDIR

131,809Konular
3,271,584Mesajlar
316,263Kullanıcılar
Üst Alt