Bir Sistemin Yada Uygulamanın Scam Olup Olmadığını nasıl Anlarız? (1 Viewer)

Joined
Mar 20, 2021
Credits
423
Arkadaşlar selamlar. Başlıkta gördüğünüz problem forumun bu bölümünü tamamen ilgilendirmektedir. Bu yüzden böyle bir konu açmak zorunda hissettim. Yaklaşık 4-5 senedir yabancı Make Money Youtuber'ların videolarını izliyorum ilk zamanlar merakla izlerken sonraları izleyenlerin ve yorumlayanların ne kadar keriz olduklarını fark ettim. Benim gibi bir kaç kez izleyip sonrada bunların tamamen sahtekarlık ürünü olduğunu fark edenler tabi ki izlemeyi bırakıyor ama ne yazık ki internet aleminde kerizler tükenmeyeceği için adamların izlenme oranları git gide artıyor.

İlk önceleri 10-20 bin takipçisi olduğunu bildiğim Youtuber'ların neredeyse yarım milyona yaklaşmış takipçilerini gördükçe gerçekten şaşırıyorum. Bunlara bir örnek vermek gerekirse bir iki sene öncesine kadar 20-30 bin takipçisi olan Branson Tay.


Bu eleman yukarıda linkini verdiğim videosunda güya isim yazarak günde 400 dolar kazanılabileceğini iddia ediyor. Tabi ki öyle bir şey yok. Elamanın izleyici sayısını arttırmasının en önemli sebebi videolarına yabancı diller için alt yazı seçeneği getirmiş olması. Böylelikle başlık ve alt yazı izleyenlerin dilinde olduğu için otomatikman dünya geneline hitap ediyor ve takipçi sayısı artıyor. Gelelim elemanın video'nun yorum kısımlarından hemen önce yaptığı sorumluluk reddine bakın ne demiş eleman. Yorumlara ve beğenen sayısına bakarsanız keriz sayısının ne kadar fazla olduğunu göreceksiniz.

YASAL SORUMLULUK REDDİ: Bu video sadece eğitim amaçlıdır. Sonuçlar tipik DEĞİLDİR. Bu videoda bahsedilen teknikleri ve fikirleri kullanarak para kazanacağınızın garantisi YOKTUR. Ben bir finans danışmanı DEĞİLİM ve bu YouTube kanalında söylediğim hiçbir şey finansal tavsiye olarak görülmemeli. Bu videoda iddia edilen sonuçlara ulaşmadaki başarı seviyeniz sıkı çalışma, deneyim ve bilgi gerektirecektir. Sadece spekülasyon ve kişisel deneyimlerime dayalı önyargılı düşüncemi paylaşıyorum. Yatırım yaparken her zaman risk olduğunu her zaman anlamalısınız. Herhangi bir yatırım yapmadan önce her zaman kendi araştırmanızı yapmalısınız. Bu videodaki bilgilerin doğru olmasını sağla...

Arkadaşları size basit bir fikir vereceğim. Aralarında Türklerin de bulunduğu bu sahtekarların en çok kullandığı argüman size anlatııkları yollar ile nasıl zengin olduklarını anlatmaları. Çoğu zaman bunu sahte ödeme kanıtları ile falan gösteriyorlar. Evet zengin oluyorlar ama anlattıkları yöntemler ile değil. Youtube izlenme oranları ve takipçi sayıları ile. Hatta udemy videoları falan çekip Drop Shipping, Affilate Marketing gibi para kazanılması son derece güç olan yöntemlerden milyon dolarlar falan kazandıklarını iddia ediyorlar. Soru şu: Ulan madem o kadar para kazanıyorsun da niye video çekerek vaktini boşa harcıyorsun? O çok överek anlattığın işine devam etsene.

Peki bu elemanların anlattıkları yöntemlerin hepsi Fos'mu?

Arkadaşlar aralarında geçekten işe yarayan yöntemler var. Örneğin benim dün dosya paylaşarak para kazanın diye bahsettiğim yöntem çok cüzi de olsa size para kazandırır. Ancak anlatılan hiç bir yöntem sizi zengin etmez yada kredi kartı borcunuzu ödemez. Belki karın tokluğuna bir iki kuruş kazanırsınız. Ben zaten genelde tavsiye verdiğim zaman scam olup olmadığını iyice araştırıyorum. Ama dediğim gibi bu işlere bulaşacaksanız vaktinizi boşa harcayacağınızdan emin olun. Çünkü bilgisayar başında oturup kazanmak her ne kadar kolay gelse de öyle bir dünya cebinde parası olmayanlar için yok.

Gelelim sadede. Bir sistemin Scam olup olmadığını nasıl anlarız?
Benim en çok kullandığım yöntem Google da ismini yazıp scam olup olmadığını araştırmak. Örneğin forumda bir arkadaş iyi niyetli olarak BrainBux isimli bir siteden bahsetmiş sahtekarlık olabileceği konusunda da uyarıda bulunmuş. Yapmanız gereken şey şu ingilizce olarak BrainBux scam or legit yazmak. Karşımıza gelen sonuç sayfasında beermoneyforum sitesinde ki yorumları inceleyerek sistemin scam olup olmadığını anlayabilirsiniz. Çünkü burada deneyim sahibi bir çok insan bulunuyor. Bu site dünya genelinde Make Money Online yani Online Para Kazanma sistemlerini inceleyip tavsiyelerde bulunan ve sahtekarlık olanları da ifşa eden bir site.

Hepinize bol kazançlar.
 
Joined
Mar 8, 2020
Credits
3,161
Referans orosbusu değilim ama pasif gelir arıyorsanız buna bakarsınız sizin yerinize başkası kaarın %30unu alırım şartıyla coin borsasında işlem yapıyor Türkiye'de pek bilinmiyor.(copytrade)

 

Users who are viewing this thread

Top