BTK, Yerel Seçimler İçin Kuvvetli Siber Önlemler Aldı (1 Viewer)

Joined
Mar 27, 2019
Credits
391
Rating - 0%
QfcGPj.jpg


Ülkemizin internet ağına yarın gerçekleşecek olan büyük seçim sebebiyle fazlasıyla yüklenilmesi ve dolayısıyla sosyal medya üzerinde halkı yanlış yönlendirebilecek gönderilerin de paylaşılması bekleniyor. Günlük yaşantı dışındaki bu anormal durum içinse BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu), gerekli önlemlerini günler öncesinden tamamlamış durumda.

Sosyal medya platformu üzerinde -yakın zamanda- açılan tüm sahte hesaplar, BTK tarafından takip altına alındı. Facebook, Google, YouTube ve Twitter’ın yönetimiyle iletişime geçildi ve yarına özel olarak, yapay zekalarının işlem hızını çok daha fazla artırılması yine BTK tarafından istenildi. Geçmiş seçimlerde uygulandığı gibi bu seçimde de Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nde (USOM) 100 civarı çalışan, internet kaynaklı bir tehditin oluşması ihtimaline karşın görev başında olacak. Vatandaşları kin ve öfkeye yöneltecek ve kışkırtacak herhangi bir paylaşıma BTK tarafından müsamaha gösterilmeyeceği ve anında ilgili sosyal medya platformlarıyla iletişime geçileceği de gelen bilgiler arasında.

Sosyal medya platformlarının iletişim kanallarını 7/24 açık tutması talep edilirken, operatörler tarafında da gerekli adımlar atıldı. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone ile toplantılar yapan BTK, 31 Mart Yerel Seçimleri boyunca 3 operatör ile sürekli iletişim hâlinde olacak ve her saat başı saatlik iletişim raporları alacak. Gerçekleştriliecek video konferanslar ile de en güncel verilerden haberdar olunacak.

İnsan gücüyle günler sürecek işi sadece dakikalar içerisinde tamamlayabilen ve genelde seçim dönemlerinde devreye sokulan Kasırga Yazılımı da (Siber tehdit unsurlarını tespit eder ve gerekeni yapar.) BTK'nin çalışanlarına yarın için eşlik edecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) almış olduğu önlemler fazlasıyla yerinde ve başarılı gözüküyor. Yarın gerçekleştirilecek olan seçimlerde -BTK'nin uygulayacağı müdahale sistemlerinin de büyük katkılarıyla- herhangi bir aksiliğin çıkmamasını ümit ediyorum..
 

Users who are viewing this thread

Top