Gladyo

Grafiker
Joined
Dec 14, 2018
Credits
34
Rating - 0%
Saatlerdir İnternette araştırma yapıyorum hepsi Masaüstü Bilgisayarlar için yazılmış. Laptop için sadece bir tane kaynak buldum burada sizlere sunuyorum.

-Meşhur Giriş Bölümü-

Bilgisayarınızda C: haricinde bulunan diğer yerel diskleri (C: D: F: vb.) Disk yönetimi sayesine birleştirebilirsiniz ancak Kurtarma Bölümü dediğimiz Bir tane şeref siz C: ile D: nin arasına girince birleştiremiyoruz çünkü birleştirmemiz gereken diskler birbirine bitişik olmak zorunda (ayrıca C: nin sağ tarafında olmalı) bu Kurtarma Bölümü bazı PC lerde C: ile D: nin arasına giriyor silmek istediğimizde de silemiyoruz bunu herkes CMD yolu ile göstermiş ama Laptop için çok az kaynak var ben bunu göstercem.

-Çözümü-

Disk Yönetiminden Kurtarma bölümüne sağ tıkladığınızda sadece Yardım seçeneği beliriyor. Yani buradan yapmayacağız. Bunu yazarken okuyucuları biraz korkutmak ta istiyorum çee => Ancak bu bölümü silmenin kurtarma özelliğini işlev dışı bırakacağını belirteyim. Sadece ne yaptığınızı biliyorsanız bu bölümü silin. Uyarıldınız! (İçinize kurt düştüğünün farkındayım çee)

1- Windows + R tuşuna basın ve çıkan yere diskpart yazın sonra enter'a basın yönetici olarak çalıştırmış oluyorsunuz.

2- Komut satırına list disk yazın ve Enter‘a basın. Bu size sisteminizdeki diskleri listeleyecek. işte tam burada Laptop kullanıcılarını kimse düşünmemiş Desktop PC lerde birden fazla disk çıkar Taşınabilir bilgisayarlarda genelde tek disk bulunur ve disk numarası 0‘dır. Ayrıca Kurtarma bölümünüzün boyutunu aklınızda tutun lazım olacak.
sshot-10.1.png

3-
select disk 0 yazın ve Enter‘a basın. Bu 0 numaralı diski seçmemizi sağlayacak. (Windows Hangi Diskte kuruluysa onu seçin genelde Laptoplar da Disk 0 olur.)

4- list partition yazın ve Enter‘a basın. Bu 0 numaralı diskteki bölümleri listeleyecek.
Hem boyutundan hemde isminden kolayca 6 numaralı bölüm olduğunu tanımlıyorum. Sizde bu bölümü bulun ve numarasını öğrenin. 5. adımda kullanacağız. (Bu Her Bilgisayarda farklıdır!)

sshot-10.png


5- select partition 6 yazın ve Enter‘a basın. Bu 6 numaralı bölümü seçmemizi sağlayacak. (6 yerine siz 4. adımda bulduğunuz numarayı yazacaksınız)

6- delete partition override yazın ve Enter‘a basın. Bu komut kurtarma bölümünü silecek. Exit komutuyla Komut İstemcisinden çıkın. Altta tüm adımları bir arada görüyorsunuz; (daha bitmedi)

sshot-14.png


8- Şimdi Disk Yönetimi‘ni açın. Kurtarma bölümünüzün silindiğini ve boş alan olarak göründüğünü göreceksiniz.
sshot-7.png

9- Artık tek yapmanız gereken bu bölümün solunda ve bitişiğinde yer alan bölüme sağ tıklatarak Genişlet demek.

sshot-8.png


Format atarken dikkatli atın bu sorunları yaşamayın.. (Yazı bana ait - Resimler Alıntıdır: www.fatihcolak.com.tr)
 

Users who are viewing this thread

Top