Driver Nedir ? Neden Güncellenmeli ? (1 Viewer)

Joined
Jun 16, 2017
Credits
10
Rating - 0%
Selamlar dostlar. Şimdi konuya başlamadan önce bir kaç konuya değinceğim. Ben bir hacker değilim sadece bir kaç bir şey bilen iyi bir bilgisayar kullanıcısıyım. Ama bu beni hacker yapmaz. Ve forumumuza baktığım zaman bilgisayar kullanımında yeni olan dostlarımız için çok bir içerik yok maalesef. Bu forumun bir eksikliliği değildir fakat ben yeni dostlarımızında temel ve basit terimleri bilmesi tarafındayım. Çoğu dostumuz bir kaç şeyler öğreniyor ama bilgisayarla ilgili temel bilgileri eksik. Mesela bu konum driver nedir sorusunu cevaplayak sorudur ve şu anda bilgisayarı iyi biliyorum diyen 10 kişiden 3'ü driverin ne olduğunu açıklayamamaktadır. Örnekti bu sadece :D
Neyse forumdada basit konular için bir başlık göremedim burada paylaşıyorum yanlışsa taşıma işlemi yaparım.
Artık geçelim konuya :
Sürücü bilgisayarınızın donanım aygıtlarıyla iletişim kurmasını sağlayan yazılımdır.
Sürücüler olmadan, bilgisayarınıza bağlı aygıtlar düzgün çalışmaz .
Örneklendirmek gerekirse ne olduğunu bilmediğiniz bir aygıt ile karşılaştığınızı düşünün.
Yapacağınız iş kullanma kılavuzunu okuyarak aygıtın ne olduğunu, ne işe yaradığını ve nasıl kullanılacağını öğrenmektir.İşte bilgisayar için de sürücü bir nevi kullanma kılavuzudur. (copy+paste demeyin sonuçta copy'de yapan benim)
Siz bilgisayarınıza format attığınızda sürücüler windowsun içerisinde tanımlıysa otomatik olarak kurulacaktır.Eğer tanımlı değilse windows, windows update aracılığıyla internetten bulmaya çalışacaktır.Eğer oradanda bulamassa sizden drivere el ile kurmanızı isteyecektir.
Bu durumda sizin driveri internetten aygıtın resmi sitesinden veya aygıtın kendi diskinden driveri kuracaksınızdır.
Peki bu güncelleştirme olayı nedir diye soracak olursanız.
Siz driver'ları kurduktan sonra aygıtın üreticileri size verdikleri driver'ı geliştirmeye hatalarını kapatmaya devam ederler. Yani gelen her güncelleştirme hatası kapatılmış veya dahada iyileştirilmiş bir driver demektir.
Bu yüzden güncel driver kullanmak her zaman çok daha iyidir.

Evet bu yazıyı videomda'da anlattım. Dileyenler buradan okuyabilir üşenenler'de videodan bakabilirler. Aynı şeylerden bahsediyorum :)
 

Users who are viewing this thread

Top