Haber Dünya Tarihinin Unutamayacağı Hack Olayları! (1 Viewer)

R00T3R

Dolandırıcıdır, hiçbir konusundan dosya indirmeyin

SOYTARI
Joined
Jun 26, 2018
Credits
0
Rating - 0%


1. Yahoo​

Etkilenen kişi sayısı: 3 milyar
Açık ara farkla tüm zamanların en kötü hack'i, hacker'ların yaklaşık 3 milyar insanın verilerini tehlikeye atmasıyla 2013'te Yahoo'nun başına geldi.
O zaman, rakam sadece 500 milyon olarak rapor edildi, bu hala onu tarihin en büyük hack'i yapmak için yeterli. Ancak, Yahoo'nun rakamın 3 milyara yakın olduğunu kabul etmesi dört yıl daha alacaktı.
Saldırıya uğrayan veriler arasında adlar, e-posta adresleri, telefon numaraları, doğum tarihleri, şifreli şifreler ve şifrelenmemiş güvenlik soruları vardı.

2. Marriott​

Etkilenen kişi sayısı: 383 milyon
Sheraton, W Hotels, Westin, Le Meridien, Four Points by Sheraton, Aloft ve St. Regis'i içeren Starwood otel grubu, 2014'te bir süreliğine tehlikeye atılmıştı. Bu, Marriott Hotel grubunun 2016'da satın almasından önceydi. 2018 yılına kadar Marriot'un bir iç soruşturma yoluyla bir ihlal kanıtı bulması değildi.
Bu, şirketin dört yıl boyunca Starwood'un rezervasyon sistemine yönelik bir hackleme kampanyasının kurbanı olduğu anlamına geliyordu. Siber suçlular, sistemi hacklemek için yamalanmamış bir güvenlik açığından yararlandı.
Saldırının başlangıçta 500 milyon kişiyi etkilediği düşünülürken, bu son sayı 383 milyon oldu. Bilgisayar korsanları isimleri, adresleri, telefon numaralarını, kredi kartı bilgilerini, e-posta adreslerini ve şifrelenmemiş pasaport numaralarını çaldı.

3. Facebook​

Etkilenen kişi sayısı: 533 milyon
Nisan 2021 yılında bir korsan yayınlanan forumu hack düşük seviyede 533 milyon kullanıcının bilgileri. Veriler telefon numaralarını, Facebook kimliklerini, tam adları, önceki yerleri, doğum tarihlerini, ilişki durumunu ve biyografileri içeriyordu. Ayrıca bazı e-posta adreslerini de içerir.
Facebook, sorunun 2019'da yamaladığı bir güvenlik açığından kaynaklandığını ve bu nedenle teknik olarak verilerin web sitesinden silindiğini söyledi.
Siber suç istihbarat şirketi Hudson Rock'ın baş teknoloji sorumlusu Alon Gal, bir tweet'te verilerin siber suçluların ilgisini çekmeye devam edeceğini söyledi.

4. Linkedin​

Etkilenen kişi sayısı: 500 milyon
500 milyondan fazla LinkedIn profilinin kazınmış verileri Nisan 2021'de popüler bir hacker forumunda satışa sunuldu. Cybernews'in raporlarına göre hacker , çok daha büyük veri hazinesinin varlığının kanıtı olarak zaten iki milyon kaydı sızdırmıştı. .
Veriler LinkedIn kimliklerini, tam adları, e-posta adreslerini, telefon numaralarını, cinsiyetleri, LinkedIn profillerine bağlantıları ve profesyonel unvanları içeriyordu.
LinkedIn sözcüsü, yayınlanan verilerin "LinkedIn'den alınan ve diğer web sitelerinden veya şirketlerden toplanan verilerle birlikte genel olarak görüntülenebilir bilgileri içerdiğini" söyledi.

5. Ekfaks​

Etkilenen kişi sayısı: 143 milyon
2017 yılında Equifax , 145 milyondan fazla kişinin kişisel bilgilerinin güvenliğinin ihlal edildiğini açıkladı. İhlal büyük olsa da, göze çarpan şey, toplanan veri korsanlarının kalitesiydi.
Tam adlara, doğum tarihlerine ve adreslerine ek olarak, bazı kurbanların ehliyet numaraları, kredi kartı bilgileri ve Sosyal Güvenlik numaraları da çalındı.
 

Users who are viewing this thread

Top