Ekran kartı chip BGA makinası (1 Viewer)

CeKu

︶⋛⋋⊱⋋ ☾★ ⋌⊰⋌⋚︶
Joined
Feb 14, 2016
Credits
0
Rating - 0%
Merhaba beyler, en son 2 pc'yi pert etmemden sonra sanal'a ara vermiştim.Bu zaman da yeni pc almak veya toplamak biraz sıkıntı hele hele ani ihtiyaçlara harcama yapmak zorunda kalıyorsanız imkansız.

Fazla uzatmadan benim sorunuma gelelim şuan elimde i3-2350m ve i3-3110m var buna ek olarak 2350m nin anakart intel hd 3000'li, i3-3110m ise geforce 635m'li 2 anakartta onboard.
Büyük ihtimal i3-3110m'nin ekran kartında sorun var ama bu anakartı BGA makinesi olan bir serviste yaptırsam diyorum maliyet konusunda hiç bilgim yok yaptırdıktan sonra düzen alır mı kararsızım, BGA işinden anlayanlar yorumlarınızı bekliyorum.

Daha önce anakarta gömülü ekran kartlarının değiştirildiğini bilmeyenler alttaki video'dan nasıl yapıldığınız izleyebilir.Kısaca özetleyecek olursak ısı uygulanarak eski chip sökülür, lehim artıkları temizlenir ve yeni chip yerleştirilip lazer atışları ile anakarta sabitlenir.

Click:
 
Last edited:
Joined
Jul 26, 2019
Credits
0
Rating - 0%
kullanmanı sağlayabilir, ama ne kadar süreyle bilinmez, bga değişim işlemi ne kadar profesyonel ekipmanla yaparsanız yapın sorunsuz bir anakartın yerini tutmaz sonuç olarak sıcak hava ile chipi söküp yeniden ayakları yapıp takmayla çipi daha çok ısıtmış ve daha çok deforme etmiş oluyorsunuz, kopuk ayaklar yerine oturabilir, bir süre sorunsuz kullanabilirsiniz ama bu uzun süre olacağı anlamına gelmez
 

Users who are viewing this thread

Top