Eski bir Photoshop sürümü için PSD Dosyası Nasıl Kaydedilir (1 Viewer)

Joined
May 11, 2020
Credits
200
Rating - 0%
Photoshop PSD dosyaları için geriye dönük uyumluluğu etkinleştirin

"Eski bir sürüm için bir Photoshop dosyasını nasıl kaydederim?" Diye merak ediyor olabilirsiniz. Yakın zamandaki bir tartışma forumunda bir kullanıcı, "Photoshop CS2'de bir dosyayı nasıl kaydedebileceğini bilen biri var mı, böylece Photoshop 6'da açık olabilir mi?" Yanıtımız, Photoshop'un eski bir sürümünü kullanarak daha yeni bir Photoshop sürümünden dosyaları açarken geriye dönük uyumluluk ile ilgilidir.


Eski Sürüm için Photoshop Dosya Nasıl Kaydedilir
Bu oldukça şaşırtıcı bir soru. Geniş özellik kümesiyle Photoshop'un mevcut sürümüne sahipseniz, neden bu dosyayı uygulamanın eski, süreksiz bir sürümünde açmak istersiniz? Sürekli güncellemelere ücretsiz erişim ile CreativeCloud abonelik servisinin gelişiyle birlikte, bu tür bir şeyi yapma ihtiyacı, açıkçası, geçmişte kaldı.
Akılda tutulması gereken bir diğer nokta da, Photoshop'un eski sürümlerinin çoğunun bugünün bilgisayarlarında çalışmadığıdır. Eski
ipucunu yüklemek istiyorsanız, ilk ipucunuz gerçek olacaktır, bilgisayarınızın disketi veya CD sürücüsü olmayabilir.
Bunu söyledikten sonra, size bir çift seçenek daha var ancak üzerinde çalıştığınız görüntüye uygulanan katmanları veya efektleri korumaya devam etmelisiniz. Bu işi feda etmek istemiyorsanız, o zaman şansınız kalmaz.

  1. PSD Dosya Uyumluluğunu Maksimize Et adlı Photoshop tercihlerinde ( Düzen > Tercihler > Dosya İşleme menüsünde) bir seçenek vardır. Dosya Uyumluluk alanının altındaki bu alanın Her zaman veya Sor olarak ayarlandığından emin olmak isteyeceksiniz. Bununla birlikte, bu seçeneğin açılması daha büyük dosya boyutlarına neden olur. Bazen bu özelliğe ihtiyacınız varsa, bunu her seferinde bir dosyayı kaydettiğinizde uyumluluğu en üst düzeye çıkarmak isteyip istemediğiniz sorulur. Bu seçenek kullanıldığında, katmanlar görüntünün düzleştirilmiş bir kompozitiyle birlikte kaydedilir. Bir ortak En İyi uygulama, bir görüntüyü kaydettiğinizde Photoshop Format Seçenekleri iletişim kutusunu gördüğünüzde, Bir Daha Gösterme onay kutusunu asla işaretlememektir. Uygulamanın hangi sürümünü kullanacağını görüntülemenin hangi sürümünü kullanacağını asla bilemezsiniz.
  2. Eski bir sürüm için bir dosyayı kaydetmenin en kolay yolu, onu bir jpg, gif veya png görüntüsü olarak kaydederek basitçe düzleştirmektir. Daha yeni sürümü kullanarak eklenen tüm etkiler ve sonuçta oluşan dosyaya pişirilir. Sadece CS2, CS 6 ya da uygulamanın CS sürümlerinden herhangi birinde açılabilen ve Content-Aware Fill gibi şeyleri bekleyebildiğiniz, geçerli sürümden bir .psd dosyasının kaydedilmesinin kesinlikle hiçbir yolu olmadığını unutmayın. Kamera Raw orada olacak.
Daha Eski Yazılımlarla Yeni PSD Dosyalarını Açmanın Övgüleri
Yine de, eski Photoshop sürümünde daha yeni bir Photoshop sürüm dosyasını açtığınızda, Photoshop'un yeni özellikleri, dosya bu özellikleri içermeyen bir sürümde açıldığında taşınmaz. Dosya eski sürümden düzenlenmiş ve kaydedilmişse desteklenmeyen özellikler iptal edilir. Bu yüzden birçok durumda, "Açılmaktan çok açmak daha kolaydır" önemlidir.
Örneğin, Photoshop 6’nın çıkmasından beri eklenen bazı yeni karıştırma modları vardır. Bunlardan herhangi birini dosyada kullandıysanız ve eski sürümde düzenlediyseniz, görüntü farklı görünebilir. Akıllı nesneler, belirli efekt katmanları, katman kümeleri veya grupları, katman kompozisyonları vb. Gibi diğer yeni özellikler de devam etmeyecektir. Dosyanızın bir kopyasını yapmak ve daha eski bir sürümde açmaya çalışmadan önce mümkün olduğunca basitleştirmek isteyebilirsiniz.
Aynı şey, Photoshop dosyalarını PSD dosyalarını okuyan diğer Adobe olmayan yazılımlarda açarken de geçerlidir.
 

Users who are viewing this thread

Top