Enver Yalcın

teknik adam
Joined
Dec 28, 2015
Credits
0
Rating - 0%
Merhaba arkadaşlar;
İlk önce filimli kablo nedir? Ondan bahsedeyim sizlere biraz tabletlerin ve telefonlarının anakart ile lcd ekran arasındaki bağlanıtıyı sağlaya kabloludur bazı tablet ve cep telefonların'da dokunmatik panel bağlantısı olarak da sıklıkça kullanılır bu kablonun kopması zarar görmesi halinde komple lcd ekranın yada dokunmatiğin değişmesi gerekmekdedir. Eğer buna ayıracak bütçeniz yok ise elektronik işin'den de biraz anlıyor iseniz bu konu tam da size göre olacaktır biraz zahmetli ve dikkatli olmanız gerekiyor umarım yeterince detay verebilmişimdir size şimdi anlatıma geçelim basit bir dil kullanarak.

Arkadaşlar ilk başta yapmamız gerek ken filimli kablomuzun kopmuş yerini tespit edip başka kopuk olup olmadığını kontrol etmek olacaktır.
Jnkbnj.jpg


Kopuk olan yerimizi tespit ettik den sonra yapıştırıcı kullanarak 404 tarzında yapıştırıyoruz
E5698q.jpg


Daha sonra kalın bir kağit kullanarak destekliyoruz
BD672G.jpg


Maket bıcağı kullanarak kopmuş bölümü yırıp içindeki yollara ulaşcağız resimdeki gibi hafifce kazıyoruz.
Go2M3v.jpg


Filimimizin altın'daki yollarak ulaştık'dan sonra fılax sürerek filimimizin ve yollarımızın zarar görmesini engelliyoruz.
0mNJlD.jpg


Fılax işlemi bittik'den sonra yollarımızı biraz daha kalınlaştırıyor ve üzerinde oynama yapmak için uygun hale getiriyoruz bunun için havya ve lehim teli kullanıyoruz resim deki gibi bu biraz dikkat isteyen bir işlem kısa devre yaptırmamaya dikkat etmeliyiz.
pB8JWL.jpg


Yollarımızın bu şekil de kalınlaşmış ve ekstra işlemlere uygun hale geldiğin'den ve aralarında kısa devre olmadığına emin oluyoruz ve artık birbirleri arasında yol çekerek iletişimi sağlıyoruz
or8462.jpg


Yollarımız resim de de göründüğü gibi bir birleri arasında iletişim bulunmamak da kopmuş olduğu için şimdi o iletişimi sağlmamaız gerekiyor bunun içinde bulabildiğiniz en ince kablo telini kullanmamız gerekiyor ki lehimler arasına yerleştirilebilinsin ve daha sonrasında bizlere sorun yaşatmasın
A56rzp.jpg


Üstteki işlemi de başarılı bir şekil de yaptık'dan sonra müdahale ettiğimiz bölümü kapatarak kısa devre yapmasını engelliyoruz elektrik bandı kullanılabilir. Elinizdeki imkanlara göre
7MX3aW.jpg


İşlemimiz tamamlandık dan sonra cımbız yardımı ile dikkatli bir şekil de kablomuzu yerine oturtuyoruz. Dikkat etmenizi öneririm çok yavaş haraket etmelisiniz.
knLd0W.jpg


İşlemlerimiz'de başarılı olduysak mutlu son ulaşacağız umarım faydalı olmuştur Kolay gelsin. İşlem için detaylı bilgi için pm atarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz Kolay gelsin.
rZ8zXm.jpg
 
G

ghost-tr

Yararlı konu ince iş beni sıkar böyle şeyler bi gün lazım olursa denerim eyw :)
 

Enver Yalcın

teknik adam
Joined
Dec 28, 2015
Credits
0
Rating - 0%
İnce işlerin hayat kurtardığını hepimiz biliyoruz bu işlem seni 100 TL ve üzerin'den sadece 10 15 lira gibi bir maliyet ile kurtarabilir umarım işine yarar kolay gelsin :)
 

Users who are viewing this thread

Top