Foruma özel tavsiye

zhugenu

SOYTARI
Rating - 0%
Öncelikle merhabalar ve konuyu şikayet konusu olarak açtığımı biliyorum fakat tavsiye veya öneri ile alakalı bir konu başlığı bulamadığım için buraya açmayı uygun gördüm ve yöneticiler istediği başlığa taşıyabilir

Şimdi bahsetmek istediğim birkaç konu var. Dikkate alınır veya alınmaz bu benim bileceğim bir şey değil. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki spy'ın yeni bir üyesi olsam da birkaç senedir ara ara girip konuları incelediğim için pekte yeni birisi sayılmam.

Hepinizin de bildiğiniz üzere bu forumda çoğu konu coin ile açılmaya başladı. Bu yöneticilerin veya forum sahiplerinin işine gelen bir durumdur. Bende bir forum sahibi olsam zamanımı harcadığım, emek verdiğim forumumdan para kazanmak isterim ve kim istemez ki. Fakat eskiye dönük bakarsak forum şu anki haliyle yeni üyelerin önüne taş koyuyor. Bunu derken neyden bahsettiğimi tam olarak anlamayan arkadaşlara şu şekilde tarif edebilirim. Forumu ilk defa gördüğünüzü düşünün ve teknik olarak forum üzerinde dönen konular ilginizi çekecek konular ise girip azda olsa bir şeyler öğrenmeyi istersiniz. Fakat girdiğiniz konuların hemen hemen %80'i coinli olduğu için büyük ihtimalle bir şey öğrenmeden geri çıkarsınız. Buna ek olarak coinli olan konuların nedense çoğu coin kazanmak için açılan konular. Bunun sebebine gelecek olursak, forumda gezinmek için ister isteyin ister istemeyin fakat coininiz olmak zorunda. Bazı kişiler kalkıp '' coinsiz bir sürü konu var vs '' gibi düşünebilir fakat işe yarar konular genellikle coin ile açılıyor ve konu sahibinin açısından bakarsak bu gayet mantıklı, fakat yeni üyeleri foruma bağlayan bir etken yok. Rütbe sistemi mantıklı fakat coinli konularda rütbe sistemi de etki etmiyor ve rütbe kazanmak için pek bir amacınız olmuyor. Şöyle örnek vermek doğru olur, insanoğlu hiçbir zaman kendi uğraşarak bir bilgiye ulaşmak istemez, istediği şey önüne hazır gelmeli ve gereksiz zaman ve para kaybetmemeli, zaman kazanırsa bu yönetimi pek etkilemez fakat parası cebinde kalırsa bu yönetimi etkiler. Mesela benim vip almamdaki asıl sebep bazı konu başlıklarına iznim olmuyordu ve bende vip alarak bunu çözdüm, fakat bunu işime yarayacağını düşündüğüm için yaptım. Yeni üye olan hiç kimse doğrudan işini kolaylaştırsın veya erişim iznim olsun diye vip almaz. Forumun amacına hiçbir lafım yok fakat forumun şu anki yönetim biçimi AKP yönetimi gibi. Birkaç ay bizi kurtarsın zaman kazandırsın, sonrasını sonra düşünürüz mantığında ilerliyor ( bunu söyledim diye kalkıp sen yöneticiye veya foruma çamur atıyorsun gibi bir ithamda bulunmayın çünkü farkettiğiniz gibi bu konu bir öneri veya tavsiye konusu ) Forumun şuan 5K üyesi var diyelim ve bunun 2K'sı aktif üye ve hallerinden gayet memnun, fakat yeni gelen üyeler niye bu forumda dursun veya kendini bu foruma niye ait hissettsin? Düşünün yeni üye olmuş birisisiniz fakat her elinizi attığınız konu coinli, yapacağınız iki şey var, birincisi gidip coin almak, ikincisi @Viento gibi coin darphanesi olan birilerinden coin dilenmek. Çözümü nasıl olur pek kestiremiyorum fakat bunun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Rank sistemi değişebilir veya belli başlı kişiler veya rütbeler coinli konu açabilir veya ticareti coin üzerinden döndürebilirsiniz. Merkez bankasının şirketlere uyguladığı %25 döviz bozumu gibi. Tekrar söylüyorum çözümü nasıl yapılır bilmem fakat kesin olan bir şey var o da coin sisteminin kesinlikle düzeltilmesi gerekli. Bunu ya rütbelere güncelleme getirterek, ya yeni gelen kişilere bir teşvik uygulayarak ya da her önüne gelen kişinin sadece coin kazanmak için konu açmamasını sağlayarak yapabilirsiniz.

Not : Forumu, sahiplerini veya yetkililerini baltalamak veya çamur atmak gibi bir niyetim yok. Fakat 2020 de bir başkasının paylaştığı methodu alıp tekrar coinli olarak paylaşılıyorsa burada bir sorun vardır. Herkese iyi geceler

BraveHeart 

Dostum olmaz, Hasmım Yaşamaz.

SOYTARI
Rating - 100%
Yaklaşık 1500 2000 Kelimelik bir şeyde ben yazacağım yarın umarım konuyu kilitlemezler her zerresine kadar haklısın kardeşim.

zhugenu

SOYTARI
Rating - 0%
Yaklaşık 1500 2000 Kelimelik bir şeyde ben yazacağım yarın umarım konuyu kilitlemezler her zerresine kadar haklısın kardeşim.
Yorumun için teşekkür ederim. Haklı olmak gibi bir amacım yok fakat forumun şu anki hâli aynı Dota 2'nin zamanında LoL'ü umursamayıp oyuncu kaybettiği gibi. Şu an r10 dışı pek bir alternatif yok ve bu forumun kullanıcıları pek r10u tercih edecek kişiler değil fakat ileri bir tarihte bu forumun açıklarını tespit edip kendi forumunda buna izin vermeyecek birisi çıkar ve başarılı olursa, bugün burada rütbeli ve kendini buraya ait hisseden insanların en az yarısını o forumda yetki almak veya rütbe almak için çabaladığını görebiliriz.

BraveHeart 

Dostum olmaz, Hasmım Yaşamaz.

SOYTARI
Rating - 100%
Yorumun için teşekkür ederim. Haklı olmak gibi bir amacım yok fakat forumun şu anki hâli aynı Dota 2'nin zamanında LoL'ü umursamayıp oyuncu kaybettiği gibi. Şu an r10 dışı pek bir alternatif yok ve bu forumun kullanıcıları pek r10u tercih edecek kişiler değil fakat ileri bir tarihte bu forumun açıklarını tespit edip kendi forumunda buna izin vermeyecek birisi çıkar ve başarılı olursa, bugün burada rütbeli ve kendini buraya ait hisseden insanların en az yarısını o forumda yetki almak veya rütbe almak için çabaladığını görebiliriz.
Normalde ,3 yıldır R10 hizmet veriyordum 2020den belli SPYdeyim dönen iş imkanları, paralar işe yarar konular vs vs olsun hepsi daha avantajlı Rütbe sisteminde Rütbe atlayinca birazda hediye coin verilmeli ki forumda ki insanların geçimi kolaylassin.

Telefondayim yazım yanlışları vs var ise kusura bakmayın.

zhugenu

SOYTARI
Rating - 0%
Normalde ,3 yıldır R10 hizmet veriyordum 2020den belli SPYdeyim dönen iş imkanları, paralar işe yarar konular vs vs olsun hepsi daha avantajlı Rütbe sisteminde Rütbe atlayinca birazda hediye coin verilmeli ki forumda ki insanların geçimi kolaylassin.

Telefondayim yazım yanlışları vs var ise kusura bakmayın.
Rütbe sistemi biraz kolaylaştırılmalı ve yeni gelen üyelere transfer kısıtlaması ile biraz coin verilebilir. İllaki bu dediğim sistemin de açığını bulup kötüye kullanan insanlar olacaktır fakat 100 insandan 5 tanesinin kötü olmama ihtimali imkansızdır. Veya coin ile açılan konulara rütbe getirilebilir, yani 1. veya 2. rütbeye özel konular olabilir ve bu konuları 1. ve 2. rütbeler ücretsiz görebilir veya 100 coin ise 50ye konuyu bu 2 rütbe görebilir. Bunun dez avantajı olduğu düşünülebilir fakat bunu banka kredi sistemi gibi düşünmek lazım. Yeni müşteriye kredi kartı vermezseniz banka bir süre sonra küçülmeye gider ve batar.

Rating - 100%
Herkese selam ben bahsi geçen coin darphanesi @Viento. Öncelikle burada @eemedya kardeşim unutulmuş. Gerçek darphane odur.

@zhugenu Kardeşimizin bahsettiği meseleye gelirsek eğer ben isterdim ki coin kazanmak için açılan konuların önüne geçilsin ve moderatör tarafından bu takip edilsin. Ayrıca atıyorum X konusu hakkında açılacak olan konuda max coin miktarı 200 gibi bir şekilde limit haline sokulsun. Yeni gelen üye konusuna gelecek okursak yeni gelen her üyeye belli bir miktar coin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Elbette kötü niyetli kişiler bunu kendi çıkarları için kullanacaktır. Bu yüzden yeni üye olan her kişiye belirlenen miktarda olacak şekilde coinli konu görüntüleme sınırı getirilirse bunun güzel olacağını düşünüyorum. Coin olayının kaldırılmasını mantıklı bulmuyorum. Hiçbir bilgi bedava değildir. Ya öğrenmek için satın alırsın ya da o bilgiye erişmek için sen bildiklerini sunarsın. Bu işin kuralı budur diye düşünüyorum. İyi forumlar SPY ailem.❤️🌹

zhugenu

SOYTARI
Rating - 0%
Az önce aklıma geldi ve eklemek istedim. Bu kişiyi örnek vereceğim eğer rahatsız olursa örnekten kaldırıp x kişisi yapabilirim. Mesela @Wiston , kendisini hemen hemen her konunun altında görebilirsiniz. Her konuyla ilgileniyor olmasa da eksiksiz her konuya gider ve escrow olmadan iş yapmayın diye hatırlatmada bulunur ve az önce bir konuda da aynı şeyi yaptı ve konu sahibi '' 3 kişiye yazdım ve gram umurlarında değil '' diye bir cevap verdi ve buna rağmen o konu sahibine hâlâ yardımcı olmaya çalışıyor. ( Bu yazdığıma yalamalık yapma diyecek olan konudan defolup gitsin ) Şimdi siz bu kişi ile beni bir tutsanız yapacağım ilk şey yüzünüze tükürmek olurdu. Zamanını buna harcamayı dert etmeyen ve foruma yardımcı olmak için uğraşan birisini görmezden gelirseniz, aktifliği kaybetmeye başladığınızda o kişiye ister istemez ihtiyacınız olur. Yani demek istediğim yukarıdaki yaptığım öneriye böyle kişileri de desteklemelisiniz ki forumda yeni yetkili ihtiyacı kalmadan bizzat üyeler tarafından sorunu olanların veya bilmeyenlerin sorunu giderilebilsin.

Rating - 0%
Coin ve gereksiz konu/mesaj paylaşımı konusunda hak veriyorum.
Ama sana bir şey diyeyim mi? Hiçbir şey değişmeyecek. Eskiden "uzman üye" vardı o kadar. ne rank ne coin daha samimi bir ortamdı insanlar birbirleriyle muhabbet eder gerçekten mesaj yazmak istediklerinde yazar gerçekten konu açmak istediklerinde açarlardı, o zamanlar bence forum adına daha kaliteliydi aktiflik azdı ama sağlam kitleydi öyle herkese ulaşalım ne kadar kişi foruma gelsin kafasından değil az gelsin paylaşım olsun muhabbet edilsin falan.

zhugenu

SOYTARI
Rating - 0%
Herkese selam ben bahsi geçen coin darphanesi @Viento. Öncelikle burada @eemedya kardeşim unutulmuş. Gerçek darphane odur.

@zhugenu Kardeşimizin bahsettiği meseleye gelirsek eğer ben isterdim ki coin kazanmak için açılan konuların önüne geçilsin ve moderatör tarafından bu takip edilsin. Ayrıca atıyorum X konusu hakkında açılacak olan konuda max coin miktarı 200 gibi bir şekilde limit haline sokulsun. Yeni gelen üye konusuna gelecek okursak yeni gelen her üyeye belli bir miktar coin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Elbette kötü niyetli kişiler bunu kendi çıkarları için kullanacaktır. Bu yüzden yeni üye olan her kişiye belirlenen miktarda olacak şekilde coinli konu görüntüleme sınırı getirilirse bunun güzel olacağını düşünüyorum. Coin olayının kaldırılmasını mantıklı bulmuyorum. Hiçbir bilgi bedava değildir. Ya öğrenmek için satın alırsın ya da o bilgiye erişmek için sen bildiklerini sunarsın. Bu işin kuralı budur diye düşünüyorum. İyi forumlar SPY ailem.❤️🌹
Öncelikle yorumun ve görüşlerin için teşekkürler. Kısmen dediklerine katılıyorum ve coin kazanmak için açılan konulara bir kontrol getirilmeli ve yeni gelen üyeler teşvik edilmeli. Katılmadığım kısım coin sisteminin kaldırılması değil, bunun daha düzenli ve işlevsel bir hâle getirilmesi. Ben her önüne gelen konu coinsiz olsun demiyorum bu şekilde anlaşıldıysam kendi adıma özür dilerim. Evet bilgi hiçbir zaman bedava değildir buna katılıyorum fakat yeni gelen ve gelecek olan insanlar bu foruma hiçbir şey bilmeden geliyorlar. Amaçları bir şeyler öğrenmek olduğuna hepimiz hemfikiriz, fakat bu insanlar coin kazanmak için ne gibi bir konu açabilir ki? Yeni gelen birisi ne biliyor da bunun konusunu açıp coin kazansın? Senin de benim de hemfikir olduğumuz gibi yeni gelenlere coin verilmeli fakat transfer edilip bir hesap üzerinde biriktirip bunu satamamaları için yeni açılan hesaplara birkaç aylık bir coin transfer yasağı konulmalı. Tabi bunu yapmak tek başına bir çözüm değil. Diğer hesaptan yeni açılan üyelere verilen coin kadar bir konu açıp o hesaptan transfer edebilir. Fakat bunun da önüne bir coin harcama sınırı konularak çözülebilir ve aynı kişinin konusuna en fazla 50 100 coin harcama gibi bir sınırlama da getirilebilir fakat birkaç aylık yasak için bu mantıksız olur. En iyi seçenek yeni üyelere coin vermek için belli başlı bir doğrulama veya rütbeden rütbeye bir coin kazanma sistemi konulabilir ve bu gayet mantıklı olur çünkü kimse 200 - 300 coin aktaracağım diye bir hesapta aktiflik sağlamaz

zhugenu

SOYTARI
Rating - 0%
Coin ve gereksiz konu/mesaj paylaşımı konusunda hak veriyorum.
Ama sana bir şey diyeyim mi? Hiçbir şey değişmeyecek. Eskiden "uzman üye" vardı o kadar. ne rank ne coin daha samimi bir ortamdı insanlar birbirleriyle muhabbet eder gerçekten mesaj yazmak istediklerinde yazar gerçekten konu açmak istediklerinde açarlardı, o zamanlar bence forum adına daha kaliteliydi aktiflik azdı ama sağlam kitleydi öyle herkese ulaşalım ne kadar kişi foruma gelsin kafasından değil az gelsin paylaşım olsun muhabbet edilsin falan.
Yorumun için teşekkürler. Eskiden daha iyi olabilir fakat biliyorsun ki forum yönetiyorsan doğru düzgün bir getirisi olmalı ki harcadığın zamana ve emeğe değsin. Bu yüzden coin sistemini mantıklı buluyorum, fakat bazı güncellemeler yapılırsa coin sisteminin asıl amacına ulaşacağını ve foruma daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum.

131,554Konular
3,269,139Mesajlar
315,401Kullanıcılar
Üst Alt