FTP Giris Bilmeyenler İcin (1 Viewer)

Joined
May 11, 2019
Credits
0
Rating - 0%
Öncelikle FTP nedir: Açılımı File Transfer Protocol olan FTP’nin Türkçe karşılığı Dosya Transfer Protokolü’dür.İnternet bağlantısına sahip bir bilgisayar ile diğer bir bilgisayar arasında dosya transferini sağlamak için oluşturulmuştur.



Şimdi asıl konumuza dönelim.İlk olarak hosting sağlayıcımızın sitesine giriyoruz.Sonra cPanel'e giriş yapıyoruz.Daha sonra "FTP Hesapları"nı bulup giriyoruz.



"Oturum Açma" kısmına istediğimizi yazıyoruz.Sonra Şifremizi giriyoruz."Dizin" kısmındaki kutucukta yazanları siliyoruz.Daha sonra "FTP Hesabı Oluştur"a basıyoruz.



Onu da hallettikten sonra aşağı iniyoruz ve açtığımız hesabın yanındaki "FTP İstemcisini Yapılandır"a basıyoruz.



Daha sonra Filezilla programımıza giriyoruz.Konunun sonunda indirme linklerini bulabilirsiniz.Girdikten sonra siteye geri dönüyoruz."FTP Kullanıcı Adı"nı kopyalayıp Filezilla'daki "Kullanıcı Adı"nın yanındaki kutucuğa yapıştırıyoruz.



Sonra tekrar siteye dönüp bu sefer "FTP sunucusu"nu kopyalayıp Filezilla'daki "Sunucu" kısmına yapıştırıyoruz.Daha sonra şifremizi giriyoruz,ve "Kapı Numarası" kısmına 21 yazıyoruz.Daha sonra "Hızlı Bağlan"a basıyoruz.



Eğer uyarı verirse "Tamam"a basıyoruz.Ve dosyalarımıza bağlanıyoruz.Bağlandıktan sonra sağdaki dosyalardan aşağı inip "public_html"i seçip,çift tıklıyoruz.



İçine daha önceden hiçbir dosya yüklemediyseniz,içinde var olan dosyaların tamamını silin.Eğer yüklediyseniz hiçbirşeyi silmeyin daha sonra script dosyalarınızı seçip açılan yere atıyorsunuz.Ve sitenize girdiğinizde dosyalarınızın yüklendiğini göreceksiniz.Her türlü sorunuzu bu konu altından sorabilirsiniz.



Ayrıca,eğer yüksek boyutlu bir dosya yüklüyor iseniz önce .zip dosyası olarak atın daha sonra
github unzipper Unzipper.php yi indirip FileZilla sunucusuna atın. Sonra siteadresi.com/unzipper.php yoluna gidin ardından istediğiniz zip dosyasını saniyeler içerisinde çıkarın.

(Zip dosyası yüklerken en fazla 1 dakikanızı alır)





Ayrıca video bana ait değil ama işinize yarayabilir bir göz atın derim. https:/

 

Users who are viewing this thread

Top