Garip ayetler (1 Viewer)

Joined
Sep 28, 2019
Credits
100,000
Rating - 88.9%
Konu altında polemiğe girmiyecem kendi araştırmam ve okumam sonucu karşılaştığım garipliklerden 2 tanesi...

En'âm Sûresi(6) 151. Ayet

De ki: Rabbinizin size neleri haram kıldığını okuyayım: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana babaya iyilik edin, fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, sizin de onların da rızkını biz veriyoruz. Kötülüklerin açığına da, gizlisine de yaklaşmayın. Haksız yere Allah'ın haram kıldığı cana kıymayın. Düşünesiniz diye Allah size bunları emretti.

ana babaya iyilik edin Haram kılınan şeylerin içerisinde bunun işi ne? Alaka nedir?

Bakara Sûresi(2) 189. Ayet

Sana hilâllerden soruyorlar. De ki: Onlar insanlar için de, hac için de vakit ölçüleridir. Bununla beraber iyilik, evlere arkalarından gelmeniz değildir. Fakat iyiliğe eren, kötülükten korunan kimsedir. Evlere kapılarından gelin, Allah'tan korkun ki, kurtuluşa eresiniz.


Hz Muhammed'e ayın evreleri soruluyor ve böyle bir ayet iniyor ve içerisinde ' Evlere arkalarından gelmeniz değildir Evlere kapılarından gelin ' geçiyor alaka nedir? Tesfirlere baktım her 2 ayette'de mantıklı bir açıklama yok en azından benim mantığıma uygun değil. Kuran hani Allah kelamı dı ve tüm dünya için yazılmıştı arapların evlerine arka kapıdan girmesiyle diğer insanların alakası nedir?
 
Joined
May 15, 2020
Credits
2,873
Rating - 100%
Muhammed zamanında translatorlar ya yanlış çevirmiş ya da kuranın bu zamana kadar değişerek geldiğinin açık ara kanıtıdır. O zaman indirilipi, gerçek olup olmadığı hala tartışılır. Zamanında ortaokulda öğretmen 'kim kuranı kerimde 1 harf değişirse allah onun kafasını koparır' demişti. Hala o zamanları hatırlayıp gülüp geçiyorum.
 

Users who are viewing this thread

Top