Gazze'de İsrail terörü devam ediyor (1 Viewer)

NusaybinLi 

Defacer
Joined
Jun 4, 2018
Credits
2,020
Rating - 0%
Filistinliler, 6 Gün Savaşı'nın başladığı "Nekse"yi anmak ve "Milyonluk Kudüs" gösterisi adı verilen eyleme katılmak için yürüyüş düzenledi. İsrail polisi sivillere saldırırken, 4 kişi şehit edildi.
dq_7167_1.jpg

Nekse'nin 51. yılı nedeniyle G azze sınırında düzenlenen barışçıl Milyonluk Kudüs gösterisi başladı.

GAZ BOMBALI MÜDAHALE
Filistinliler, İsrail'in 1967'de Batı Şeria, Doğu Kudüs, Gazze Şeridi, Sina Yarımadası ve Golan Tepeleri'ni işgal etmesiyle sonuçlanan 6 Gün Savaşı'nın başladığı "Nekse"yi anmak için yapılan Milyonluk Kudüs gösterisi için sınıra akın etti. İsrail güçleri, göstericilere gaz bombasıyla müdahale etti.



İsrail güçlerinin göstericilere müdahalesi sırasında attığı gaz bombalarından biri, Heysem Ebu Seble isimli Filistinlinin ağzına girerek yaralanmasına neden oldu.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail askerlerinin Gazze sınırında "Milyonluk Kudüs gösterisi" düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde, biri çocuk 4 Filistinlinin şehit olduğu, 618 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, 29 yaşındaki Filistinli Yusuf el-Fasih'in Gazze'nin doğu sınırında, 15 yaşındaki Haysem İmad el-Cemel ile 25 yaşındaki Ziyad Cadallah el-Berim'in Han Yunus bölgesinde, İmad Nebil Ebu Derrabi'nin (26) ise Cibaliye kampı bölgesinde İsrail askerlerince gerçek mermiyle vurularak şehit edildiğini belirtti.

Gösterilerde, 9'u ağır ve 117'si gerçek mermiyle olmak üzere 618 kişinin yaralandığını ifade eden Kudra, bunlardan 48'inin çocuk, 20'sinin kadın, 2'sinin sağlık görevlisi ve 5'inin ise gazeteci olduğunu aktardı.
kaynak
http://www.ensonhaber.com/gazzede-israil-teroru-devam-ediyor.html
 

Users who are viewing this thread

Top