1-Kaynak: Evet arkadaşlar hacker olmak istiyorsunuz ve bunun içinde tabiki büyük derecede bilgi ve birikim gerekiyor... Aklınıza gelebilecek her kaynaktan araştıracaksınız...

1-Kaynak: Evet arkadaşlar hacker olmak istiyorsunuz ve bunun içinde tabiki büyük derecede bilgi ve birikim gerekiyor... Aklınıza gelebilecek her kaynaktan araştıracaksınız, gerek ingilizce,gerek Türkçe. örneğin Spyhackerz sizin için bir velinimet buranın değerini bilin, okuyun araştırın.

2-Programlama: Bir bilgisayar korsanı olmaya çalışırken, Java, Perl, PHP ve Python gibi diğer modern bilgisayar programlama dillerini öğrenmek çok önemlidir. Bunları öğrenmenin en iyi yollarından biri uzmanların kitaplarını okumaktır. Ayrıca, XML, HTML gibi biçimlendirme dilleri ve JSON, Protobuf gibi veri biçimleri ve istemci ile sunucu arasında veri aktarmanın yaygın bir yolu olan diğerleri hakkında bilgi sahibi olmaya da yardımcı olacaktır.

3-UNIX'i öğrenin: UNIX, sistemlere iyi güvenlik sağlamak için tasarlanmış, çok görevli ve çok kullanıcılı bir bilgisayar işletim sistemidir.Bu işletim sistemi, Bell Laboratuvarlarında AT&T'nin bazı çalışanları tarafından geliştirilmiştir. -kaynak sürümü (örneğin, centos) ve aynısını kendi başınıza kurun / çalıştırın. İnterneti UNIX öğrenmeden çalıştırabilirsiniz, ancak UNIX'i anlamadan bir hacker olmanız mümkün değildir.

4-Birden Fazla İşletim Sistemi Öğrenin: UNIX dışında birçok başka işletim sistemi vardır. Windows işletim sistemi en yaygın tehlikeye atılan sistemlerden biridir, bu nedenle kapalı kaynaklı sistemler olan Microsoft sistemlerini hacklemeyi öğrenmek iyidir.

Ulusal Güvenlik Açığı Veritabanına göre, Microsoft işletim sistemlerinde çok sayıda güvenlik açığı bulunmaktadır.

‌Windows işletim sistemi yükleyicileri ikili olarak dağıtılmıştır, bu nedenle kodu okumanız kolay değildir. İkili kod, temelde bilgisayarın anladığı metin ve verilerin dijital temsilidir. Bununla birlikte, programların Windows için nasıl yazıldığını ve bu işletim sisteminde farklı uygulamaların nasıl davrandığını bilmek yardımcı olacaktır.

5- Ağ Kavramlarını Öğrenin: Ağların nasıl oluşturulduğunu anlamak önemlidir, ancak farklı ağ türleri arasındaki farkları bilmeniz gerekir. TCP / IP ve UDP protokolünü net bir şekilde anlamak, dünya çapındaki ağdaki güvenlik açıklarından yararlanabilmek için bir zorunluluktur.

Alt ağ, LAN, WAN ve VPN'in ne olduğunu anlayın.

Bilgisayar Ağı'nı öneriyorum: Yukarıdan Aşağıya Bir Yaklaşım James F.Kurose ve Keith W. Ross

HTTP isteği yapmak için ağ komutlarının parmaklarınızın ucunda olması gerekir. HTTP protokolü, internet dünyasına girilen ağ geçididir. Dolayısıyla engelleri aşmak için bu protokolü öğrenmek gerekiyor. Bilgisayar korsanları, sistemin güvenliğini ihlal etmek ve kontrolünü ele geçirmek için genellikle HTTP ağ geçidini kullanır.

6-Kriptografiyi Öğrenin; Uzman bir bilgisayar korsanı olarak, kriptografi sanatını anlamanız ve ustalaşmanız gerekir. Kriptografi ve şifreleme teknolojisi internet ve ağ iletişimi için çok önemlidir. Üçüncü şahısların varlığında güvenli iletişim için kullanılan tekniklerin uygulanması ve incelenmesidir. Şifreleme, verilerin gizliliği, verilerin bütünlüğü ve kimlik doğrulama gibi bilgi güvenliğinin çeşitli yönleri için yapılır. Ayrıca kriptografi teknolojisi, ATM kartlarında, bilgisayar şifrelerinde ve e-ticarette yaygın olarak kullanılmaktadır. Bilgisayar korsanlığı sırasında, bu şifreli kodların kırılması gerekir, buna şifre çözme denir.

Kriptografi, SSL tabanlı internet iletişiminde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Uzman bir bilgisayar korsanı, SSL'nin nasıl çalıştığını ve SSL'nin güvenliğini sağlamada kriptografinin önemini anlayabilmelidir.

7-Sonraki Seviyeye GeçinbGüvenlik Açığını Yazın: Bir programın güvenlik açığı, programın zayıflığıdır. Mevcut bir programın güvenlik açığını aramak ve bunu başkalarıyla paylaşmak iyi bir yaklaşımdır. Bu şekilde, farklı kaynaklardan çeşitli görüşler toplama seçeneğine sahip olacaksınız ve mevcut becerilerinizi geliştirebileceksiniz.

Bilgisayar güvenlik açıklarının örnekleri arasında bellek güvenliği ihlali, giriş doğrulama hatası, ayrıcalık karışıklığı hataları ve kullanıcı arabirimi hatası bulunur. Örneğin, Microsoft'un Internet Explorer 11'inin önizleme sürümünde, birkaç bilgisayar korsanının istismar ettiği güvenlik açığı hatası vardı
Şu an elimde eğitim seti var istiyen varsa 30₺ ye bırakırım iyi günler dostlarım :)
A'dan Z'ye hack beğeni ve takip canlar 🖤

Moderatörün son düzenlenenleri:
💬 SpyHackerz Telegram — Anlık tartışmalar ve duyurular için katıl
131,957Konular
3,273,221Mesajlar
316,659Kullanıcılar
yyyyyyyy77Son Üye
Üst Alt