Hacker Tagları/Alanları (1 Viewer)

M

Mr.Baran

Merhabalar uzun zamandır konu açmıyordum ve açtım bu konuda önemli birşey anlatacağım.
Hacktivist: Bu grupta yer alan Hackerların bir amacı ve ideolojisi vardır. Genel anlamda görüşleri ”Bilgi herkesindir
ve kamusal olmalıdır” çevresinde şekillenir. Kendilerine göre yanlış buldukları bir politik olayı veya toplumsal olayı düzeltmeye çalışırlar. Bunu da genelde siteleri Hackleyip site üzerinde mesaj vererek yaparlar.


Black Hat; (Siyah Şapkalılar); Hacker türleri arasındaki en zararlı ve aynı zamanda en çok bilgi sahibi olanlardır. Hedefleri her türlü bilgisayarı, sistemi, yazılımı, siteyi Hacklemektir ki bunu da çoğu zaman gerçekleştirirler. Girdikleri sistemi bozabilirler, tüm bilgileri alabilirler ve bilgiler sayesinde maddi kazanç sağlayabilirler.

White Hat; (Beyaz Şapkalılar); Beyaz Şapkalılar Hacker türleri arasında babacan adamlardır. Zarar vermeyi gütmezler ama Siyah Şapkalılar kadar bilgilidirler. Zaten hayatlarını da böyle kazanırlar, bazıları şirketlerde veya devlet kurumlarında çalışırlar. Amaçları Siyah Şapkalıları önlemek, verdikleri zararları gidermektir. (İlla Hacker olacam falan diyorsanız bunu olun, babacan olun)

Grey Hat; (Gri Şapkalılar) Favorimdir Bu kişiler arasında hem Beyaz hemde Siyah şapkalılar olabilir, daha doğrusu onların yaptıklarını yapabilirler. Bu yüzden iyi niyetli olup olmadıklarını anlayamayız. Genelde sistem açıklarını bulup içeriye şöyle bir bakarlar ancak ”genelde” bilgi çalmazlar. Sonrasında ise açığı para karşılığında sistem yöneticisine bildirirler veya bazen açıkları rakip sistemlere bildirirler.

Cracker; (Yazılım Korsanları); Bunları biliyorsunuz zaten Korsan oyunlar, yazılımları bunlar hazırlar. Lisanlı yazılımların kodlarını baştan derleyebilirler veya hiç uğraşmaz aktivatör yaparlar. Örneğin Windows 8’i tam sürüm yapma aracı gibi, veya Pes 2013’ün crack’ı gibi. Gözünüze iyi gibi görünseler de kötüdürler, korsan kullanmayın. Yaptıkları yazılımların içine virüs veya botnet koyabilirler, sonra bilgisayarım niye zombi oldu demeyin.

Phreaker;
Genelde hedeflerini çok büyük tutmazlar. Telefon ağlarını, Uluslararası Ağları veya VoIP ağları hackerler ve bedava görüşme gibi birkaç iş yaparlar. Veya konuşmalarınızı dinleyebilirler ve bilgileri satabilirler.

Lamer;
Kanser Kitledir Yaş Aralıkları 7-11 Bu kişilere Hacker demek Hackerlara hakarettir (Hackerlara hakaret etmeyin, Hacklerler) ama isimleri yine de Hacker türlerinde geçer. Bilgi dereceleri SIFIRDIR ve sağda solda buldukları bir iki bilgiyle – bunların ne olduklarını bilmeseler bile – övünürler. Bazı sitelerde ”Lamer’lar Giremez” diye başlıklar bile açılır. Bana Trolleri anımsatıyorlar.

Script Kiddie;
Lamer’ların bir tık üstü. Genelde lise öğrencileri olan bu grup bilgisayara aşırı meraklıdır ve Hackerlara karşı aşırı sevgi gösterirler ayrıca onlar gibi olmak isterler. Araştırıp bilgi edinirler ve edindikleri bilgileri zararlı amaçlar için kullanırlar. Amatör anarşistler olarakda bazı yerlerde geçerler çünkü kendilerinin Hacker olduklarını söylemekten çekinmezler.

Konu Bu Kadar Hadi Eyvallah.






 

Users who are viewing this thread

Top