Hacking Laboratuvarı Nasıl Oluşturulur? - Kendi Hacking Laboratuvarımızı Oluşturuyoruz (1 Viewer)

Joined
Apr 24, 2020
Credits
0
Rating - 0%
Merhabalar,
Bugün sizlere kendi Hack Labımızı nasıl oluşturabileceğimizi göstereceğim. İlgili Video;

Hack Labımızı kurmaktaki amacımız; Etik hacking yöntemleri ve sızma testleri yaparken kendimize güvenli ve hata yapınca geri dönüşü kolay olan bir sistem kurmamız. Etik hackinge başlamak işteyen arkadaşların ilk olarak bu tarz bir ortam oluşturması gerekiyor. Çünkü bir çok yöntemi uygulamak için iki adet (biri saldıran diğeri saldırıya uğrayan) bilgisayara ihtiyaç var. Bunları yapmanın en güvenli yolu da sanal makinelerden faydalanmaktır. Biz VirtualBox kullanarak bilgisayarımıza iki adet sanal makine kuracağız. Böylece eğer bir hata yaparsak geri dönüşümüz zdaha az zahmetli olacak. Dilersenin başlayalım.

• Sanal Makine Nedir?
Sanal makine, kendi bilgisayarımızın içinde sanal olarak bir işletim sistemi çalıştırmamıza olanak sağlayan bir teknolojidir. Yani, siz kendi bilgisayarınızın içinde sanal bir makine oluşturup bunun içine dilediğiniz işletim sistemini kurup sanki gerçek bir bilgisayar kullanır gibi kullanıyosunuz. Hatta sistem özelliklerini bile kendiniz belirliyorsunuz.
• VirtualBox Yüklemek
Bilgisayarımıza sanal makine yüklemek için VirtualBox yazılımına ihtiyacımız var. Ben bunu tercih ettim dileyen farklı yazılımları da tercih edebilir. İlk olarak https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads sayfasına gidip, windows için VirtualBoxu indiriyoruz. Daha sonra onun biraz altında yer alan extensions pack linkine tıklayıp Extensions Pack I de indiriyoruz. Extensions Packı indirmemiz sistemimizdeki usb vs. gibi şeylerin çalışması için önemli. İndirmeleri tamamladıktan sonra, Kurulumları yapıyoruz. Videoda kurulumda dikkat etmemiz gereken kısımlardan da bahsettim.


• Kali Linux Yüklemek
VirtualBoxu yüklediğimize göre artık sanal makinelerimiz kullanmaya başlayabiliriz. İlk sanal makinemiz Kali Linux. Kali Linux, aslında Linuxun bir dağıtımı. Kullanım amacı, penetrasyon testleri ve etik hackerlik gibi işlerde çok fazla kullanılıyor ve bu işlemler için gerekli olan bir çok aracı içerisinde bulunduruyor. İlk olarak https://www.kali.org/downloads/ adresinden VirtualBox için Kaliyi indiriyoruz. İndirmeyi tamaladıktan sonra kuruluma geçmemiz gerek. Devamını videoda izlemenizi tavsiye ediyorum.


• Windows Yüklemek
Bir de windows yüklememiz gerek. “E bende zaten windows yüklü neden yeniden yüklemeliyim” diyebilirsiniz. Biz bu windowsu kurban olarak kullanacağız yani saldırıya uğrayan makinemiz bu olacak. Dolayısıyla kendi bilgisayarınıza saldırmak istemezsiniz. En güvenli yolu sanal makinede bir windows kullanmaktır. İndirmek için https://developer.microsoft.com/en-u...dge/tools/vms/ adresine gidip yüklemek istediğimiz windows dağıtımını seçiyoruz. Ben en güncel sürüm windows 10 olduğu için windows 10 yüklemeyi tercih ediyorum dilersenin farklı bir windows sürümü yükleyebilirsiniz. Sürümü seçtikten sonra indiriyoruz ve kuruyoruz. Kurulum için videoya bakabilirsiniz.
• Snapshot Alma
Snapshot dediğimiz kavram şu, bizim kullandığımız sanal makinenin o andaki durumunu kaydememiz. Check Point gibi düşünün. Olur da yanlış bir şey yaparsak bu aldığımız snapshottan makinemizin hatasız halini geri yükleyebiliriz. Videoda snapshot almaktanda bahsettim.
Bir sonraki konu ve videolarımda Etik Hacking konularına giriş yapacağız ve bu Hack Laboratuvarı çok işimize yaracak.
İyi Forumlar…​
 

Users who are viewing this thread

Top