Instagramdan dava yedim sanırım lütfen yardımcı olun

Forumdaki ilk konum, yanlış ere açtıysam affola. Merhaba değerli forum üyeleri, Forumda bi süredir gezinmekteyim ve gerçekten işe yarar metodlar kaptım. Bir gün jimdo sitesi...

Forumdaki ilk konum, yanlış ere açtıysam affola.

Merhaba değerli forum üyeleri,

Forumda bi süredir gezinmekteyim ve gerçekten işe yarar metodlar kaptım. Bir gün jimdo sitesi üzerinden free domain alabileceğime dair bir konuya rastladım ve kendime https://www.instagramonlinesupport.com diye bir domain aldım (fake-it.ws sitesi üzerinden sahte bilgilerle doldurdum fatura kısmını). Neyse işte sonra kendi scriptimizi atamadığımızı falan öğrendim ve bıraktım ama domain halen duruyor. Ardından instagram adına name.com üzerinden aşağıdaki mail geldi.

xd.PNG

Aşağıdaki linke tıklayınca Instagram'ın telif hakkına verdiği önemden, 7 gün içinde kimseye transfer etmeksizin içindekileri silip domaini instagram'a transfer etmem gerektiğinden, 7 iş günü içinde yapmamam takdirinde 100.000 dolara kadar yaptırım uygulayacaklarından bahsediyorlar. ilgili olanlar için linki aşağıya bırakıyorum. Neyse her şey iyi güzel de Jimdo üzerinden transfer olayı yok ve iptal etmem için yazdığım maile cevap bile verilmedi. Lütfen bu işlerden anlayan birisi yardımcı olsun, şimdiden okuduğunuz ve yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim.

Sağlıklı günler,

Ekteki link; http://ad-facebook.com/instagram-transfer.html

Linkte yazanların çevirisi:

İlgili makama, Kaydınızla ilgili yazıyoruz ve Instagram ticari markasını içeren bir alan adı kullanıyoruz. Şüphesiz Instagram'ı ve mobil uygulama yazılımı ve Instagram.com'da bulunan web sitesi de dahil olmak üzere çeşitli kanallar aracılığıyla fotoğraf paylaşım ve düzenleme hizmetleri, çevrimiçi ağ oluşturma ve ilgili ürün ve hizmetleri sağlama konusundaki dünyaca tanınırsınız. Instagram, Amerika Birleşik Devletleri'nde (Reg. No. 4,170,675 ve 4,146,057) ve uluslararası ortak hukuk kullanımı ve tescili ile güvence altına alınan haklar dahil olmak üzere INSTAGRAM ticari markasının münhasır haklarına sahiptir. Instagram, aylık 800 milyondan fazla aktif hesabı ile mobil cihazlar için fotoğraf yazılımında dünya lideridir. Instagram'ın üstel büyümesi ve muazzam popülaritesi nedeniyle Instagram markası, günlük olmasa da, medya ve pop kültüründe sık sık referans ediliyor. Şöhreti geniş yasal koruma hakkına sahiptir. Kısa süre önce ünlü INSTAGRAM işaretini içeren bir alan adı kaydettiğinizi keşfettik. Instagram, kullanıcılarına ve halka, tüketici ile Instagram'a bağlılık veya sponsorluk konusunda karışıklık yaratabilecek, INSTAGRAM işaretinin ayırt edici özelliğini seyreltebilecek veya işareti başka bir şekilde lekeleyebilecek alan adlarının kaydedilmesine ve kullanılmasına karşı polise karşı bir yükümlülüğe sahiptir. Buna göre, sivil davalara ek olarak, Instagram ve ana Facebook, ICANN'in Tekdüze Alan Adı Anlaşmazlık Çözümü Politikası (http://www.icann.org/en/help/dndr/udrp) uyarınca çok sayıda dava açtı. ihlal eden alan adlarının transferi. Ayrıca, Anticybersquatting Tüketiciyi Koruma Yasası, yetkisi olmadan başkalarının ticari markasını ihlal eden bir alan adı kullanan, kullanan, satan veya satışa sunan kişilere karşı ciddi cezalar (alan adı başına 100.000 ABD dolarına kadar) sağlar. Instagram, ifade hakkınıza ve İnternet'te iş yapma arzunuza saygı duysa da Instagram, fikri mülkiyetinin kötüye kullanılmasını durdurmak için harekete geçmelidir. Tahmin edebileceğiniz gibi, dünyadaki çeşitli üçüncü taraflar, INSTAGRAM markasını içeren veya türetilmiş alan adlarını kaydederek Instagram'ın itibarından yanlış bir şekilde yararlanmaya çalıştı. Bu tür adlar kafa karıştırıcı olarak INSTAGRAM işaretine benzer, seyreltici olabilir ve karartabilir.
Bu alandaki yasa hakkında tam bilgi sahibi olmadan alan adını kaydetmiş olabileceğinizi biliyoruz. Ancak Instagram, alan adınızda Instagram ticari markasını kullanımınızla ilgilidir. Bu nedenlerden dolayı ve tüketici karışıklığını önlemek için Instagram, alan adını kullanmayı bırakmanız, sitedeki içeriği devre dışı bırakmanız ve alan adını 7 iş günü içinde Instagram'a aktarmanız konusunda ısrar etmelidir. Alan adını üçüncü bir tarafa satmamalı, satmayı teklif etmemeli veya devretmemelisiniz.

Bu konuyu istendiği gibi çözmeyi kabul edeceğinizi yazılı olarak onaylamak için lütfen [email protected] adresine e-posta gönderin (alan adınızı konu satırına ekleyin). Sizden talebimize uyacağınıza dair bir onay almazsak, size karşı mevcut tüm çareleri takip etmekten başka seçeneğimiz olmayacaktır.

İçtenlikle,

Instagram IP ve DNS Uygulama Grubu
Instagram, LLC

Bu tarz durumlarda facebook wipo ile işini halleder daha önce bizzat Instagram avukati ile konuştum wipo davasi acmislardi $830 dolar degerinde instagram domainim için wipo davasi acildi domaini bir karsilik beklemeden verebilcegemi söyledim fakat davanın devam etmesini istediler wipo domainime el koydu ve instagrama transfer etti anlayacağın birsey olmaz ama wipoya gitmemis olmamalari gercekten garip...

Bu tarz durumlarda facebook wipo ile işini halleder daha önce bizzat Instagram avukati ile konuştum wipo davasi acmislardi $830 dolar degerinde instagram domainim için wipo davasi acildi domaini bir karsilik beklemeden verebilcegemi söyledim fakat davanın devam etmesini istediler wipo domainime el koydu ve instagrama transfer etti anlayacağın birsey olmaz ama wipoya gitmemis olmamalari gercekten garip...
peki script olmadan siteyi böyle bıraksam dava açılır mı yine? çünkü hesabım deaktif şu an devretmem imkansız

131,843Konular
3,271,934Mesajlar
316,370Kullanıcılar
adezpvp12311Son Üye
Üst Alt