Internette Gizliliğin Yeni adı - UTOPIA | TOR Alternatifi? (1 Viewer)

Joined
Sep 1, 2018
Credits
55
Rating - 0%
View hidden content is available for registered users!
Merhaba internette dolaşırken buldum bi ufak araştırma yaptım dikkatimi çekti dilerseniz bi bakın !


Resmi Sitenin anasayfasındaki yazı​
Utopia, güvenli iletişim, anonim ödemeler ve gerçekten sınırsız özgür bir internet için tasarlanmış özgürlük, anonimlik ve sansürsüzlük eksenli bir üründür. Tam gözetim, bilgi akışı denetimi ve resmi hileler tam da Utopia'nın önlemeyi amaçladığı şeylerdir. Utopia'yı kullandığınızda Büyük Birader artık sizi izleyemez. Utopia ile çevrimiçi sansürü ve güvenlik duvarlarını es geçersiniz ve böylece istediğiniz kişiyle istediğiniz zaman özgürce iletişim kurabilirsiniz. İfade özgürlüğü Utopia ekosisteminde garanti altındadır. Kullanıcının fiziki konumu açıklanamaz. İletişim ve veriler 3. taraflarca dinlenemez ve okunamaz. Tüm hesap verileri Utopia kullanıcısının yerel cihazındaki şifreli bir dosyada depolanır.

Son 6 yılda, ortak ve küresel bir misyonla bir araya gelen bir geliştiriciler grubu sizler için bu istisna ve mükemmel ürünü oluşturdu. Hiçbir coğrafi sınırlama olmadan küresel bir referandum mekanizmasını kuran Utopia merkezsizleştirilmiş denkler arası ekosisteminin yardımıyla güç dengesini hızla değiştirebilir ve gezegenimizin engin kaynaklarını tek bir merkezsizleştirilmiş varlığa dönüştürebiliriz.

İnternette anonimliği önemseyenler için yeni bir ekosistem geliştirildi. "Utopia" olarak isimlendirilen bu ekosistem, kullanıcıların gizliliğini sağlarken pek çok hizmeti de bir arada sunuyor.
Dünya büyük bir değişimin içerisinde ve bu değişim, hepimizi çok yakından ilgilendiriyor. Özellikle blockchain teknolojisinin yaygınlaşması ve bu bağlamda kripto para birimlerinin babası olarak kabul edilen Bitcoin'in ortaya çıkmasıyla birlikte dünyadaki değişim daha da hızlandı. Çünkü Bitcoin, tüm dünyanın ekonomik düzenini ciddi anlamda etkileyebilecek bir yapıya sahip ve günümüz bankalarını tamamen ortadan kaldırabilecek güçte.Utopia, pek çok işlemi aynı anda gerçekleştirebileceğiniz bir platformun yazılımı olarak düşünülebilir. Windows, Linux ve macOS platformlarında kullanılabilen bu yazılım, internet ortamında sizi tamamen anonim kılıyor. Verilerinizin bir şekilde sızdırılmasını engelleyen Utopia, başkalarının sizin üzerinizden para kazanmasının önüne geçiyor. Ayrıca Utopia ekosistemine dahil olan kullanıcılarla da bir araya gelmenize yardımcı oluyor.

Utopia ekosistemine ait olan yazılım; e-posta entegrasyonu, anlık mesajlaşma uygulaması ve e-cüzdan gibi hizmetleri barındırıyor. Utopia geliştiricileri tarafından hazırlanan Cyrpton isimli bir kripto para birimini kullanabileceğiniz bu ekosistemde, diğer kullanıcılardan para alabiliyor ya da onlara para gönderebiliyorsunuz. Üstelik bu işlemler yapılırken, kimliğiniz de tamamen gizlenmiş oluyor.
View hidden content is available for registered users!


NOT

Resmi sitenin ana sayfadaki giriş bölümünde bulunan trailer kısmına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim
tıkla
 

Users who are viewing this thread

Top