Joined
Feb 24, 2021
Credits
21
Rating - 0%

Hızla Yaygınlaşan IP TV

Günümüzde özellikle şifreli kanallara yüksek ücretler ödemek istemeyen ve bu kanallara ulaşmak isteyen kişilerin ilgilendiği ve yaygınlaşması ile insanların merak duyduğu IP TV hakkında birçok kişinin aklına takılan sorular bulunuyor.
Bu yazımızda platform hakkında insanların en çok aklına takılan soruları ‘’IP TV nedir’’ başlığı altında cevaplandıracak ve IP TV hakkında bilgi vereceğiz.


IP TV nedir ne işe yarar?

IP TV şifreli ya da şifresiz televizyon kanallarını, bu televizyon yayınlarının internet üzerinden ulaşımını sağlayarak kullanıcıya ulaştırmasına yarayan bir internet protokolüdür. Bu protokol sayesinde uydu üzerinden televizyona aktarılan yayınlar belirli işlemler ardından internet üzerinden ulaşıma açılır ve IP TV üzerinden bu televizyon yayınlarına ulaşabilirsiniz.
Genellikle ucuz olması sayesinde çokça tercih edilen IP TV, özellikle futbol liglerini takip eden fakat liglerin maçlarını yayınlayan yayıncı kuruluşun abonelik ücretlerinin yüksekliği sayesinde birçok futbol sever müşteri kazanmıştır.
Ayrıca IP TV kullanışlı olması açısından da oldukça tercih edilen bir yayın aracıdır. İnternet bağlantısı ile IP TV’ye doğrudan ulaşabilir ve gerekli imkanlara sahip iseniz kolayca televizyona yansıtılabilir.


IP TV yasadışı mıdır?

Özellikle birçok kişinin merak ettiği ‘’IP TV illegal mi?’’ sorusunun cevabı ise ‘’hayır’’ IP TV kullanmak ve IP TV üzerinden yayınlanan içerikleri izlemek suç değildir fakat bu duruma göre değişikli gösterebilir.
IP TV kullanmak aslında yasaldır fakat piyasada birçok yasadışı IP TV yayıncısı bulunmaktadır. Yani yayın sahibinin izini dışında yayın yapan IP TV’leri ve sahip olduğu IP TV ile herhangi bir alanda yayın yapan kişileri izlemek yasadışıdır ve cezaya tabidir.
Hem illegal IP TV kullananların hem de illegal IP TV sahibinin cezalandırıldığı kanun ile illegal IP TV kullanan kişiler 6 aydan 2 yıla kadar hapis ya da adli para cezası alırlar. İllegal IP TV sahibi ise 6 aydan 2 yıla kadar hapis ve yaklaşık 70.000 TL para cezasına tabi tutulur ve ilgili illegal IP TV yayını durdurulur.
 

Users who are viewing this thread

Top