Kali Linux Dersleri #4 (1 Viewer)

Levin`

Gölge
Joined
Feb 12, 2020
Credits
1,053
Rating - 0%
Webshag Kullanımı:
Hedef bir site üzerindeki bilgileri toplar. Örneğin; açık portlar vb. Webshag ile admin panelini bulamadığınız sitelerin dizinlerini taratarak admin paneline ulaşabilirsiniz. Terminal arayüzünden çalıştığı gibi GUI dediğimiz grafiksel kullanıcı arayüzü de bulunmaktadır.
Kullanımı:
1.Adım: Terminali açıp “webshag-cli -h” yazalım ve terminalde aracın kullanım şartlarını görelim. Örnek olarak “PSCAN” ve “SPIDER” modüllerini kullanalım.(PSCAN → Port taraması, SPIDER → Dizin taraması)
2.Adım: “Target” bölümüne “hedefsite.com” yazıp OK deyiniz. Tarama sonucu biraz uzayabilir. Ayrıca “SPIDER” ‘ın “Target” alanına “hedefsite.com” yazalım ve OK diyelim. Burdaki “internal directories” dizinleri, “external links” sitede bulunan linkleri gösterir. Bu şekilde hedef hakkında bilgi toplayıp admin panelini de bulma şansı yüksek olacaktır. Dizinlerin ve linklerin bulunması hedef hakkında bilgi toplamamıza yardımcı olacaktır.
NOT: Aşağıda gösterildiği gibi araç github’tan indirilmiş olup çalıştırılmıştır.
Github Linki:
https://git-scm.com/downloads




1*WGXUDNUzRWQ_gcZpQhtcjA.png



Kali Linux ile Admin Paneli Taramak:
  1. Adım: Perl programlama dili ile yazılmış “admin.pl” yada “admincp.pl” adlı script’i indirip terminalde çalıştırılacaktır. “perl admincp.pl” komutu ile çalıştırıldıktan sonra hedef site girilir. Daha sonra hedef site kaynak kodunun yazıldığı dil seçilip admin paneli taraması başlatılır.


1*y14rJ7el2arPUGFuFaHApw.png



EMEKLERİM İÇİN PROFİLİMİ BEĞENİN
 

Users who are viewing this thread

Top