Kodlamanızı Geliştirmenin 5 Basit Yolu (1 Viewer)

Q

Qurağa


1. Zamanınızın çoğunu Analizde Harcayın​


Çoğu programcı, gereksinimlere baktıktan sonra doğrudan kodlamaya başlar. Bu cehalet, yazılım endüstrisindeki yeni başlayanlar arasında oldukça yaygındır.
Genellikle kodlamanın çözümün önemli bir parçası olduğuna inanırlar. Bu doğru değil. Kıdemli geliştiricilerimden birinin bana söylediği gibi:
Zamanınızın% 70'ini analize harcayın ve kalanında kodlamayı yapın.
Bu, sizi hataları düzeltmek ve son anda kodunuzu optimize etmek için zaman harcamak zorunda kalmaktan kurtarır. Çoğu kişi Googling mantığıyla kodlayabilir, ancak gerçek bir programcı, kodlamaya geçmeden önce doğru analizi nasıl yapacağını bilir.

Nasıl yapılır:​

Herhangi bir şey üzerinde çalışmaya başladığınızda, önce mevcut kodu analiz edin. Mevcut işlevselliği çalıştırın ve hatalarını ayıklayın.
O halde uygulamanın mevcut akışını bozmadan özelliğinizi ekleyebileceğiniz bir çözüm bulmalısınız. Bunu yaptıktan sonra kodu yazmaya başlayın.

2. Bir Soruna Birden Çok Çözüm Arayın​

Çoğu programcı bir çözüm arar. Bunu başardıklarında, farklı sorunlara yönelirler. Bununla birlikte, bir soruna birden fazla çözüm bulmak için daha fazla zaman harcamanın birçok faydası olacaktır:
  • Mantıksal düşünceniz zamanla gelişecektir.
  • Birden çok seçenek arasından en iyi çözümü seçme seçeneğiniz var.
  • Bir sorunu çözmeye yönelik yaklaşımınız gelişecektir.
Bu yöntem, programlamanın sonraki aşamalarında gerektiği gibi eleştirel düşünme geliştirmenize yardımcı olacaktır. İyi programcıların birden çok çözüm bulması beklenir, böylece en iyisi hız, bellek ve diğer faktörlere göre seçilebilir.

Nasıl yapılır:​

Birden fazla çözüm bulamıyorsanız, çevrimiçi arama yapın. StackOverflow ve CodeProject gibi platformlarda probleminize kesinlikle alternatif yaklaşımlar bulacaksınız .
Bu şekilde, tek bir soruna daha fazla çözüm aramak için bir alışkanlık geliştireceksiniz.

3. Kendi İşinize Bakmayın​

En azından kodlama durumunda bu doğrudur. Başkalarının kodunu okumalısınız. Bunu düzenli olarak yapmaya çalışın.
Dediğim gibi, hepimizin benzersiz bir kodlama tarzı var. Başkalarının kodunu okumak, bizim için faydalı olabilecek daha fazla bilgi sağlayacaktır. Proje ekibimdeki diğer geliştiricilerin kodlarını okumaktan çok şey öğrendim.
Bu, daha büyük resmi anlamanıza da yardımcı olacaktır. Kendiniz için kod yazmaya devam ederseniz, uygulamaların üzerinde çalışmadığınız diğer kısımlarına aşina olmayacaksınız.

Nasıl yapılır:​

Çalışmanızı tamamladıktan sonra, diğer geliştiriciler tarafından işlenen kodu okumaya başlayın. Bu onların düşünce süreçlerini anlamanıza yardımcı olacak ve ürününüz hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz.

4. Sabrınızı Test Edin​

Birim testi, çoğu geliştiricinin düşündüğünden çok daha önemlidir. Programcılar, birim testinin temel amacının kod kapsamı olduğunu düşünüyor, ancak bu doğru değil.
Birim testi, gerekli olmayan kod satırlarını ortadan kaldırmanıza yardımcı olur. Kodunuzu ve genel uygulama performansınızı iyileştirmenize yardımcı olur.

Nasıl yapılır:​

Modülünüz için daima birim test durumları yazın. % 90 kadar yüksek kod kapsamı elde etmeye çalışın ve işlem sırasında gereksiz parçaları kaldırın. Mümkünse senaryoları diğer geliştiricilerle tartışın, böylece önemli hiçbir şeyi kaçırmazsınız.

5. Kodu Güncellemeden Önce Kendinizi Güncelleyin​

Kendinizi en son teknolojik özelliklerle güncel tutmazsanız, kodunuzun güncel olduğundan nasıl emin olabilirsiniz?
Çoğu yazılımın zamanla ölmesinin nedeni, geliştiricilerin optimizasyon için kodu güncellemeyi ihmal etmesidir. Örneğin, aşağıdaki C # koduna bir göz atın:
Code:
// Old approach
If (sampleObject != null)
{
    If (sampleObject.result != null)
    {
       string result = sampleObject.result;
    }
}

// New approach
If (sampleObject != null)
{
    string result = sampleObject?.result;
}
Eski yaklaşımda, önce nesnenin boş olup olmadığını kontrol ettik ve sonra o nesnenin içinde belirli bir değer olup olmadığını kontrol ettik. Ancak bundan sonra bu değeri bir değişkene atadık.

Yeni yaklaşımda, 6.0 sürümünde sunulan yeni C # özelliğini kullanıyoruz. Bu, doğrudan nesne özelliklerini sorgulamamıza olanak tanır ve bir özelliğin null değerine sahip olduğu durumda, boş bir başvuru istisnası atmak yerine, boş değeri döndürür.

Bu, dildeki yeni özelliklerle kodumuzu nasıl basitleştirip optimize edebileceğimizin bir örneğidir.

Nasıl yapılır:​

Teknoloji bloglarını takip edin ve yeni özelliklerle ilgili belgeleri okuyun. Bunları evcil hayvan projelerinizde kullanın ve mümkünse iş projelerinizde de uygulayın.

Bu, güncel kalmanıza yardımcı olur ve kodunuzu sağlıklı ve güncel tutabilirsiniz.
 

Users who are viewing this thread

Top