Letaifler nedir nasıl açılır? (1 Viewer)

Joined
Aug 31, 2019
Credits
59
Rating - 0%
Astral seyahat konusundan sonra buradayım.
Letaifler nedir?

"O sinsi vesvesecinin şerrinden (insanların rabbine sığınırım), o ki, insanların göğüslerine vesvese verir durur. Gerek cinlerden, gerekse insanlardan olsun." NAS 4/6
Evet burada göğüs derken Letaifler üzerine deniliyor.
Letaifler çakraların islami sürümü diyebiliriz.
toplam 6 kısımdan oluşuyor.
vucudumuzdaki_manevi_merkezler21-702x336.jpg

Tasavvufî terbiyede en önemli vasıtalardan birinin “zikrullah” olduğunu daha önce ifade etmiştik. Allah dostları, zikrin kalpte dâimî bir idrak hâlinde yaşanabilmesi ve insanın âdeta zikrin içinde kaybolup asıl mezkûr olan Cenâb-ı Hak’ta fânî olması için, tarih boyunca muhtelif usûl ve metotlar belirlemişlerdir. İşte bu metodlardan biri de insan vücudunun muhtelif bölgelerinde bazı letâifler (rûhânî merkezler) belirlemek sûretiyle zikr-i küllîye erişme yoludur.
Letaifler ile telepati veya bir çok parapiskoloji bölümlerini yapabilirsiniz.
Letaiflerde nur vardır bu nuru her insan görmez helal lokma yiyen ibadetini yapan ahlakı iyi olanlar görür bunları renkleri vardır.

Kalp
: Sol göğsün iki parmak altında çam kozalağı şeklinde bulunan et parçasını mahal edinen, yani maddî kalbin derûnunda hissiyatımızın merkezini teşkil eden mânevî latîfedir.



Ruh: Sağ göğsün iki parmak altında bulunan mânevî latîfedir.



Sır: Sol göğsün iki parmak üstünde bulunan mânevî latîfedir.



Hafî: Sağ göğsün iki parmak üstünde bulunan mânevî latîfedir.



Ahfâ: Göğsün tam orta kısmında ve diğer dört letâifin ortasında yer alan mânevî latîfedir.



Nefs-i nâtıka: Alnın tam ortasında iki kaşın arasından yukarıya doğru dik bir çizgi hâlinde bulunan bir latîfedir.
Bunları açmayı hiç düşünmedim ama araştırmalarıma göre:
EMİR ÂLEMİNDEN BİR SIR




Gönül terbiyecileri olan Hak dostları, bu letâiflerin asıllarının “halk âlemi”nden değil, mânevî kalp gibi “emir âlemi”nden bir sır olduğunu beyan etmişlerdir. Ehl-i mükâşefe için ayân olan bu hâlin, söz kalıpları içinde ifadesi zordur.




CEHRÎ ZİKİR, HÂFÎ ZİKİR




Nefs tezkiyesi ve kalp tasfiyesi için zikrin lüzumuna yakînen inanan mürşidler, zikrin hem cehrî (açıktan dille yapılanı) hem de hafî (gizli sessiz ve sözsüz yapılanı) olmak üzere iki şekilde icrâ edilebileceğini ifâde etmişlerdir.

 
Joined
Dec 15, 2020
Credits
183
Rating - 0%
helal lokma yiyenler için geçerliymiş yani bu sitedeki bir allahın kulu için bile geçerli değil ama olsun bilgi bilgidir teşekkürler.
Abi ben buradan eğitim setlerini filan alıyorum bakıyorum içine, beğenirsem parasını veriyorum ben de bu gruba dahil değilim inşallah 😳
 

Users who are viewing this thread

Top