Linux İşletim için SambaCry tehlikesi (1 Viewer)

Joined
Apr 21, 2017
Credits
20
Rating - 0%
Hepinize Merhaba SpyHackerz Ailesi ben İtskemalyzzle Bu Konumda Sizlere Hackerlerin Nerdese Yüzde 60 Nin Kullandığı Kali Linux İçin SambaCry Tehlikesi Hakkında Kısa Bir Bilgi Vericeğim..



Linux için Windows bilgisayarla ağ üzerinden aygıt paylaşabilme olanağı sağlayan Samba, WannaCry saldırısında kullanılan yönteme oldukça benzer olan bir yöntemle zafiyete uğratılabiliyor!

Linux sistemlere uzaktan erişimi mümkün hale getiren bu zafiyet nedeniyle dünya üzerinden Samba kullanan milyonlarca linux kurulu cihaz tehdit altında!

Fidye virüsleri, hackera bitcoin kazandıran uygulamalar, reklam virüsleri gibi çeşitli amaçlar için yapılan saldırılar birçok insanın başını ağrıtacak gibi gözüküyor.





Kaspersky'ın yaptığı sahte sistemlere yapılan saldırılar sonucunda detayları keşfedilen saldırıdan korunmanın yöntemi ise oldukça basit.

Kaspersky'ın Samba geliştiricileriyle paylaştığı detaylar sonrasında güncellenen Samba, artık bu zafiyetten etkilenmiyor. Fakat eski sürümü kullanan dünya çapında yaklaşık 1 milyon sistem olduğu tahmin edilmekte.

Eğer sizin Linux sistemlerinizde Samba kullanılıyor ise güncellemeyi ihmal etmemenizi öneriyorum
 

Users who are viewing this thread

Top