Makyaj Nedir - Çeşitleri- Terimleri? (1 Viewer)

R

Roselly

Roselly ve gereksiz bilgiler serime hoş geldiniz. Abesle iştigal etmek benim için farz-ı kifayedir bilirsiniz.

View hidden content is available for registered users!

View hidden content is available for registered users!

Makyaj Nedir?

Makyaj , çeşitli amaçlarla güzel görünümü sağlayan, kusurları kapatmayı amaçlayan bir işlemdir.

Doğru yapıldığında, yüz hatlarını ortaya çıkararak güzelleştiren bir işlem olmakla birlikte, kötü yapıldığında bir felakete dönüşebilmektedir.

Erkek Adam Makyaj Yapar Mı?

Erkeklerin çoğunun kemikli yüz hatlarına sahip olduklarını varsayarsak eğer, asıl makyajı erkekler yapmalı diye düşünüyorum. Sizde istemez misiniz tüm yüzünüz aynı renk olsun, sivilceleriniz kapansın, pürüzsüz bir cildiniz olsun. Sizde istemez misiniz elmacık kemiklerinizi belirginleşsin? İstersiniz istersiniz. ( ibne esprilerinizi kendinize saklayınız lütfen)


Makyaj Malzemeleri Nelerdir?

Fazlasıyla uzun bir konu olduğu için herkesin anlayabileceği bir sadelikte anlatmak istiyorum. Tüm ürünleri ve işlevlerini açıklamayacağım. Merak eden açsın okusun bende insanım.

1558490178-best-primer-oily-skin-maybelline-1558490168.png

-Fondöten Bazı (Primer)-


Makyaja başlamadan önce cilde uyguladığımız bir adımdır. Makyajın daha uzun süre kalıcı olmasını ve cildin canlı veya mat görünmesini sağlayan bir arkadaştır kendileri. Makyaj bazı, makyajın ilk adımında uygulanır ve fondöten ile cildimiz arasında bir Level 3 Armor görevi görür XD

846_1534638886.jpg


-Fondöten-

Kim ne derse desin makyajın ana temeli fondötendir. Fondötenin asıl görevleri say say bitmiyor tabiki de. Kusurları örtmek, sivilce lekelerini kapatmak / siyah noktaları kapatmak, renk eşitsizliklerini düzenlemek , ciltteki lekeleri gizlemek gibi Allah katından gelmiş bir üründür kendisi.


239524.001


-Kapatıcı (Concealer)-

Fotoğrafa 3 saniyeden fazla baktığınızda aşık oluyorsunuz. Kendisi dünyanın bilinen en iyi kapatıcısı olmakla birlikte geçmişteki tüm günahlarınızı tek swatch ile silebilir. Kapatıcının vazifesi ise fondötenle çok benzemektedir. Göz altlarındaki morlukları kapatmak, sivilceleri, lekeleri ve siyah noktalar gibi cilt kusurlarını örtmekte yardımcı olur. Fondötene kıyasla tüm yüze uygulanmaz.

UK200010119_NARS_COSME.jpg


- Sabitleyici Pudra (Powder)-

Pudra ne işe yarıyor diye sorarsanız aklıma ilk olarak makyajı sabitlemesi geliyor. Gün içinde parlama yapan fondöteni pudra ile önleyebiliyoruz. Aynı zamanda göz altına uyguladığımız kapatıcının da çizgilere dolmasını engelleyerek kusursuz bir görünüm sunuyor.


Işıltılı transparan pudralar aynı zamanda strobing etkisi de yaratıyor. Makyajını sabitlerken aynı zamanda cildinin de ışılıtılı görünmesini sağlayabiliyoruz.

0607845040132.jpg



-Allık (Blush)-


Allık, genelde yüz makyajında kullanılan ve yanaklara doğal bir kızarıklık vermeyi amaçlayan makyaj malzemesidir. Yanaklara sanki hafif utangaçlıktan, heyecandan, dolayı hafifçe kızarmış gibi bir görünüm verir. Ben şahsen nefret ediyorum. Etrafta Heidi gibi gezmenin manası yok.
shutterstock-556744429-bronzer-1544807003.jpg


-Bronzer-

Ten rengini hafifçe ısıtmak için uygulanan bir makyaj ürünüdür. Aynı zamanda, yaz-kış yüz şekillendirmek ve kontürlemek için kullanılır. Fazla sürüldüğünde çamur sürmüş efekti verir.

shutterstock_401014066.jpg


-Aydınlatıcı (Highlighter)-

Makyajda, yüze şekil vermek için kullanılan ve yüzün belli bölgelerini daha açık renkli ve aydınlık göstermeyi sağlayan bir makyaj malzemesidir.

En çok göz pınarlarında, kaşın hemen altında , allık sürülen çizginin hemen bitişik üstünde ve tabiki burun ucunda kullanılır. Abartıldığı takdirde florasan lamba gibi gezmek muhtemeldir.

maxresdefault.jpg


-Kontür-

Cildinizde gizlemek istediğiniz veya ön plana çıkarmak istediğiniz yerlerini, koyu ve açık renkte ürünlerle gölgelendirme ve belirginleştirme işlemi olarak adlandırıyoruz.

Bunu aslında bir illüzyon, bir sihir gibi düşünebilirsin. Burun kemerini gizlemekten, yüzü inceltmeye, çeneyi yuvarlaklaştırmadan bakışları derinleştirmeye kadar pek çok hile, kontür makyajı sayesinde yapılabiliyor. 4/4'lük ürün vallahi ,bulanın ellerinden öpmek istiyorum.


71J5QgyHlRL._AC_SL1500_.jpg


-Göz Farı ( Eyeshadow)-

Farlar, gözleri vurgulamak için kullanılan çeşitli renklerde, ışıltılı ya da simli olabilen makyaj ürünleridir. Özellikle Huda Beauty'nin New Nude Paleti cenneten gelen bir meyvedir.


-Far Bazı (Eyeshadow Primer)-

Gözlerdeki damarları gizlerken uyguladığınız ürünün uzun saatler kalmasını sağlayan, akma , erime, çizgilere dolma gibi sorunların ortadan kalkmasını sağlayan adımdır. Genelde özel gün makyajlarında tercih edilir.

mascara-de-cilios-big-ego-tarte.jpg


-Maskara- Rimel-


Kirpiklerinizi olduğundan daha uzun, daha kıvrık veya her iki şekilde de göstermek için tasarlanmış kozmetik ürünüdür. Bu ürünü kullanmayan kadın yoktur, var diyen yalancıdır, itibar etmeyelim.

190604_Code8_Eyes_Liner05_075_1024x1024.jpg


-Eyeliner-

Eyeliner, kirpik diplerine çizgi çekmek için kullanılan bir tür göz kalemidir. Gözleri vurgulamak, bakışlara anlam katmak için kullanılır. Her babayiğit yapamaz. Aksi halde gözünüzde bir Nike logosu ile gezersiniz.

G%C3%B6z%20Kalemi%20Nas%C4%B1l%20%C3%87ekilir.jpg


-Göz Kalemi-

Göz kalemi tam anlamı ile göz derisini boyamak amacıyla kullanılan bir üründür. Genellikle siyah göz kalemi, göze duman efekti vermek ve küçültmek için kullanılırken beyaz göz kalemi ise gözü büyütmek için kullanılır.

red-carpet-red-lipshot.jpg


-Ruj (Lipstick)-


İçinde pigmentler, yağlar, içeren, dudağa renk vermeye yarayan bir elemandır. Hayat kurtarır. Gloss, mat, simli, kadife gibi türlerde bulunur.


Konuyu burada sonlandırıyorum arkadaşlar yoruldum. Merak edenler açıp okuyabilir. Fazla da şey yapmamak lazım.














 

Zeu

OFFLINE
Joined
Dec 16, 2019
Credits
0
Rating - 100%
@Hector kardeşim geçen soruyordun ruj sürmeyi nerden öğrenirim diye ? al işte Roselly sağolsun.
2QJWEOOPWPKWEQASWMDASLŞLMİEWQĞEEWQ,İAS,ŞQEWİŞWA,SİŞÜQWĞEQÜWĞPEÜQWEPPĞEPQPQEÜAWDKŞSKWADSŞLSFAŞEWKQLRJTUIWEOJKEĞWQĞÜPWQÜĞEWPQÜĞEQWPÜWQEĞQEWÜĞQEWPÜĞQEWPWQEÜĞLASLWDASİÖASLD
 

Eray B 

HUMORHAT
Joined
Nov 16, 2019
Credits
1,751
Rating - 0%
@Hector kardeşim geçen soruyordun taşırmadan ruj sürmeyi nerden öğrenirim diye ? al işte Roselly sağolsun.

WPEORWRKĞWEPORĞWEPORĞÜWEPOWPRĞÜWPEGOLĞWPLGĞPWERKLGHĞPERKGĞOEKRGPĞEORKGPEORKGPOEKWRĞOWKEĞFRPOWKERĞOPWKGĞPOWKRPGOKGOKEGOGKPGKĞWEKGĞWOKTPĞWOKRPWOERKWPOGKJPWEOGJPWORKOLTWJEPORKWĞERKĞWERUJ
 

Users who are viewing this thread

Top