🔹 İlk Keşfi:
Medusa RAT ilk kez 2020 civarında siber tehdit araştırmacıları tarafından tespit edildi. O dönemde Android cihazlar üzerinde çalışan bir uzaktan erişim trojanı olarak kayda geçti ve özellikle SMS okuma/yazma, ekran kontrolü gibi özellikler içerdiği fark edildi.
🔹 Evrim ve Yayılma (2021–2024):
🔹 Yöntem ve Dağıtım:
Medusa RAT kampanyalarında yaygın dağıtım yöntemleri arasında:
Bu tür tekniklerle kötü amaçlı yazılım, Android cihazlara gizlice yüklenip, kontrolü saldırganın eline geçiriyor.
Medusa RAT, hedef cihazda uzaktan komut ve ekran kontrolü sağlayabiliyor. Özellikle:
Medusa’nın erken sürümleri SMS okuma, yazma gibi yetenekler içeriyordu — bu, on-device fraud (cihaz üzerinde dolandırıcılık) gibi daha ileri kötüye kullanımlara zemin hazırlıyor.
Yeni varyantlar:
Medusa saldırıları genellikle tek bir hedefe yönelik değil; farklı botnet kümeleri halinde dünyanın birçok bölgesine yayılmış kampanyalar olarak da tespit edildi.
Bağlantı : https://dosya.co/37e7gxhe4v7i/Medusa_Rat_V8.5.zip.html
Medusa RAT ilk kez 2020 civarında siber tehdit araştırmacıları tarafından tespit edildi. O dönemde Android cihazlar üzerinde çalışan bir uzaktan erişim trojanı olarak kayda geçti ve özellikle SMS okuma/yazma, ekran kontrolü gibi özellikler içerdiği fark edildi.
🔹 Evrim ve Yayılma (2021–2024):
- Başlangıçta daha basit bir Android RAT olarak görülen Medusa’nın kampanyaları, 2021 itibarıyla büyüdü.
- Zamanla farklı coğrafyalarda (Türkiye, ABD, Avrupa ülkeleri vb.) pek çok kampanyada aktif olarak kullanıldığı gözlemlendi.
- 2023–2024’te yeni ve geliştirilmiş varyantlarıyla yeniden ortaya çıkması rapor edildi; bu sürümler daha stealth çalışmak ve izin taleplerini azaltarak tespit edilmekten kaçınmak için optimize edildi.
🔹 Yöntem ve Dağıtım:
Medusa RAT kampanyalarında yaygın dağıtım yöntemleri arasında:
- Sosyal mühendislik ve phishing (sahte uygulama güncellemesi gibi)
- “Dropper” adlı yardımcı yükleyiciler
kullanılıyor.
Bu tür tekniklerle kötü amaçlı yazılım, Android cihazlara gizlice yüklenip, kontrolü saldırganın eline geçiriyor.
🛠️ Temel Özellikler (Technical Highlights)
📌 Uzaktan Erişim & Kontrol
Medusa RAT, hedef cihazda uzaktan komut ve ekran kontrolü sağlayabiliyor. Özellikle:
- gerçek zamanlı ekran paylaşımı
- klavye veya tuş vuruşlarını kaydetme
gibi yeteneklere sahip olduğu bildirildi.
📌 SMS ve Veri Yönetimi
Medusa’nın erken sürümleri SMS okuma, yazma gibi yetenekler içeriyordu — bu, on-device fraud (cihaz üzerinde dolandırıcılık) gibi daha ileri kötüye kullanımlara zemin hazırlıyor.
📌 Stealth ve Evasion Teknikleri
Yeni varyantlar:
- gerekli izinleri minimum düzeye çekerek tespit edilmekten kaçınma
- tam ekran overlay saldırılarıyla kullanıcı farkındalığını azaltma
gibi teknikler içeriyor.
📌 Botnet ve Kampanyalar
Medusa saldırıları genellikle tek bir hedefe yönelik değil; farklı botnet kümeleri halinde dünyanın birçok bölgesine yayılmış kampanyalar olarak da tespit edildi.
Bağlantı : https://dosya.co/37e7gxhe4v7i/Medusa_Rat_V8.5.zip.html
💬 SpyHackerz Telegram — Anlık tartışmalar ve duyurular için katıl