Mobil Güvenlik - İşletim Sistemi Katmanı

Mobil kod güvenlik yığınındaki üçüncü tabaka işletim sistemi katmanıdır. Bu katman, donanım ve uygulama katmanları arasındaki iletişimi sağlayan bir aygıtta çalışan yazılıma...

Mobil kod güvenlik yığınındaki üçüncü tabaka işletim sistemi katmanıdır. Bu katman, donanım ve uygulama katmanları arasındaki iletişimi sağlayan bir aygıtta çalışan yazılıma karşılık gelir. İşletim sistemi periyodik olarak, fiziksel telefon üreticisi yazılımı tarafından yapılan yamalar ile çakışan veya olmayabilecek özellik geliştirmeleri, düzeltme ekleri ve güvenlik düzeltmeleri ile güncellenir. İşletim sistemi, uygulama programlama arabirimlerinin yayınlanması yoluyla kaynaklarına erişim sağlar. Bu kaynaklar, yığın işletim sisteminin kendisinden daha üstteki tek kat olduğu için, uygulama katmanı tarafından tüketilebilir. Eşzamanlı olarak, işletim sistemi, işlemleri çalıştırmak ve aygıttan veri iletmek için donanım / ürün yazılımı ile iletişim kurar.

İşletim sistemi kusurları çok yaygın bir kusur türüdür ve şu anda yüksek bir etki yaratmak istenyen saldırganlar için tercih edilen hedef olma eğilimindedir. Bir işletim sistemi hatası ortaya çıkarsa, o işletim sistemi revizyonunun yüklü olduğu tüm taban büyük olasılıkla savunmasız olacaktır. Güvenlik, yazılımının üstune binen uygulama mekanizması olduğu; Özellikle yazılımın üzerine, işletim sistemine ve yukarıdaki uygulama katmanına dayandığı gerçeği nedeniyle, güvenlik kusurlarının keşfedildiği en yaygın yerdir.

131,809Konular
3,271,580Mesajlar
316,263Kullanıcılar
Üst Alt