Pentest ile ilgili tavsiye verecek ?

Selamun aleyküm ben pentesti yeni öğrenecegimde varmı tavsiyeniz ? birde yanında bir soru :D nmap site ip yazınca bazı portların yanında open yazıyor bundan nasıl faydalanırız...

Selamun aleyküm ben pentesti yeni öğrenecegimde varmı tavsiyeniz ? birde yanında bir soru :D nmap site ip
yazınca bazı portların yanında open yazıyor bundan nasıl faydalanırız falan ?

Selamun aleyküm ben pentesti yeni öğrenecegimde varmı tavsiyeniz ? birde yanında bir soru :D nmap site ip
O portun açık olduğu servise ve sürüme göre metasploitte zaafiyet ararsın.
Yaz Google'a metasploit nedir nasıl kullanılır diye. İstemediğin kadar cevap alırsın

Bilmiyordum sonraki konumu açtım zaten ve bilgin varsada saçma yorum atma araştırmış biz ne yapıyoruz sanki hocam konuyu açtıktan sonra f5 yapıp bekiliyormuyuz ?

nmap -sV ip

ver portlar ve versionları çıkacaktır çıkan portların servisleri atıyorum vsftpd 2.3 felan dielim bi metasploit gel search vsftpd 2.3 yaz uygun exploit ile bas exxploiti

Yeni başladıysan kendine bir laboratuvar kur ve onun üzerinde işlemlerini geçekleştir ben fake bir site fake bir sunucu fake bir windwos 8.1 kurmuştum sanal makina ya orda denedim öğrendim ve hem güvenli hemde yasal

Kali linux kur sanal makine olarak, sonra victim(kurban) makine kur. Networkü birbirine bağla, localhosta açıklı web scriptleri kurup ele geçirmeye çalış.

İlk olarak en önemli silahlarından biri olacak olan sql inj sonra sırasıyla diğer açıklara yönelirsin. İlk etapta en etkili saldırılarını sql injection ile yaparsın.

131,796Konular
3,271,459Mesajlar
316,216Kullanıcılar
arielvLEMSon Üye
Üst Alt