PHP Serisi #3 - String ve İnteger Değerler (1 Viewer)

Joined
Oct 24, 2019
Credits
13
Rating - 0%
Merhaba dostlar bugün php ilk adımlarını atıyoruz ve size bir kaç bilgi aktarmak istedim bunları okuyarak başlama aşaması için çok işinize yarayacak ve bu bilgileri yorum satırı haline getirip editör textine koyabilirsiniz.



/*
-Sayılarda "" işareti kullanmaz sadece stringı yazı derlemesinde kullanılır.
-İşlemi Kısaltmak için $sayi = $sayi1 + 10 ; gibi yazıcağımıza $sayi1 += 10; yaparak işlemi kısaltabiliriz.
-Web serverine yazı yazdırmak yani belirtiğimiz terimleri ekranda görmek için echo ifadesini kullanırız.
-Her kodlama dilinin bir iskeleti yani etikleri olur en üste yazan <?php php olduğuna dair bilgi veriyor ve içersine yazdığımız her şey php kodu olarak tanımlanması gerektiğini ayrı yeten bitiş etiket sonu kodunun da ?> olduğunu görüyoruz bunu php olan sitelerin açık kaynak koduna bakarak görebilirsiniz.
-Bazı kod dillerinin çok benzemesi avantajınız olur yani php dosyasında css gibi kodları çalıştıra bilirsiniz örnek <br> kodumudunu kullanarak alt satıra geçebilirsiniz.
-İşlem kısaltılması yaparken işlem ataması yapamdan önce yani = eklemeden önce yapıcağınız toplama çıkarma çarpma her neyse o ifadeyi eklemeniz lazım örnek $sayi1 += 10; gibi.
-Bir sayıyı bir ifadeye atadıysanız eğer onu yazdırırken veya kullanırken verdiğiniz ifade ile kullanmanız gerekiyor aksi takdirde sorunlar yaşayabilirsiniz.
-echo sqrt(""); işlemi atadığınız ifadeye veya istediğiniz sayının karekökünü blumak için kullanılan kod terimi.
-Numarlı bi ifadeyi ve string ifadeyi yan yana kullanmak için echo "Sayının karekökü " . sqrt ($sayi1); olarak yapmamız gerekiyor yani nokta(.)işareti kodu birleştiriyor.
-Bir sayının üssünü bulmak için pow kodunu kullanırız örnek olucak şekilde echo "Sayının üssü".pow(4,2);
-Bir sayının mutlak değerini bulmak için echo "Sayının mutlak değeri".abs(3); yani (bs) kodunu kullanırız.
-Bir çok sayıynın en küçüğünü bulmak için echo "En küçük sayı".min("2,4,6,8,10); yazdığımız cevap 2 çıkıcak yani (min) koduyla bu işlemi yapabiliriz.
-Bir çok sayının en büyük değerini bulmak için echo"En büyük sayı".max("2,4,6,8,15); yazdığımızda sonucun 15 çıkacağını yani (max) koduyla işlemi yapabiliriz.
-String veya integer (sayı) olduğunu anlamak için echo "Veri tipi".gettype($sayi1); yazarak ekrana integerveya string bir değer olduğu çıkıcaktır.
*/
 

Users who are viewing this thread

Top