Python Nedir? - #Python Serisi 1 (1 Viewer)

Devam?

  • Evet

    Votes: 0 0.0%
  • Hayır

    Votes: 0 0.0%

  • Total voters
    0
  • Poll closed .
Joined
Jun 15, 2019
Credits
0
Rating - 0%
Evet, biliyorum birden fazla dille seri yapıyorum ve üstüne üstlük Python gibi eğitim serisi yapılmış bir seriyi yapıyorum. Elimden geldiğince düzgün yapmaya çalışacağım :).

1*RJMxLdTHqVBSijKmOO5MAg.jpeg


O zaman klasik olarak tarih bilgimizle başlayalım:
Python, Guido van Rossum tarafından 1990 yılında Amsterdam’da geliştirilmeye başlanmıştır. Dünyanın en çok kullanılan programlama dillerinden bir tanesidir. Bunun sebebi yorumlanabilir, nesne yönelimli, modüler ve etkileşimli bir dil olmasıdır. Bir diğer sebebi ise Python öğrenme hızınızın okumanızla doğru orantılı olmasıdır.

maxresdefault.jpg


Şimdi de özelliklerine geçelim:
Python dilini diğer dillerden ayıran temel özellik interpreter yani yorumlayıcı bir dil olmasıdır. Bu sayede uygulamalar çok hızlı bir şekilde geliştirilebilir ve derlemeye gerek kalmadan uygulamalar çalıştırılabilir.

high-level-languages-representation-4-638.jpg


Python temiz bir söz dizimine sahiptir. Bu sebeple hazır kodlar kullanırken bile çok hızlı proje geliştirilebilir.

Python birçok platformda çalışır. Hatta birçok Linux paketi içerisinde Python yüklü gelmektedir.

Python dünya üzerinde de birçok yerin kapısını açar. Örneğin Google firması ileri derece Python bilgisine sahip kişilere iş imkanı sağlar. Bunun en çarpıcı örneği ise Python'un geliştiricisi Guido van Rossum’dur. Guido van Rossum 2005-2012 yılları arasında Google’da çalışmıştır. Ayrıca dünya üzerinde birçok büyük firma Python ile uygulama geliştirmektedir..

Python geliştirmek için birçok IDE(Integrated Development Enviroment-Tümleşik Geliştirme Ortamı)kullanılır. Bunların bazıları PyCharm,Eclipse, Pydev, Eric gibi IDE’lerdir ( Ayrıca IDLE isminde kendine ait bir IDE'si vardır.). Ayrıca Python kullanılarak masaüstü programlama, makine öğrenmesi, veri bilimi, IoT -Raspberry Pi- ve web programlama çalışmaları da rahatlıkla geliştirilebilir.

Python içerisinde yer alan Garbage Collector(çöp toplayıcı) sayesinde uygulamanızın bellek kullanımını optimize eder. Bu da uygulamanızın performansını artırır.

Python dilinin altyapısı popüler OOP dilleri ile yarışacak seviyededir. İnsan düşüncesi temel alınarak tasarlandığı için bir şeyin nasıl olmasını düşünürseniz Python o şekilde gerçekleştirir.

Python dilini aslında dünyanın en önemli dillerinden birisi yapan yegane özellik “ÖZGÜR” bir dil olmasıdır.

Peki, tarihin en önemli sorusuyla devam edelim: "Python" nasıl okunur? Bunun için
adresinden -sanırsam- Guido van Rossum'un söyleme şekline bakabilirsiniz.
 

Users who are viewing this thread

Top