Yardım Python yazılım dili hk.

Herkese İyi akşamlar, Arkadaşlar ben elektrik-elektronik mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Bu yıl umarım mezun olacağım. Mezun olduktan sonra yurt dışına çıkıp hayatımın...

Herkese İyi akşamlar,

Arkadaşlar ben elektrik-elektronik mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Bu yıl umarım mezun olacağım. Mezun olduktan sonra yurt dışına çıkıp hayatımın geri kalanını orada sürdürmek istiyorum.(İngiltere'ye gideceğim ve referanslarım var. Şu an gittin diyenlere ithafen...)

Mezun olmadan önce Python yazılım dilini öğrenmek istiyorum. Biliyorum bir yazılım dilini öğrenmek diye bir kavram yok. Tam anlamıyla öğrenilebilecek bir şey değil bir sonu yok.

Başlamadan önce sizlere danışmak istiyorum.

Nereden başlamalıyım?
Nasıl bir yol izlemeliyim?
Hangi kaynakları kullanmalıyım?
Python yazılım dili bana neler katacak?
En önemlisi ne kadar vakit harcamalıyım?

Verilen cevapların ehli kişilerce verilmesini isterim. Lütfen konuyu meşgul etmeyiniz.

Teşekkürler...​

• Like
Tepkiler: jbh
Herkese İyi akşamlar,

Arkadaşlar ben elektrik-elektronik mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Bu yıl umarım mezun olacağım. Mezun olduktan sonra yurt dışına çıkıp hayatımın geri kalanını orada sürdürmek istiyorum.(İngiltere'ye gideceğim ve referanslarım var. Şu an gittin diyenlere ithafen...)

Mezun olmadan önce Python yazılım dilini öğrenmek istiyorum. Biliyorum bir yazılım dilini öğrenmek diye bir kavram yok. Tam anlamıyla öğrenilebilecek bir şey değil bir sonu yok.

Başlamadan önce sizlere danışmak istiyorum.

Nereden başlamalıyım?
Nasıl bir yol izlemeliyim?
Hangi kaynakları kullanmalıyım?
Python yazılım dili bana neler katacak?
En önemlisi ne kadar vakit harcamalıyım?

Verilen cevapların ehli kişilerce verilmesini isterim. Lütfen konuyu meşgul etmeyiniz.

Teşekkürler...​
Hocam eğer hayatında hiçbir yazılım diline göz gezdirmediysen sana HTML'den başlamanı öneririm zaten ileride python'da eğer requests modülünde ya da BeautifulSoup4 modülünü kullanırsan çok çok lazım olacak sonra python öğren hem ilk html öğrenip elin kod yazmaya alışır hem de pythonda birçok modülü daha rahat anlarsın sonra sana tavsiyem database öğren sql öğren php öğren ,
nasıl bir yol izlemeliyim diyorsan öğrenme aşamasında her gün 30 dk kod yaz youtube'da udemy'de ki hocanla beraber sen de aynısını yaz ki elin alışsın kod yazmaya hem de aklında kalır bunu her yazılım dilinde yap ondan sonra kaynak olarak udemy kursları falan var ama youtube'dan bulduğun bir python kursu işini görür, özel sifu dağlarından gizli bilgiler verilmeyecek sana 4000 tl bayıldığın bir firmada verilen eğitimde, sana yazılım bilimi kanalını öneririm 48 tane videosu olan playlisti , zaten yazılımda gidip işte şu firmanın verdiği kursa 3000 4000 tl vermene gerek yok iş sende bitiyor. ve eğer dediğim gibi önceden html'e falan baktıysan python öğrenmen çok kolay olur ama unutma istikrar sende. python yazılım dili sana neler katabilir konusunda bu sana bağlı istersen sana herşeyi katar en basiti kodlama genel kültürün olur.Vakit olarak sana python'da öğrenme aşamasında ben günde 8-10 video izliyordum videolar zaten en fazla 10-15 dakika o da en fazla genel olarak 5-6 dakika sürer bir video bundan sonra kendin proje yap basit bile olsa mesela bir login sistemi yap if elif else'lerle. günde 30 dakika senin için yeterli ama unutma böyle ufak projeler yapmazsan aklında kalmaz. bir de araştırmayı sevmen lazım. ileride bug çıkarsa kafayı yersin bu özelliğin olmazsa :D

131,683Konular
3,270,332Mesajlar
315,754Kullanıcılar
jujuk123Son Üye
Üst Alt