Resim dosyasından Cihaz bilgisi almak (1 Viewer)

Joined
Dec 1, 2017
Credits
40
Rating - 0%
Exchangeable Image Information File yani EXIF resim dosyasi ile birlikte tutulan resim dosyasi hakkinda bilgiler iceren dosya.
Bu dosya icinde resim hakkinda ne var ne yok ogrenmek mumkun. Misal:
resmin cekildigi cihaz turu, modeli, markasi, pikselleri, hatta fotograf gps ozelligi olan bir cihzda cekildi ise dunya uzerinde ki ortalama konum bilgileri bile olabilir.
Peki EXIF okumak icin ne gerekli?

Bunun da farkli farkli yollari var. bir kac yol:
1 - http://regex.info/exif.cgi (Online EXIF viewer)
2 - EXIF viewer (Android uygulamasi google playde mevcut)

Bilgisayar icinde vardir mutlaka bilgisayar olmadigi icin deneyemedim o yuzden buraya ekleme yapmadim.

NOT: Fotograflar uzerinde duzenleme yapildiginda bu EXIF bilgileri silinebiliyor. Mesela photoshop uzerinde projeyi web icin kaydet dediginizde Tum EXIF bilgileri siliniyormus. ben bir deneme yaptim: faceboook da ki resimlerin EXIF bilgileri de siliniyor. Deneyimlerime gore resmi bir siteye upload ettigimiz zaman Tum EXIF bilgileri siliniyor. rar dosyasi olarak upload yapilabilinir.
 
O

opoko

sosyal medyalara upload edilen image dosyaları sosyal medya bilişim sistemi tarafından işlem görerek veritabanına eklenir. bu sırada exif değerlerini siler kendi exif değerlerini atar. exif değerlerinin içinde gps kodundan tutunda bilgisayar adına, user bilgisine, kullandığın ara yazlıma kadar hepsi bulunur. sosyal medya veya gmail hotmail gibi yerlere yükleresen exif değerleri artık kaybolur.
 

Users who are viewing this thread

Top