Rom Atma Hakkında Herşey (1 Viewer)

Joined
Jul 3, 2018
Credits
55
Rating - 0%
Merhaba SpyHackerz üyeleri, bügün sizlere rom atmak ve rom çeşitleri hakkında bilgiler vericeğim.

ÖNEMLİ! Burada anlatacak olduklarım her telefona göre değişiklik gösterebilir, bilgisizce yapılan işlemlerden SpyHackerz yönetimi ve ben sorumlu değilim!

Kaç Çeşit Rom Vardır ?

Romlar 2'ye ayrılır custom rom ve stock rom olarak.
Stock Rom: Telefonunuzu ilk aldığınız zaman içerisinde bulunan gereksiz üretici yazılımlarıyla dolu olan romdur.
Custom Rom: Farklı geliştiriciler tarafından geliştirilen içerisinde ki gereksiz yazılımların çıkarıldığı, yeni özelliklerin eklendiği romlardır.


Custom Rom Kullanmanın Avantajı Nedir ?
Custom rom kullanmanın avantajlarının en başında telefon üreticilerinin gereksiz uygulamalarından kurtulabilirsiniz, yeni özellikler kazandırabilirsiniz, batarya ömründe uzamalar olabilir daha iyi performans almanıza neden olur.


Custom Rom Nereden İndirilir ?

Custom romları indirebileceğiniz bir kaç forum ve web sitesi mevcut bunların başında xda gelir, hemen hemen her telefona uygun rom mevcuttur. Ayrıca needrom sitesinde de her marka, model telefona uygun rom bulabilirsiniz.

xda forum linki: https://forum.xda-developers.com/
needrom linki: https://www.needrom.com/
Şimdi gelelim rom nasıl atılır konusuna, aslında her cihaza farklı tür de rom atılır ben bugün size samsung cihazlarına nasıl rom atacağınızı göstereceğim, yakında diğer cihazlar içinde konu açacam.

Samsung cihazlara TWRP aracılığıyla rom atabiliriz. İndirmiş olduğunuz dosyanın içerisinde zip uzantılı tek bir dosya olacak bunu telefona TWRP aracılığıyla flashlıyacağız. Önce TWRP nasıl indirilir ve flashlanır bunu anlatalım.

TWRP Nasıl İndirilir, Telefona Flashlanır ?

TWRP'nin resmi sitesinden cihazınıza göre olan en son sürümü indirin. Daha sonra samsung cihazlara stock rom flashlamak için kullanılan odin programını resmi sitesinden indirip kurun.

TWRP resmi sitesi: twrp.me/Devices/
Odin resmi sitesi: https://odindownload.com/

Şimdi odin programını açalım, AP yazan kısımın tikini işaretliyelim daha sonra AP butonuna basıp indirmiş olduğumuz TWRP'de ki MD5 dosyasını programa gösterelim buraya kadar sorunsuz bir şekilde geldiysek şimdi cihazıma dawloand moda alabiliriz.

Telefon Dawloand Moda Nasıl Alınır ?

Telefonuzun Ses kısma tuşuna Power tuşuna ve Home tuşuna aynı anda basıyoruz evet karşımıza dawloand mod için bir ekran geldi şimdi telefonumuzun ses açma tuşuna basarak dawloand moda geçebiliriz.

Şimdi telefonumuzu USB aracılığıyla bilgisayara bağlayalım, sorunsuz bir bağlantı oluştuysa odin programında ID:COM kısmı mavi renk olacaktır. Daha sonra odin programında bulunan start tuşuna basıyoruz ve bir kaç saniye içerisinde TWRP telefonumuza flashlanmış oluyor.

Şimdi indirmiş olduğumuz rom dosyasına telefonumuzun hafıza kartına atıyoruz, daha sonra telefonumuz da ki ses açma tuşuna power tuşuna ve home tuşuna aynı anda basıyoruz ve sonunda TWRP karşımızda. Install > Select Storage > Micro SDCard‘ı seçip OK‘a dokunun. Klasörler listelenecektir. Aşağı inip .zip uzantılı rom veya mod dosyanızı seçin. Ekranın altındaki Swipe to confirm flash yanındaki okları sağa sürükleyin. böylece ROM veya MOD yüklenecektir. Yükleme işlemi bitince ROM veya MOD kurulumu içinden veya TWRP anasayfası > Reboot > System > Ekranın altındaki okları sağa sürükleyerek telefonu yeniden başlatın. Telefon yeni rom veya mod yüklü bir biçimde açılacaktır.

Yükleme sonrasında cihazınızın açılma süresi biraz uzayabilir ancak doğru romu yüklediyseniz açılacaktır.

Bilinçsizce yapılan işlemlerden SpyHackerz.com ve ben sorumlu değilim. Anlamadığınız takıldığınız bir yer olursa yoruma yazın yardımcı olurum.

Bunun gibi daha fazla içerik için SpyHackerz.com'u takip etmeyi unutmayın. :)
 

Meras

Guest
Joined
May 13, 2017
Credits
0
Rating - 0%
Ödülü sen alıcan gibi kardeş eline sağlık
 
Joined
Jul 3, 2018
Credits
55
Rating - 0%
@Meras Teşekkür ederim. Bilgilerimi aktarayım insanlarda faydalansın diye uğraşıyorum bir daha ki konuda kernel nedir, kernelle neler yapılır gibi bir konu yazacağım. :)
 
Joined
Jul 3, 2018
Credits
55
Rating - 0%
Bu konunun bu kadar değersiz ve geride kalması çok üzücü.
 

Kare 

Kare Kurt
Joined
Jun 27, 2017
Credits
167
Rating - 0%
Güzel bir konunun çöpe gitmemesi için Hort
eline sağlık...
 
Joined
Jul 3, 2018
Credits
55
Rating - 0%
@Code Red Eyvallah ama takan yok maalesef. İlgi olsaydı devamını yazacaktım daha çok var böyle :)
 
Joined
Jul 3, 2018
Credits
55
Rating - 0%
Eyvallah aradığın rom falan olursa bulamazsan yaz özelden arşivden bakayım bir de çoğu cihaz için rom var elimde :D
 

Users who are viewing this thread

Top