Sandboxie nedir ? Nasıl kullanılır ? (1 Viewer)

Kare 

Kare Kurt
Joined
Jun 27, 2017
Credits
167
Sandboxie nedir ? Nasıl kullanılır ?
MastheadLogo.jpg

Sandboxie izolasyon (yalıtım) teknolojisini kullanarak kişisel verilerimize, programlarımıza, bilgisayardaki dosyalarımızda değişiklik olmasını engelleyerek istediğiniz programı açabilmenizi sağlar.
Örneğin virüslü bir crack programımız var diyelim, açarsak bilgisayarımız zarar görecek hatta uzaktan bilgisayarımıza erişim sağlayabilecekler. Sanal cihaz kurmamız gerek ama çoğu arkadaşımızın işletim sistemi ve sistem özellikleri iyi olmadığı için sanal cihazda yavaş, takıla takıla crack vesaire yapmak zorunda kalacağı malum. İşte burada devreye Sandboxie giriyor.
Virüslü dosyamıza göz atalım :
virc3bcslc3bc-dosya.png

Evet gördüğünüz gibi adından belli tam bir virüs arkadaşlar :D şimdi geçelim nasıl ana bilgisayarımız zarar görmeden bu dosyayı açabiliriz.
1 - Sağ tıklayalım ve "Sandbox'lı çalıştır" diyelim
sandboxlu-c3a7alc4b1c59ftc4b1r.png

2 - DefaultBox ve Sandbox Dışında Çalıştır var. Sandbox dışında çalıştır demeyin sonra temiz bi format atmak zorunda kalırsınız.
DefaultBox seçiyoruz ve Tamam diyoruz.
sandox-falan-2.png

3 - Mission Completed
Arkadaşlar doğru yaptıysanız herşeyi program açılacak ancak biz bunu sanal cihazda açıyor gibi gözüktüğü için eğer bu koduklarım Anti VM yani Anti Virtual Machine ( Sanal Cihaz Engelleyici ) yaptıysa programınız açılmayacaktır.
sandbox-falan-3.png

Merak etmeyin çoğu salak Main programı Anti Vm yapmaz giderler server.exe anti vm yaparlar ama bazı ibneler ( ben de bunlardanım ) Main programa da Anti Vm yaptıkları için Sandboxie de açamassınız :( dert etmeyin açmassınız gitmez, hiçbirşey bilgisayarınızdan önemli değildir bi program uğruna bilgisayarın içine etmeyin derim.

Sandboxie'yi kendi sitesinden indirebilirsiniz.
Site : https://www.sandboxie.com
 
Last edited:

Users who are viewing this thread

Top