Seo Nedir ? Ne işe Yarar ? Site içi Seo Çalışması nedir ? (1 Viewer)

Devamı Gelsin Mİ ?

  • Evet

    Votes: 5 83.3%
  • Hayır

    Votes: 1 16.7%

  • Total voters
    6
Joined
Jan 16, 2019
Credits
101
Rating - 0%
Seo Nedir ? Ne işe Yarar ?

Search Engine Optimization (SEO) Türkçe karşılığı, arama motoru optimizasyonu olarak ifade edilir. SEO çalışmasının ne işe yarayacağına değinecek olursak, isminden de anlaşılacağı üzere, Web Sitelerin arama motorlarına, belli başlı kurallar ile uygun hale getirilmesi ve sitelerin aramalarda üst sıralarda çıkmasını sağlayan bir çalışma olarak açıklayabiliriz.



Site İçi SEO Nedir? Nasıl Yapılır? (On-Page SEO)

Arama motorları, web sitelerine belirlenen kurallar çerçevesinde, kalite puanları vermektedir. Bu kalite puanları, sitemizin genelinde kullandığımız metin ve görsel içeriklerimiz (özgün olması en önemli faktördür), temiz ve hızlı kod yapısı (Gereksiz kod veya yavaş çalışmasını sağlayacak kodlardan örneğin Cursor kullanımı gibi ), kullanıcı dostu ara yüz ve belli başlı arama motoru etiketleri ile sağlanmaktadır. Site içi optimizasyonunda temel amacımız, kaliteli ve kullanıcı yararı olduğumuzu arama motorlarına kanıtlamaktır.

Metin ve Görsel İçerik Optimizasyonu



Kullanacağınız metinler özgün ve kullanıcıyı sıkmayacak şekilde yazılmalı detaya inip kullanıcıyı boğmamalarıdır. Özellikle Görseller Google görseller gibi sitelerden alınmamalıdır alınırsa da üzerinde muhakkak değişiklikler yapılmalıdır. Makalelerde alt başlıklar için H etiketleri muhakkak kullanılmalıdır anahtar kelimeler tercihe bağlı olarak bold olarak yazılabilir. Site başlığında ve açıklama kısmında , etiketlerde , anahtar kelime muhakkak bulunmalıdır.

Site Hızı ve Temiz Kod Yapısı



Yukarıda da belirttiğimiz gibi sitenizin hızı önemli bir faktördür 3 sn yüklenen sayfa ile 10 saniyede yüklenen site bir olmamaktadır özellikle Türkiyede zaten internet sağlayıcıları iyi olmamasından kaynaklı açılış süresini minimumda tutmamız gerekmektedir. Reklamlar temaya güzel bir şekilde yerleştirilmelidir aksi Halde Kullanıcı sıkılacak ve buda size ziyaretçi kaybı olarak geri dönecektir.


Arama Motoru Etiketleri

Tema Yazılırken arama motoru tanıması için birkaç meta kodları yazılması gerekmektedir.
Örneğin Mersin üniversite sitesinin kaynak kodlarına bakalım :


Code:
<meta content="Mersin Üniversitesi Web Sitesi 2016" name="description">


Code:
<meta content=" üniversite, mersin , mersin üniversitesi, akdeniz, fakülte, akademi, mühendislik, lisans, yüksek lisans, araştırma, bilim, kilikia, uzaktan eğitim, akademik, burs, kampus, kampüs, teknoloji, master, doktora, enstitü" name="keywords">


yukarıda bulunan koddaki kelimeler Google da sitenin önde çıkmasını için belirlenen anahtar kelimelerdir.



İşinize Yarayacak Online Seo Araçları


Site Hızı sorgulama : https://wmaraci.com/site-hiz-testi && https://www.seocu.com/analiz

Seo Puanı Sorgulama : https://wmaraci.com/seo-analiz && https://www.seocu.com/analiz


Bugünlük bu kadar bu makalede sizi sıkmamak için ufak bir giriş yaptık ilgi alaka olursa Dış Seo Çalışması ve domain seçiminde dikkat edilmesi gerekenler ve bunlarla ilgili püf noktalara değineceğim bir makale daha yazacağım.
 
A

Anarchosa

işim olmadığı vakit baştan aşağı hepsini okuyacağım kesinlikle devamı gelsin. Ellerinize sağlık hocam
 

Users who are viewing this thread

Top