Siber güvenlik nasıl sağlanır ? (hackerliğin en önemli gereksimlerinden) (1 Viewer)

Joined
Sep 1, 2018
Credits
55
Rating - 0%
(Alıntıdır)
Lütfen like atmayı unutmayın :)

View hidden content is available for registered users!
Kurumlarda Siber Güvenlik Nasıl Sağlanır?
Kurumunuzda siber güvenlik için ilk adımı atıyorsanız Ulaştırma Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu “Kurumlar için siber güvenlik önlemlerini ölçme testi dokümanını” incelemenizi tavsiye ederiz.

Kurumlarda siber güvenliği sağlamak kuruluş ve kullanıcıların varlıklarını korumak amacıyla kullanılan araçlar, politikalar, güvenlik kavramları, güvenlik teminatları, kılavuzlar, risk yönetimi yaklaşımları, faaliyetler, eğitimler, en iyi uygulamalar ve teknolojilerin bütününü kapsamaktadır.

Kurum, kuruluş ve kullanıcıların varlıkları, bilgi işlem donanımlarını, personeli, altyapıları, uygulamaları, hizmetleri, telekomünikasyon sistemlerini ve siber ortamda iletilen ve/veya saklanan bilgilerin tümünü kapsamaktadır. Siber güvenlik, kurum, kuruluş ve kullanıcıların varlıklarına ait güvenlik özelliklerinin siber ortamda bulunan güvenlik risklerine karşı koyabilecek şekilde oluşturulmasını ve idame edilmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Siber güvenliğin temel hedefleri erişilebilirlik, bütünlük ve gizliliktir. (ITU – T X.1205 sayılı Tavsiye Kararında yer alan ve uluslararası alanda kabul gören tanımdır. BTK)

Kurumlarda genel bir siber güvenlik sağlamak için UTM cihazları ve kurum içi farkındalık eğitimleri ile ilk adımı atabilirsiniz.

UTM Firewall cihazları, kurumunuzu dışarıdan gelebilecek risklere karşı korumak ve veri güvenliğini sağlamak amacıyla üretilmişlerdir. UTM cihazları yukarıda BTK’nın yapmış olduğu siber güvenlik tanımını tam anlamıyla karşılamaktadır.

Berqnet firewall cihazının en temel özelliği bir firewall olmasıdır. Firewall özelliği sayesinde ağ trafiği sürekli izlenerek gelen ve giden paketleri inceleyerek zararlı isteklere karşı koruma sağlar. Aynı zamanda kurum çalışanlarınızın internet trafiğini denetleyerek limitlendirme, kural bazlı yönlendirme, VLAN oluşturma, ip ve mac eşleştirme, köprüleme ve VoIP sınıflandırmalarını kullanabilirsiniz.

Berqnet firewall cihazı IPS ve IDS özelliklerine de sahiptir. Bu sayede internet trafiğiniz üzerinde oluşabilecek anormal durumlardan haberdar olabilir veya bu durumları cihazınız tespit ettiği zaman bloke ederek koruma sağlayabilirsiniz. Berqnet IPS ve IDS kuralları varsayılan olarak cihazınız ile birlikte gelerek ek bir ayar yapmadan basitçe aktif hale getirerek kullanabilmeniz üzerine tasarlanmıştır.

Berqnet UTM Antivirüs koruması sağlar. Bu sayede kurum çalışanlarınızın bilinçli veya bilinçsiz olarak internet üzerinden indireceği dosyalara karşı virüs ve zararlı yazılım taraması gerçekleştirebilir. Kurum çalışanlarını rahatsız etmeden internet giriş trafiği üzerinden bu zararlı yazılımları otomatik olarak bloke eder. Antivirüs veritabanı otomatik olarak kendini güncellediği için, cihazınızı aldıktan yıllar sonra dahi, yeni nesil virüslere karşı korumasını sağlamaya devam eder.

Berqnet Web Filtre özelliği sunarak, kurum çalışanlarınızın internet trafiğini denetleyebilir ve sınıflandırabilirsiniz. Web filtre özelliğinde URL filtreleme, HTTPS filtreleme, kelime veya kategori bazında filtrelemeler yapabilirsiniz. Kurum çalışanlarınız illegal sitelere veya zararlı sitelere girmeye çalıştıkları zaman tarayıcılarında Berqnet’in uyarısı ile karşılaşır ve siteye ulaşmaları engellenir. Dilerseniz web filtre özelliği ile kurum çalışanlarının Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal ağlara ulaşmalarını da sınırlayabilirsiniz.

Berqnet Uygulama Filtre özelliği ile Layer7 üzerinde kontrol sağlayarak güvenliği üst düzeyde tutabilirsiniz. Aynı zamanda içerisinde standart olarak gelen Layer7 Firewall kurallarını sürükle bırak ile aktif edebilir, tek bir tıklama ile değiştirebilirsiniz.

Berqnet IPSEC ve VPN özellikleri şirketiniz için üst düzeyde iletişim güvenliği de sağlar. Mobil çalışanlarınız, satışçılarınız veyahut kurum dışından erişime ihtiyacı olan tüm çalışanlarınız için kurum içerisine güvenli ve şifreli bir katman üzerinden iletişim sağlar. Bu şifreli katmanda AES gibi çok güçlü şifreleme algoritmaları da kullanabilirsiniz

Berqnet WLAN yönetimi ile kurum içerisinde ayrı ayrı ağlar oluşturarak satış, muhasebe, IT ve yönetim gibi birimlerinizi birbirlerinden yalıtarak ağ trafiğini özelleştirebilirsiniz. Bu sayede birimlerin kritiklik düzeylerine göre ağ güvenliğinizi üst düzeyde tutabilirsiniz.

Berqnet ağ yönetimi ile çalışanlarınıza özel statik ip adreslerini otomatik olarak verebilir ve mac adreslerine göre rezerve yapabilirsiniz. Diğer bir yandan statik DNS kayıtları girerek DNS güvenliğinizi üst düzeyde tutabilirsiniz.

Berqnet hotspot özelliği bir UTM cihazında bulunması gereken en önemli bileşenlerdendir. Hotspot özelliği ile kurum çalışanlarınızın telefon veya dizüstü cihazlarına Wifi bağlantısı sağlayabilirsiniz. Otel veya turistlik yerler için Hotspot özelliği üzerinde farklı diller kullanabilirsiniz. Berqnet hotspot aynı zamanda bağlantı sağlayanların ilk girişte TC Kimlik veya SMS doğrulaması ile sisteme dahil olmalarını sağlayarak bilişim kanunlarına tam uyum sağlamaktadır. AP güvenliği konusunda Berqnet’in Hotspot özelliği tüm ihtiyaçlarınızı karışlayacak şekilde tasarlanmıştır.
 

Users who are viewing this thread

Top