1.) Diplomalı
2.) Alaylı
1.)Diplomalı = Meslek liseleri-bilgisayar bölümü=Üniversite-Bilgisayar mühendisi
2.)Alaylı derken = Kendi meslegi kasap ,marketçi, taksici olan ama merakının ve araştırma hırsı ile kendini geliştirme.
Mehmet İnce
Siber güvenlikçi olmak isteyen gençler eğitim sürecinde nelere dikkat etmeli?
Söylemeye gerek yok, İngilizce bilmiyor olmak benim inanılmaz yavaş ilerlememe neden oldu. Bu konu su götürmez bir gerçek. Değinmek istediğim bir diğer husus ise siber güvenlik alanının aslında derya deniz olması. Pek tabii olayın başında siber güvenliğin hangi alanını tercih edeceğinin kararını vermek mümkün değil. Bu nedenle benim takip ettiğim yaklaşım, elime geçen her teknik dokümanı, kitabı okumak olmuştur. Bir süre sonra siber güvenliğin hangi alanından daha çok zevk aldığınızı daha net görebiliyorsunuz. Bu noktaya gelene dek edinilen tüm bilgiler, seçilen siber güvenlik alt disiplini ile alakalı olsun olmasın çok işe yarar oluyor. Bir paragrafı açık kaynak ve Linux’e ayırmadan geçmek bu soruya haksızlık olacaktır. Kısa ve net bir cümle ile ifade etmek gerekirse, Linux öğrenmek bence en kritik noktalardan birisidir siber güvenlik için.