ŞİFRESİ UNUTULAN TELEFONA FORMAT ATMA (HARD RESET) REHBERİ

================================================================================
📱 ŞİFRESİ UNUTULAN TELEFONA FORMAT ATMA (HARD RESET) REHBERİ
================================================================================

ÖNEMLİ UYARILAR:
1. Bu işlem telefondaki TÜM VERİLERİ (fotoğraflar, mesajlar, uygulamalar, rehber) kalıcı olarak siler.
2. İşlem sonrasında cihazın çalınmaya karşı koruma kilidi (Android'de FRP, Apple'da Etkinleştirme Kilidi) devreye girer. Cihazı tekrar kurabilmek için içinde daha önce açık olan Google veya iCloud hesabının şifresini bilmeniz ZORUNLUDUR.
3. Cihazın şarjının kapanmaması için en az %50 olduğundan emin olun.

--------------------------------------------------------------------------------
🟢 ANDROID CİHAZLAR İÇİN FORMAT ATMA (SAMSUNG, XIAOMI, OPPO vb.)
--------------------------------------------------------------------------------

Adım 1: Cihazı Tamamen Kapatın
Telefon ekranı kilitliyken güç tuşuna basılı tutarak cihazı kapatın. Eğer cihaz şifre istediği için kapatılamıyorsa, ses kısma ve güç tuşlarına aynı anda 10-15 saniye kadar basılı tutarak cihazın yeniden başlamasını/kapanmasını zorlayabilirsiniz.

Adım 2: Kurtarma (Recovery) Moduna Giriş
Cihaz tamamen kapalıyken şu tuş kombinasyonlarına basılı tutun (Bu kombinasyon markaya göre değişiklik gösterebilir):
- Samsung (Yeni modeller): Ses Açma + Güç Tuşu (Cihazı orijinal kablosuyla bilgisayara bağlamanız gerekebilir)
- Xiaomi/Poco/Redmi: Ses Açma + Güç Tuşu
- Huawei/Honor: Ses Açma + Güç Tuşu
- Eski tip ana ekran (Home) tuşu olan modeller: Ses Açma + Home Tuşu + Güç Tuşu

Ekranda markanın logosunu (örneğin Samsung veya Mi yazısı) gördüğünüz an Güç tuşundan parmağınızı çekin ancak Ses Açma tuşuna basmaya devam edin. Birkaç saniye sonra siyah arka planlı, İngilizce yazıların olduğu "Recovery Mode" ekranı açılacaktır.

Adım 3: Format İşlemini Başlatma
1. Bu ekranda dokunmatik ekran genellikle çalışmaz. Menüde aşağı/yukarı inmek için Ses Kısma/Açma tuşlarını, seçim yapmak (Enter) için ise Güç tuşunu kullanmalısınız.
2. Ses Kısma tuşu ile "Wipe data / factory reset" (Bazı Xiaomi modellerinde doğrudan "Wipe Data") seçeneğinin üzerine gelin ve Güç tuşuna basarak onaylayın.
3. Çıkan güvenlik onay ekranında yine Ses Kısma tuşu ile "Factory data reset", "Yes" veya "Confirm" seçeneğine gelin ve Güç tuşuna basın.
4. Cihaz ekranın alt kısmında kodlar göstererek silme işlemini yapacaktır.
5. İşlem tamamlandığında sizi ilk menüye geri atacaktır. Burada en üstte bulunan "Reboot system now" seçeneğini Güç tuşu ile seçin.
6. Cihaz sıfırlanmış olarak (kutusundan ilk çıktığı haliyle) yeniden başlayacaktır. Cihazın içindeki tüm sistem dosyaları yeniden yapılandırıldığı için bu ilk açılış normalden çok daha uzun sürebilir (5-15 dakika arası). Lütfen sabırla bekleyin ve cihazı kapatmaya çalışmayın.

🍎 iPHONE / iOS CİHAZLAR İÇİN FORMAT ATMA

Apple cihazlarda güvenlik gereği tuş kombinasyonuyla kendi içinden (Recovery Mode üzerinden Wipe) format atılamaz. Mutlaka bir bilgisayara (Windows bilgisayarlarda Apple Devices uygulaması veya iTunes, Mac'lerde ise Finder) ve orijinal bir kabloya ihtiyacınız vardır.

Adım 1: Bilgisayar Hazırlığı
Bilgisayarınızda iTunes'un veya Finder'ın güncel ve açık olduğundan emin olun.

Adım 2: Kurtarma (Recovery) Moduna Giriş
Cihazı kabloyla bilgisayara bağlayın ve telefon modelinize göre şu tuş kombinasyonunu uygulayın:
- iPhone 8 ve sonrası (iPhone X, 11, 12, 13, 14, 15, 16 vs.): Sırasıyla Ses Açma tuşuna basıp hemen bırakın, ardından Ses Kısma tuşuna basıp hemen bırakın. Hemen ardından Güç (Yan) tuşuna basılı tutun. Cihaz kapanıp Apple logosunu göreceksiniz, parmağınızı tuştan KESİNLİKLE BIRAKMAYIN. Ekranda bir bilgisayar ve kablo simgesi (Kurtarma Modu ekranı) çıkana kadar basılı tutmaya devam edin.
- iPhone 7 ve 7 Plus: Ses Kısma ve Güç tuşlarına aynı anda basılı tutun. Kurtarma Modu ekranını görene kadar bırakmayın.

Adım 3: Bilgisayardan Sıfırlama ve Geri Yükleme
1. Telefonunuz bu moda girdiğinde, bilgisayar ekranında (iTunes veya Finder üzerinde) cihazınızın algılandığına dair bir uyarı penceresi açılacaktır: "iPhone'da güncellenmesini veya geri yüklenmesini gerektiren bir sorun var."
2. Burada "Geri Yükle" (Restore) seçeneğine tıklayın. Ekrana gelen uyarılardan "Geri Yükle ve Güncelle" diyerek onaylayın.
3. Bilgisayar, cihazınız için en güncel iOS işletim sistemini Apple sunucularından indirmeye başlayacaktır. (İndirme işlemi 15 dakikadan uzun sürerse telefonunuz Kurtarma Modundan çıkabilir. Böyle bir durumda indirme bitene kadar bekleyin, bittikten sonra Adım 2'yi tekrarlayarak cihazı tekrar kurtarma moduna alın).
4. İndirme bittikten sonra yazılım telefonunuza aktarılacak, cihazınızın içindeki şifre dâhil her şey silinerek sıfırlanacak ve "Merhaba" ekranıyla açılacaktır.

===========================
=====================================================

🔒 Bu içeriği görmek için giriş yapın

Yanıt yazmak için giriş yapmalısınız
Forum özelliklerini kullanmak ve Level 2 üyelik satın almak için hesabınıza giriş yapın.
133,773Konular
3,290,712Mesajlar
324,567Kullanıcılar
rixensSon Üye
Üst Alt